Соц. спомени

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Соц. спомени

Мнениеот muns61 » Вто 26 май 2015 18:28

Мамин сладък...

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Вто 26 май 2015 18:45

Последна промяна от НарКол на Вто 26 май 2015 18:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 26 май 2015 18:45

Такааа, до тук едно от най големите постижения на БГ соца се оказа прясната бозЪ, и лагера за игри и забави в Ястребино :mhihi

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 26 май 2015 20:07

Искахме да стане добре, получи се както винаги...

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Вто 26 май 2015 20:27

forski написа:Такааа, до тук едно от най големите постижения на БГ соца се оказа прясната бозЪ, и лагера за игри и забави в Ястребино :mhihi

И хляба (по БДС), и сиренето, и кренвиршите, и плодовите млека :exclaim , и лютеницата, и цацата (имаше по-малко боклуци в морето и цацата беше по-хубава :mhihi ), и шунката (аз досега такава шунка не съм ял), и кюфтетата в училищния стол (без всякакви "лайна" вътре, например "цигански" магарета), и Кока-Колата на кирилица, и лимонадата без Е-та, и бирата без консерванти, и цената на тока (2 ст. нощна), и цената на нафтата за отопление (8 ст.), и цената на билетчето за градския транспорт (6 ст.), и цената на самолетните билети, и цената на картите за почивка, и ........
Това относно битовизмите.
Отделно имахме много по-добри армия, образование, здравеопазване, милиция, клоняща към 0 битова престъпност, спорт (спортуваше се поголовно, не като сега по барове, бардаци и чалготеки; САЩ'94 беше резултат на поколението футболисти, което израстна през социализма), ИНДУСТРИЯ :exclaim :exclaim :exclaim , селско стопанство с хиляди километри напоителни инсталации, пътища (може да сме карали лади и москвичи, но нямаше дупки по пътищата), жп транспорт (сега на практика не съществува), КИНО (няма го вече, това днешното са предимно бози) и т.н. и т.н.
Но най-важното - хората бяха много по-човечни, а не озверели за пари и коли маймуни. :a045

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 26 май 2015 20:35

НарКол написа:...

Да запитам в стил долнопробен холивудски уестърн" Като беше толкова добър защо е толкова мъртъв?"

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Вто 26 май 2015 20:37

Защото някои работеха и се скъсваха от работа, без да имат избор. А други лапаха безмерно защото са правоимащи.

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Вто 26 май 2015 20:44

icoico написа:Да запитам в стил долнопробен холивудски уестърн" Като беше толкова добър защо е толкова мъртъв?"

Не знаеш ли, че господ първо прибира най-добрите?
Скоро ще прибере и съвременната система (езика ми не се обръща да я нарека "капитализъм", но нека условно я наречем "капитализъм").
kossel написа:Защото някои работеха и се скъсваха от работа, без да имат избор. А други лапаха безмерно защото са правоимащи.

А сега не е ли същото - ти бачкаш и плащаш данъци, а мангалите живеят на социални помощи.

Последна промяна от НарКол на Вто 26 май 2015 20:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 26 май 2015 20:46

Само си спомнете колко често сте ходили и са ви идвали на гости.А сега колко пъти си ходите и се събирате вече :gruebel
От глада и мизерията,народа се е озлобил и скрил в черупките си и не му е до нищо.
Аз хванах малко от соца,но си спомням много добре вкуса и на шунката и на млякото и на лимонадата,хляба и т.н.
Сега всичко е менте,щото са ни малки заплатите и няма как да ти направят бозата със захар,щото ще струва майка си и баща си.Макар,че съм съгласен да дам някоя стотинка в повече,ама да знам,че не пия някакъв бъркоч от химия.
Сега като застана в магазина и се чудя кое млеко да избера.Едно от друго с повече боклуци в него.Преди ти трябваше да си носиш само празното бурканче и да си вземеш хубаво кисело млекце.И не само за него става въпрос.
Превърнахме се в държава менте,даже и чалгата ни е менте.Едно време само сръбско имаше и орк.Кристал :mrgreen

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 26 май 2015 20:48

Чак им се чудя на шматките от Източна Германия, и на тях такъв хубав соц. им бяха спретнали, и такава хубава стена им бяха опънали, а те зорлем я събориха и отидоха при ония озверели за коли и пари маймуни от запада :no

п.с. Ходеха си на гости всяка вечер що нямаше какво друго да правят, поркаха, слушаха сръбско и клюкосваха колегите и комшийте, като са ги натикали цялата фабрика у един блок ко друго да правят освен да се събират всяка вечер и да поркат :question
То па много убаво беше цял живот едни и същи муцуни да гледаш, и да им се занимаваш и живееш с простотийте :no
Има ли по-голяма простотия от натикани 200 човека в един панелен блок, хората цял живот се мъчат да избягат от там, вас ви ударила носталгията че комшията вече не ви идвал на гости :biggrin

Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Мнениеот plameney » Вто 26 май 2015 21:16

Забравили са ония дето въздишат по миналото,че пералня се купуваше с връзки или рушвет.За бойлер дядо ми ходи до Варна(живеем в Асеновград на почти 500 километра от Варна)Много от лошото се е забравило,защото така сме устроени и като че ли само хубавите спомени остават.Иначе храната беше по-истинска.Но не винаги можеше да си купиш когато и каквото искаш.Помня как ме пращаха в 4:00 след обяд да чакам за хляб и мляко а магазина отваряше в 5:30.Ако закъснея и мляко няма да има.Лисва ми това,че можеше да учиш ако искаш.Аз като поисках,Жан Виденов направи долара 3000 лв.Минавахме на периодични лекарски прегледи и така се хващаха навреме деца с евентуални здравословни проблеми.Другото си беше боклук.Няма една стока за бита правена по соца дето да беше като хората.Декове Финезия,грамофони Унитра,телевизори Електрон или Рубин.Като влезех в корекома илигите ми потичаха по рзните Сонита и Грундици.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 26 май 2015 21:18

НарКол написа:
icoico написа:Да запитам в стил долнопробен холивудски уестърн" Като беше толкова добър защо е толкова мъртъв?"

Не знаеш ли, че господ първо прибира най-добрите?
Скоро ще прибере и съвременната система...

Господ беше опиум за народа бре. Нямаше такъв другар през соца :mhihi . Като прибере съвременната система според историческия кръговрат иде ред на диктатурата. Тогава ще си спомняме с умиление за саламите с много Е-та и голфовете пета ръка...ако сме живи де :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 26 май 2015 21:36

Aбе Мишо пияния и Мая общата да не са решили пак да събарят правителтвото, и сега да сондират мнения по-форумите за нагласите на електората, ей нема отърване от вас :death :mhihi

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 26 май 2015 21:40

Нямам такива спомени и се радвам, че нямам, защото като падна тая глупост бях на 10 години. Заради тия крадливи и подмазващи времена сме на това положение сега! Калеко ми беше някакъв член на партията ли какво беше незнам "подмазвач" и къщата му навремето беше изпипана до последния детайл а моите родители които не обичаха да се подмазват живееха бедно и едвам сързваха двата края. Към 2001 година калеко ми започна да се спуска по колелото и стремително падаше надолу и падна на дъното, не че съм му се подигравал, напратив съжалявах го а тези които нямаха вече започваха да си стъпват на краката, не с подмазване, не с крадене а с работене и то здравата. Та на въпроса, не не ми липсват, радвам се че повечето комунисти умряха и някой ден няма да остане никой :bowdown
Тогава хората нямаха нищо, само онези които крадяха и се подмазваха имаха, сега може да има всеки които иска да успее в живота, още тяхното поколение се напива до припадак и пуше до смърт, така бяха промити за да се оттърват от хората, беше един ужас и само съжалявам хората които живееха тогава и си изгубиха живота без да видят и усетят какво е свободата!

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 26 май 2015 21:50

Имаме една къде все се вайка, колко зле било сега, и колко хубаво било тогава, не заради нещо друго ами мъжъ и бил управител на корекома и целия град все до него опирал, всички мноу го уважавали :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”