Соц. спомени

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Re: Соц. спомени

Мнениеот НарКол » Нед 31 май 2015 9:26

инжектопляктор написа:А що иде реч за телевизора - то навремето пак е бил не повече от 500лв. Само дето май ги нямаше много и т.н.

Така е, дефицитни бяха, а цената беше някъде към хилядарка. :neutral
ЕТО още някои интересни спомени за соц-телевизорите. :c020

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 31 май 2015 9:32

icoico написа:
eng написа:Ето ви демокрацията колеги, как е сладко ли се живее така,м?...

Наясно ли си, че за такова публично изказване по времената на соца можеше да получиш 5 години затвор по чл. 108 от Наказателния Кодекс (Противодържавна агитация и пропаганда)? Пък и тогава тъмнозелените наистина не обираха черкви и не биеха свещеници, едно, че нямаше какво да се открадне и друго...кой пък тъпак ще вземе да налита на офицер от ДС :mhihi :mhihi

Е ми нали сега е демокрация - тържествува свободното слово..................и слободията.Значи мангустите са знаели че свещениците всичките до един са били от ДС и не са ги нападали само заради това викаш , а? А че тогава почти е нямало безработен римлянин, пак ли е било благодарение на ДС, сигурно са внедрявали агенти в свинарниците и телеугоителните стопанства и парниците за зеланчуци.
Преди няколко години в едно училище като запалиха портрет на Ботев и Левски и поругаха Българското знаме какво стана тогава с този случай, пакк римляни бяха.Тогава ако това въобще можеш да си помислиш че ще стане отиваха директно не в лагери ами предполагам на 2 метра под земята.Ама нищо то и това не са престъпления сигурно, те са били под въздействието на силна емоционална възбуда и за да няма конфликт на интереси всичко е потулено.Ех че модерни нови думички....................

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 31 май 2015 11:41

Много телевизия гледате колеги, спрете си кабелната като мен, и ще видите колко по-леко се живее без почасовата промивка на мозъци от малкия екран :biggrin

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Нед 31 май 2015 15:24

forski написа:Много телевизия гледате колеги, спрете си кабелната като мен, и ще видите колко по-леко се живее без почасовата промивка на мозъци от малкия екран :biggrin

А така, като имаше 1-2 телевизии - що няма повече, сега като има 200 канала - не гледайте телевизия. :icon_lol
Днес ми се прияде кисело мляко, купих си, изпих го и... получих разтройство :arrow сега лежа на дивана с болки в корема. :mad Каквато им демокрацията, такова им и млякото - менте. :banghead

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 31 май 2015 16:00

eng написа:... А че тогава почти е нямало безработен римлянин, пак ли е било благодарение на ДС...

Тогава държавата намираше работа на всеки, независимо колко некадърен, мързелив, тъмнозелен и т.н. е. Могат да го потвърдят хората, живеещи в блокове, построени от Строителни войски :mhihi И не бъркай липсата на престъпления с липса на информация за тях, имаше си предостатъчно убийства и т.н. просто нямаше Фейсбук, форуми и 12345 електронни медии, а освен туй, както май не ти се вярва под страх от затвор беше ЗАБРАНЕНО да се разпространява такава информация(формулировката в НК е "разпространяване на клеветнически твърдения, засягащи държавния или обществения строй" :mhihi :mhihi )

Абе чудя се как така още никой не е изпаднал в спомени по софийското жителство :mhihi

НарКол написа:...Каквато им демокрацията, такова им и млякото - менте. :banghead

Ееех, що не сме социализъм, айде и на теб пет години при първоначален общ режим, да видиш друг път дали като те заболи корем ще крякаш по форумите :mhihi Не ти ли се вярва? И на тях не им се е вярвало, ама...

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Нед 31 май 2015 17:12

icoico написа:(формулировката в НК е "разпространяване на клеветнически твърдения, засягащи държавния или обществения строй" :mhihi :mhihi )

Едно е клеветнически, друго е истински твърдения.
icoico написа:Абе чудя се как така още никой не е изпаднал в спомени по софийското жителство :mhihi

И какво му беше лошото на жителството?
Нека да ти кажа откъде идва думата "гражданство" ( в съвременния вариант "жителство"). През Средновековието е имало много автономни градове (градове държави), особено в Италия и Германия. Та, за да се заселиш в някой град, трябва градската управа да ти разреши да живееш в него. Т.е. ти получаваш гражданство и ставаш "гражданин" на съответния град.
Това е била масовата практика.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 31 май 2015 18:41

НарКол написа:...И какво му беше лошото на жителството?

Ми, нищо(роден съм в София, първо поколение столичЕнин :mhihi ) Ако съдя по това, че ти е домиляло точно за соцмлеката и луканките, допускам, че и ти нямаш нито един трудоден в колхоз...таковата...ТКЗС?

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Нед 31 май 2015 19:16

И какво, харесва ли ти София да е 2 млн.? Вероятно само ако си строителен предприемач, макар че и те доста я закъсаха в последните години.
Да, нямам стаж в ТКЗС, тука позна. :th_up

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 31 май 2015 19:35

НарКол написа:И какво, харесва ли ти София да е 2 млн.?...

Не. Селяните обратно по селата, да ходят по кравите, че ми се е прияло от едновременшното сирене. Циг@ните на сапун, турците в Истанбул, янките го хоум, Евросъюзът да го дух@, да построим още три атомни централи и осем океански пристанища, сърбите да ни върнат Ниш, румънците Констанца, македонците Охрид, турците Одрин, а гърците хич да ги нЕма. Господ да е българин, а папата да лъска обувки пред "Невски". Всички нефто и газопроводи да се пресичат на жълтите павета. Един лев да е десет долара, или две рубли. Нещо пропуснах ли ? :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Нед 31 май 2015 19:47

Осем от последните ми десет години трудов стаж са зад граница. Та, вЕрвай ми, имам някаква представа кое-как...

Ти пък ми повервай, че никаква представа нямаш, хал-хабер даже!

Ами предполагай си. Аз например предполагам, че по онова време си бил директор на водопад. Или на някое друго от ония работни места, по които хората си отспиваха през седмицата, за да са бодри за съботно-неделното бъркане на бетон на вилата, както Голфъра май отбеляза по- назад :mhihi

Ами, не съм и предполагал, знаех го, просто така го написах! Не е трудно да се досети човек, четейки "аргументите" ти, от каква "база" ги черпиш - счупен телефон, чул - недочул... Ама хората са казали - по-добре веднъж да видиш, отколкото 100 пъти да чуеш, нали?

А за предположенията си, никак не си силен по тая част, не се калесвай за ясновидец :mhihi

Викаш Кремиковци, ЗТМ, Агробиохим и другите предприятия на соца и до днес бълват продукция за новите си капиталистически хОзяи?

Ами не бълват, нарязаха ги за скрап, за да не пречат на новите "инвеститори", да си пласират продукцията, не се ли досети за това? Ама ако държиш, мога да ти изброя цял ферман от предприятия, приватизирани за жълти стотинки, които работят и до днес, без да се влага почти нищо в тях! Само дето се превърнаха, в килийно-гаражни фирмички!

Е за това не мога да не попитам, според кого, по какъв критерий и кога сме се класирали на шесто място в Европа?

Е, за това попитай менторите си, ти си по тази част! Но е безспорен факт, който, няма как да знаеш, по обясними причини! И не сме се "класирали", това не ти е футболен мач!

Ей, само тия геЮве са ви в очите, ще речеш, че лорд ъф Итън(а.к.а. Евгени Ватмана) и Васко от Костинброд са агенти на ЦРУ :mhihi

Тия гейове, тогава си бяха гейове, но не смееха да правят сбърканите си паради, или го намираш за много хубаво? Нямаме стандарт на живот, ама гейпаради си имаме, сбъдната еврогейска мечта!

имаше си предостатъчно убийства и т.н. просто нямаше Фейсбук

Тука си в дълбока грешка! Че пак е имало престъпления и убийства, да, съгласен съм, но бяха в пъти по-малко от сега, по една простичка причина - държавата не си поплюваше, не страдаше от синдрома на криворазбраната толерантност! Само не разбрах, сега, като има фейсбук, какво, спряха престъпността ли? Или става все по-голяма и неконтролируема?

Абе чудя се как така още никой не е изпаднал в спомени по софийското жителство

Тука пак се изказа неподготвен! Че то и сега пак си има жителство, не го ли знаеш? Може би, са по-облекчени условията за придобиването му, но пак си го има!

Нещо пропуснах ли ?

Да, пропуснал си - първите седем години, и по-качествено образование, сегащното е пълно менте, като всичко останало!

Потребителски аватар
НарКол

Мнениеот НарКол » Нед 31 май 2015 20:16

icoico написа:Нещо пропуснах ли ? :mhihi :mhihi

Пропусна гражданската война на прага на чиято сме, военното положение и други такива "благинки". :exclaim Само че тогава хич няма да ни е до смях. :rolleyes

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 31 май 2015 20:25

agumba написа:...Да, пропуснал си - първите седем години, и по-качествено образование, сегащното е пълно менте, като всичко останало!

Че какво ми е на образованието? Чавдарче, пионер, комсомолец, комсомолски секретар. После граничар, пазих някой да не избяга от хубавото. :mhihi Сигурно и до партиен член щях да го добутам, ама умря социализЪма, бутнаха(лично съм съборил километри :mhihi ) бодливата тел по границата...нататък знаеш. Хората не са крави и не милеят твърде за обора. Само някои са малко маймуни и чакат пред клетката, белким се отвори вратата да се върнат при паничката :mhihi :mhihi

А ти май все пак си бил директор на водопад?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 31 май 2015 21:16

НарКол написа:
icoico написа:Нещо пропуснах ли ? :mhihi :mhihi

Пропусна гражданската война на прага на чиято сме, военното положение и други такива "благинки". :exclaim Само че тогава хич няма да ни е до смях. :rolleyes

На прага на гражданска война ли сме ... с/у кого ще воюваме, и военно положение ли има :gruebel
Баси кат не гледам телевизия така и щях да го пропусна туй събитие, това по БТВ ли го казаха?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 31 май 2015 21:37

Вече и във военно положение ни вкарахте!?
Вие честно ли? :screwy

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 31 май 2015 22:05

hooligans написа:Вие честно ли?

То войната вече я има. Цигани нападат свещеници за 2лв, палят знамена и горят националният герб. По селата на някои места се спасяват както могат с кучета и оръжие, защото ежедневно ги обират. Да легализират пушкалата, като така или иначе нищо не правят тия свине, които трябва да правят нещо. Но нещо май ги е страх вместо да погнем кокошкарите с тия пушкала да не погнем тях.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”