Соц. спомени
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Соц. спомени
Мамин сладък...
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Последна промяна от НарКол на Вто 26 май 2015 18:50, променено общо 1 път.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Такааа, до тук едно от най големите постижения на БГ соца се оказа прясната бозЪ, и лагера за игри и забави в Ястребино 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Искахме да стане добре, получи се както винаги...
- НарКол
forski написа:Такааа, до тук едно от най големите постижения на БГ соца се оказа прясната бозЪ, и лагера за игри и забави в Ястребино
И хляба (по БДС), и сиренето, и кренвиршите, и плодовите млека

Това относно битовизмите.
Отделно имахме много по-добри армия, образование, здравеопазване, милиция, клоняща към 0 битова престъпност, спорт (спортуваше се поголовно, не като сега по барове, бардаци и чалготеки; САЩ'94 беше резултат на поколението футболисти, което израстна през социализма), ИНДУСТРИЯ

Но най-важното - хората бяха много по-човечни, а не озверели за пари и коли маймуни.

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
НарКол написа:...
Да запитам в стил долнопробен холивудски уестърн" Като беше толкова добър защо е толкова мъртъв?"
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Защото някои работеха и се скъсваха от работа, без да имат избор. А други лапаха безмерно защото са правоимащи.
- НарКол
icoico написа:Да запитам в стил долнопробен холивудски уестърн" Като беше толкова добър защо е толкова мъртъв?"
Не знаеш ли, че господ първо прибира най-добрите?
Скоро ще прибере и съвременната система (езика ми не се обръща да я нарека "капитализъм", но нека условно я наречем "капитализъм").
kossel написа:Защото някои работеха и се скъсваха от работа, без да имат избор. А други лапаха безмерно защото са правоимащи.
А сега не е ли същото - ти бачкаш и плащаш данъци, а мангалите живеят на социални помощи.
Последна промяна от НарКол на Вто 26 май 2015 20:46, променено общо 1 път.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Само си спомнете колко често сте ходили и са ви идвали на гости.А сега колко пъти си ходите и се събирате вече
От глада и мизерията,народа се е озлобил и скрил в черупките си и не му е до нищо.
Аз хванах малко от соца,но си спомням много добре вкуса и на шунката и на млякото и на лимонадата,хляба и т.н.
Сега всичко е менте,щото са ни малки заплатите и няма как да ти направят бозата със захар,щото ще струва майка си и баща си.Макар,че съм съгласен да дам някоя стотинка в повече,ама да знам,че не пия някакъв бъркоч от химия.
Сега като застана в магазина и се чудя кое млеко да избера.Едно от друго с повече боклуци в него.Преди ти трябваше да си носиш само празното бурканче и да си вземеш хубаво кисело млекце.И не само за него става въпрос.
Превърнахме се в държава менте,даже и чалгата ни е менте.Едно време само сръбско имаше и орк.Кристал

От глада и мизерията,народа се е озлобил и скрил в черупките си и не му е до нищо.
Аз хванах малко от соца,но си спомням много добре вкуса и на шунката и на млякото и на лимонадата,хляба и т.н.
Сега всичко е менте,щото са ни малки заплатите и няма как да ти направят бозата със захар,щото ще струва майка си и баща си.Макар,че съм съгласен да дам някоя стотинка в повече,ама да знам,че не пия някакъв бъркоч от химия.
Сега като застана в магазина и се чудя кое млеко да избера.Едно от друго с повече боклуци в него.Преди ти трябваше да си носиш само празното бурканче и да си вземеш хубаво кисело млекце.И не само за него става въпрос.
Превърнахме се в държава менте,даже и чалгата ни е менте.Едно време само сръбско имаше и орк.Кристал

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Чак им се чудя на шматките от Източна Германия, и на тях такъв хубав соц. им бяха спретнали, и такава хубава стена им бяха опънали, а те зорлем я събориха и отидоха при ония озверели за коли и пари маймуни от запада 
п.с. Ходеха си на гости всяка вечер що нямаше какво друго да правят, поркаха, слушаха сръбско и клюкосваха колегите и комшийте, като са ги натикали цялата фабрика у един блок ко друго да правят освен да се събират всяка вечер и да поркат
То па много убаво беше цял живот едни и същи муцуни да гледаш, и да им се занимаваш и живееш с простотийте
Има ли по-голяма простотия от натикани 200 човека в един панелен блок, хората цял живот се мъчат да избягат от там, вас ви ударила носталгията че комшията вече не ви идвал на гости

п.с. Ходеха си на гости всяка вечер що нямаше какво друго да правят, поркаха, слушаха сръбско и клюкосваха колегите и комшийте, като са ги натикали цялата фабрика у един блок ко друго да правят освен да се събират всяка вечер и да поркат

То па много убаво беше цял живот едни и същи муцуни да гледаш, и да им се занимаваш и живееш с простотийте

Има ли по-голяма простотия от натикани 200 човека в един панелен блок, хората цял живот се мъчат да избягат от там, вас ви ударила носталгията че комшията вече не ви идвал на гости

- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Забравили са ония дето въздишат по миналото,че пералня се купуваше с връзки или рушвет.За бойлер дядо ми ходи до Варна(живеем в Асеновград на почти 500 километра от Варна)Много от лошото се е забравило,защото така сме устроени и като че ли само хубавите спомени остават.Иначе храната беше по-истинска.Но не винаги можеше да си купиш когато и каквото искаш.Помня как ме пращаха в 4:00 след обяд да чакам за хляб и мляко а магазина отваряше в 5:30.Ако закъснея и мляко няма да има.Лисва ми това,че можеше да учиш ако искаш.Аз като поисках,Жан Виденов направи долара 3000 лв.Минавахме на периодични лекарски прегледи и така се хващаха навреме деца с евентуални здравословни проблеми.Другото си беше боклук.Няма една стока за бита правена по соца дето да беше като хората.Декове Финезия,грамофони Унитра,телевизори Електрон или Рубин.Като влезех в корекома илигите ми потичаха по рзните Сонита и Грундици.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
НарКол написа:icoico написа:Да запитам в стил долнопробен холивудски уестърн" Като беше толкова добър защо е толкова мъртъв?"
Не знаеш ли, че господ първо прибира най-добрите?
Скоро ще прибере и съвременната система...
Господ беше опиум за народа бре. Нямаше такъв другар през соца

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Aбе Мишо пияния и Мая общата да не са решили пак да събарят правителтвото, и сега да сондират мнения по-форумите за нагласите на електората, ей нема отърване от вас

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Нямам такива спомени и се радвам, че нямам, защото като падна тая глупост бях на 10 години. Заради тия крадливи и подмазващи времена сме на това положение сега! Калеко ми беше някакъв член на партията ли какво беше незнам "подмазвач" и къщата му навремето беше изпипана до последния детайл а моите родители които не обичаха да се подмазват живееха бедно и едвам сързваха двата края. Към 2001 година калеко ми започна да се спуска по колелото и стремително падаше надолу и падна на дъното, не че съм му се подигравал, напратив съжалявах го а тези които нямаха вече започваха да си стъпват на краката, не с подмазване, не с крадене а с работене и то здравата. Та на въпроса, не не ми липсват, радвам се че повечето комунисти умряха и някой ден няма да остане никой
Тогава хората нямаха нищо, само онези които крадяха и се подмазваха имаха, сега може да има всеки които иска да успее в живота, още тяхното поколение се напива до припадак и пуше до смърт, така бяха промити за да се оттърват от хората, беше един ужас и само съжалявам хората които живееха тогава и си изгубиха живота без да видят и усетят какво е свободата!

Тогава хората нямаха нищо, само онези които крадяха и се подмазваха имаха, сега може да има всеки които иска да успее в живота, още тяхното поколение се напива до припадак и пуше до смърт, така бяха промити за да се оттърват от хората, беше един ужас и само съжалявам хората които живееха тогава и си изгубиха живота без да видят и усетят какво е свободата!
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Имаме една къде все се вайка, колко зле било сега, и колко хубаво било тогава, не заради нещо друго ами мъжъ и бил управител на корекома и целия град все до него опирал, всички мноу го уважавали 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”