VW Passat B5 газ/бензин срещу VW Passat B5.5 TDI
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: VW Passat B5 газ/бензин срещу VW Passat B5.5 TDI
Тоя "междинния", както му викаш си е почти същия като твоя. Почти нямат разлика, колкото е хубав той, толкоз и тоя със 130 коня. И не знам кое му е междинното, като си се монтира редом с другите ПД двигатели в по-новото купе на Б5.5. 115 коньовата ПД не е никак лош избор в купето на Б5.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Аз така съм чувал за 115 и 116 версиите, слагат се преди да излезнат с 131 магарета, вярно че са същите, незнам каква им е разликата точно, но знам че са се отказали от тях и са пуснали другата версия, ако бяха хубави нямаше да ги зае.ат, така знам, може и да бъркам, да кажат по запознати!
П.П. Ето и мнения по въпроса ако го интересува колегата... http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=160399
П.П. Ето и мнения по въпроса ако го интересува колегата... http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=160399
- stefan4o
- Контакти:
Версията със 115к.с. се предлага до 2007-2008 ако не се лъжа по информация от википедия.
116-ката я спират при появата на Б5.5, най-вероятно заради факта, че са постигнали по-добър резултат при минимални промени, а именно мотора с 131 коня.
А това че по кварталните кафенета се говори, че не бил сполучлив ... те и фераритата не ги карат много-много, ама не защото не са сполучливи, нали?
А това че по кварталните кафенета се говори, че не бил сполучлив ... те и фераритата не ги карат много-много, ама не защото не са сполучливи, нали?

-
- Автомобил:
- Двигател:
betaserk написа:Колега, незнам за какво ти е това 4 Motion , ще ти гори отгоре, а относно тези двигатели, междинните 116 коня не съм чувал хубави работи, по старите 90 и 110 коня са много здрави и издръжливи, мой приятел има 90 коня и я кара с години, мисля че 110 е съшия, само нещо турбото му беше с променлива геометрия ако не се лъжа! Според мен не гледай екстри, те се купуват! Гледай двигателя и колата да са гледани и обслужвани както трябва, такива нагласени коли тип младеж който е човъркал по цял ден не ти трябват според мен, трябва ти нещо стоково после да си го направиш както искаш.
Моля те, спри с глупостите в стил ЕЖК!
- elohimverse
- Автомобил:
- Двигател:
Какво мислите за това, колеги?
http://www.cars.bg/c1197102
http://www.cars.bg/c1197102
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Колега... Кола така не се купува... И да я гледаме на снимки и обяви какво да ти кажем? Не сме гадателки... Оглеждаш обявите, набелязваш тия които са ти по джоба и отиваш на огледи. Имам чувството че разчиташ ние да ти я изберем... Ми не може иди огледай, ако не разбираш, вземи с теб някой който разбира. Че няма да си вземеш кола която да няма абсолютно никакви ремонти, няма това са 13-15 годишни коли, яко търкаляни.
Колкото до нападките срещу колегата който каза че 116 коня не е сполучлив, ами и ifidik съм питал(имаше един такъв пасат при него) и той каза че 116 коня който се слага на B5, не е гордостта на VW. Съквартиранта ми имаше бора със 116кс мотора пак не беше доволен, една от дюзите пропика, а бората се поддържаше с най-добрите части(в смисъл пари не са пестени). Стига си чесали езиците само да спамим като във всяка една тема.
Колкото до нападките срещу колегата който каза че 116 коня не е сполучлив, ами и ifidik съм питал(имаше един такъв пасат при него) и той каза че 116 коня който се слага на B5, не е гордостта на VW. Съквартиранта ми имаше бора със 116кс мотора пак не беше доволен, една от дюзите пропика, а бората се поддържаше с най-добрите части(в смисъл пари не са пестени). Стига си чесали езиците само да спамим като във всяка една тема.
- elohimverse
- Автомобил:
- Двигател:
Набелязал съм доста, но покрай питане намалих доста колите, които да гледам. За това пускам тези, които са ми харесали, та ако някой види нещо да си каже 

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Ама освен че можем да ти кажем "тая изглежда много добре визуално" или "за тия пари, тоя мотор трябва да е дарак" друго не можем да направим.
Traytor написа:Колега... Кола така не се купува... И да я гледаме на снимки и обяви какво да ти кажем? Не сме гадателки... Оглеждаш обявите, набелязваш тия които са ти по джоба и отиваш на огледи. Имам чувството че разчиташ ние да ти я изберем... Ми не може иди огледай, ако не разбираш, вземи с теб някой който разбира. Че няма да си вземеш кола която да няма абсолютно никакви ремонти, няма това са 13-15 годишни коли, яко търкаляни.
....
Абсолютно вярно. Колко още хора трябва да го кажат, за да се разбере?
-
- Автомобил:
- Двигател:
elohimverse написа:Набелязал съм доста, но покрай питане намалих доста колите, които да гледам. За това пускам тези, които са ми харесали, та ако някой види нещо да си каже
Намалил си колите заради предпочитанията на други хора. Накрая ще си купиш кола, която се харесва на други хора. Аз не проумявам как може да "отсееш" модели и двигатели по преценката на други хора. Хайде, за 2.5 печката има твърде много негативни коментари, ама бензин или дизел, 4х4 или не, комби или седан ... всичко това са субективни предпочитания - обикаляш, караш и избираш.
По-горе един писа "за какво ти е това 4х4, само качва разхода", аз мога да кажа "за какво ти е тоя дизел, само трака и пуши" ... Примери още да давам ли?
- elohimverse
- Автомобил:
- Двигател:
Споко момчета, не съм толкова залухав...доста модели 2.5 бяха в списъка и те паднаха...4х4 далеч не съм го отказал :)
- stefan4o
- Контакти:
DaDiablo написа:116-ката я спират при появата на Б5.5, най-вероятно заради факта, че са постигнали по-добър резултат при минимални промени, а именно мотора с 131 коня.
Да не те излъжа, ама имам каталог на Пасат Б5.5 и там си фигурира 85кВт мотора 1.9 тди...
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
myrshavija написа:betaserk написа:Колега, незнам за какво ти е това 4 Motion , ще ти гори отгоре, а относно тези двигатели, междинните 116 коня не съм чувал хубави работи, по старите 90 и 110 коня са много здрави и издръжливи, мой приятел има 90 коня и я кара с години, мисля че 110 е съшия, само нещо турбото му беше с променлива геометрия ако не се лъжа! Според мен не гледай екстри, те се купуват! Гледай двигателя и колата да са гледани и обслужвани както трябва, такива нагласени коли тип младеж който е човъркал по цял ден не ти трябват според мен, трябва ти нещо стоково после да си го направиш както искаш.
Моля те, спри с глупостите в стил ЕЖК!
Какви глупости говоря, колега?
Казах си моето мнение, аз не задължавам колегата с нищо, той си има глава на раменете и си знае какво да прави, аз се опитвам да му помогна с това което знам и съм чул, за разлика от теб, незнам клюка ли е или какво, но за моторите 115 и 116 има много негативни мнения и всеки реве от тях! Защо във всеки форум има един като теб, дето вместо да помага на колегите си само търси нещо да каже да се изяви с някой хумор или някоя забележка, много сте ми интересни такива, без да се обиждаш, нямаш ли си друга работа освен да спамиш! За да не спамя и аз като теб ще кажа... "колега elohimverse умната и късмет" и няма да пиша повече че колегата ме ядоса и ми умръзнаха спорове с такива като него! Аз не обсъждам твойте мнения защо си казал еди кое си, от къде си го чул и така нататак, ако мислиш че знаеш повече от мен се лъжеш!!! Ако бях модератор щях да ти направя една хубава забележка или каквото там трябва за човек който спами!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”