VW Passat B5 газ/бензин срещу VW Passat B5.5 TDI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете

Кое е по добре - VW Passat B5 газ/бензин или VW Passat B5.5 TDI ?

VW Passat B5.5 TDI
19
53%
VW Passat B5 газ/бензин
17
47%

Общо гласове: 36
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: VW Passat B5 газ/бензин срещу VW Passat B5.5 TDI

Мнениеот stefan4o » Вто 09 юни 2015 12:47

Тоя "междинния", както му викаш си е почти същия като твоя. Почти нямат разлика, колкото е хубав той, толкоз и тоя със 130 коня. И не знам кое му е междинното, като си се монтира редом с другите ПД двигатели в по-новото купе на Б5.5. 115 коньовата ПД не е никак лош избор в купето на Б5.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 09 юни 2015 13:03

Аз така съм чувал за 115 и 116 версиите, слагат се преди да излезнат с 131 магарета, вярно че са същите, незнам каква им е разликата точно, но знам че са се отказали от тях и са пуснали другата версия, ако бяха хубави нямаше да ги зае.ат, така знам, може и да бъркам, да кажат по запознати!
П.П. Ето и мнения по въпроса ако го интересува колегата... http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=160399

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 09 юни 2015 13:08

Версията със 115к.с. се предлага до 2007-2008 ако не се лъжа по информация от википедия.

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Вто 09 юни 2015 13:16

116-ката я спират при появата на Б5.5, най-вероятно заради факта, че са постигнали по-добър резултат при минимални промени, а именно мотора с 131 коня.
А това че по кварталните кафенета се говори, че не бил сполучлив ... те и фераритата не ги карат много-много, ама не защото не са сполучливи, нали? :Mr Green Fun

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 09 юни 2015 13:56

betaserk написа:Колега, незнам за какво ти е това 4 Motion , ще ти гори отгоре, а относно тези двигатели, междинните 116 коня не съм чувал хубави работи, по старите 90 и 110 коня са много здрави и издръжливи, мой приятел има 90 коня и я кара с години, мисля че 110 е съшия, само нещо турбото му беше с променлива геометрия ако не се лъжа! Според мен не гледай екстри, те се купуват! Гледай двигателя и колата да са гледани и обслужвани както трябва, такива нагласени коли тип младеж който е човъркал по цял ден не ти трябват според мен, трябва ти нещо стоково после да си го направиш както искаш.

Моля те, спри с глупостите в стил ЕЖК!

Потребителски аватар
elohimverse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elohimverse » Вто 09 юни 2015 15:08

Какво мислите за това, колеги?
http://www.cars.bg/c1197102

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 09 юни 2015 15:14

Колега... Кола така не се купува... И да я гледаме на снимки и обяви какво да ти кажем? Не сме гадателки... Оглеждаш обявите, набелязваш тия които са ти по джоба и отиваш на огледи. Имам чувството че разчиташ ние да ти я изберем... Ми не може иди огледай, ако не разбираш, вземи с теб някой който разбира. Че няма да си вземеш кола която да няма абсолютно никакви ремонти, няма това са 13-15 годишни коли, яко търкаляни.
Колкото до нападките срещу колегата който каза че 116 коня не е сполучлив, ами и ifidik съм питал(имаше един такъв пасат при него) и той каза че 116 коня който се слага на B5, не е гордостта на VW. Съквартиранта ми имаше бора със 116кс мотора пак не беше доволен, една от дюзите пропика, а бората се поддържаше с най-добрите части(в смисъл пари не са пестени). Стига си чесали езиците само да спамим като във всяка една тема.

Потребителски аватар
elohimverse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elohimverse » Вто 09 юни 2015 15:24

Набелязал съм доста, но покрай питане намалих доста колите, които да гледам. За това пускам тези, които са ми харесали, та ако някой види нещо да си каже :a045

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 09 юни 2015 15:28

Ама освен че можем да ти кажем "тая изглежда много добре визуално" или "за тия пари, тоя мотор трябва да е дарак" друго не можем да направим.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 09 юни 2015 15:45

Traytor написа:Колега... Кола така не се купува... И да я гледаме на снимки и обяви какво да ти кажем? Не сме гадателки... Оглеждаш обявите, набелязваш тия които са ти по джоба и отиваш на огледи. Имам чувството че разчиташ ние да ти я изберем... Ми не може иди огледай, ако не разбираш, вземи с теб някой който разбира. Че няма да си вземеш кола която да няма абсолютно никакви ремонти, няма това са 13-15 годишни коли, яко търкаляни.
....

Абсолютно вярно. Колко още хора трябва да го кажат, за да се разбере?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 09 юни 2015 15:54

elohimverse написа:Набелязал съм доста, но покрай питане намалих доста колите, които да гледам. За това пускам тези, които са ми харесали, та ако някой види нещо да си каже :a045

Намалил си колите заради предпочитанията на други хора. Накрая ще си купиш кола, която се харесва на други хора. Аз не проумявам как може да "отсееш" модели и двигатели по преценката на други хора. Хайде, за 2.5 печката има твърде много негативни коментари, ама бензин или дизел, 4х4 или не, комби или седан ... всичко това са субективни предпочитания - обикаляш, караш и избираш.
По-горе един писа "за какво ти е това 4х4, само качва разхода", аз мога да кажа "за какво ти е тоя дизел, само трака и пуши" ... Примери още да давам ли?

Потребителски аватар
elohimverse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elohimverse » Вто 09 юни 2015 16:11

Споко момчета, не съм толкова залухав...доста модели 2.5 бяха в списъка и те паднаха...4х4 далеч не съм го отказал :)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 09 юни 2015 16:20

DaDiablo написа:116-ката я спират при появата на Б5.5, най-вероятно заради факта, че са постигнали по-добър резултат при минимални промени, а именно мотора с 131 коня.
А това че по кварталните кафенета се говори, че не бил сполучлив ... те и фераритата не ги карат много-много, ама не защото не са сполучливи, нали? :Mr Green Fun

Да не те излъжа, ама имам каталог на Пасат Б5.5 и там си фигурира 85кВт мотора 1.9 тди...

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Вто 09 юни 2015 16:36

Аз го видях това тука и тука. Често работя с тези сайтове и не съм имал проблем.
Също така в системите на застрахователите спира да го показва тоя двигател след 2001 година.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 09 юни 2015 16:55

myrshavija написа:
betaserk написа:Колега, незнам за какво ти е това 4 Motion , ще ти гори отгоре, а относно тези двигатели, междинните 116 коня не съм чувал хубави работи, по старите 90 и 110 коня са много здрави и издръжливи, мой приятел има 90 коня и я кара с години, мисля че 110 е съшия, само нещо турбото му беше с променлива геометрия ако не се лъжа! Според мен не гледай екстри, те се купуват! Гледай двигателя и колата да са гледани и обслужвани както трябва, такива нагласени коли тип младеж който е човъркал по цял ден не ти трябват според мен, трябва ти нещо стоково после да си го направиш както искаш.

Моля те, спри с глупостите в стил ЕЖК!

Какви глупости говоря, колега?
Казах си моето мнение, аз не задължавам колегата с нищо, той си има глава на раменете и си знае какво да прави, аз се опитвам да му помогна с това което знам и съм чул, за разлика от теб, незнам клюка ли е или какво, но за моторите 115 и 116 има много негативни мнения и всеки реве от тях! Защо във всеки форум има един като теб, дето вместо да помага на колегите си само търси нещо да каже да се изяви с някой хумор или някоя забележка, много сте ми интересни такива, без да се обиждаш, нямаш ли си друга работа освен да спамиш! За да не спамя и аз като теб ще кажа... "колега elohimverse умната и късмет" и няма да пиша повече че колегата ме ядоса и ми умръзнаха спорове с такива като него! Аз не обсъждам твойте мнения защо си казал еди кое си, от къде си го чул и така нататак, ако мислиш че знаеш повече от мен се лъжеш!!! Ако бях модератор щях да ти направя една хубава забележка или каквото там трябва за човек който спами!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”