Polo Variant 6n1 1,9sdi избор на хидравлична течност

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Polo Variant 6n1 1,9sdi избор на хидравлична течност

Мнениеот cekoman » Чет 04 юни 2015 22:11

Здравейте колеги,миналата година смених хидравличната течност,но волана го усещам някак тежък спрямо други модели от същата марка!Онзи ден карах на един приятел голфа и волана му се върти супер леко,карах и един сеат кордоба,на който също така леко се въртеше!В момента съм с хидравлична течност на FEBI зелена!Чета по форумите,че с червената волана ставал по-лек,дали наистина е така,защото червената е доста по-евтина от зелената!Нека някой да сподели мнение!

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo Variant 6n1 1,9sdi избор на хидравлична течност

Мнениеот dimcho88 » Чет 04 юни 2015 22:22

здравей колега, преди година работех на бензиностанция и идваха клиенти които търсеха зелена хидравлична течност само са Ситроен, и мисля че при теб би трябвало да е червена, аз съм с голф 4 и моята е червена, и при мен волана ми е по тежък спрямо други четворки, незнам от какво е, с нови гуми е , напомпани са, ама си е по тежичък,
относно течноста мисля че трябва да си с червена, ако греша нека колегите в форума ме поправят, преди взимах от ауто плюс, мисля че беше около 12, 13 лв литър.

cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Мнениеот cekoman » Чет 04 юни 2015 22:27

Ами за Фолгсваген е зелена по каталог,даже и ти трябва да си със зелена!Нека и някой друг сподели,мерси иначе за информацията!

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimcho88 » Чет 04 юни 2015 22:32

честно казано незнам колега, като бях на бензиностанцията за коли като нашите съм продавал само червена, зелената даже спряха да ни я докарват, обаждахме се в фирмата която ни зареждаше и ни казаха че била изчерпана по складовете, помня че бутилката беше бяла с зеленикаво и имаше емблема на Ситроен.
нека да видим колегите какво ще кажат и те, ще се учудя ако и нашите са с зелена :eek

dupok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dupok » Чет 04 юни 2015 22:36

Хич не се лъжи с червената!За фолксваген е единствено и само зелена,иначе ще ти текне рейката и ще те вкара в едни разходи...Проблема е другаде-замери налягане на хидр.помпа,да няма нещо запушено по системата.

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimcho88 » Чет 04 юни 2015 22:42

ще го направя, на ваг ком ми изкара че датчика на хидравличната помпа е заминал, той няма роля в тежеста на волана, само за оборотите при пълен волан.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”