vucata написа:Те в Инкасо сектора не взимат по 1000лева на месец бе
Сменете си домоуправителя....а не разбрах за случващите се проблеми за които спомена, този същия ли домоуправител е допуснал тази фирма? Ако да, да си поеме отговорността и да си търси гаранцията. Вас в случая тези разходи не Ви касаят, не и законово!
Домоуправителя го избраха преди няколко дни. Частен, външен, платен. Реално фирма. Предложена била от тази фирма за asset мениджмънт, която до този момент "обгрижваше" сградата. А реално фирмата за asset мениджмънт представлява банката, която е реален собственик на 80-90 апартамента и е яко затънала в дългове, та се чудят от кое как да се отърват. Схемата е много замотана
VWGT написа:на мен нешата ми изглеждат нормални, не знам какво странно виждате в тези 2000 лв, като не е ясно в този бюджет колко човека са, на 24/7 ли са и тн.
все пак става дума за комплекс от 144 апартамента

40 лв на апртамент е съвсем нормално за тези услуги
24/7 се водят. Реално обаче проблемите са няколко:
- не носят никаква отговорност
- не вършат никаква работа, в последствие на което, въпреки, че има охрана
- пак се краде
- ако се заключат, като хората проблемните входове/врати не остава абсолютно никаква нужда от охрана.
Да, 40лв. може да са нищо за предоставяните "услуги". Въпроса е, че първо ще си останат на хартия, няма да можеш да докажеш неизпълнението им, а то ще се стигне до такова, защото посмъртно не могат да изпълнят обещаните в офертата услуги. Другия момент е, че повече от нещата не ни трябват - не ни трябва охрана, не ни трябва външен домоуправител, не ни трябва чистачка(можем сами да си платим на някоя женица много по-изгодно, отколкото те предлагат) и т.н.
vucata написа:При положение, че желае охрана на сградата- за чии е контрола на достъп- 1500 лева?
То си има чипове на входа. Не знам и аз какво имат предвид с тези 1500лв.
vucata написа:Как са сметнати парите за електроенергия?
"Прогнозно", предполагам на база на фактури от предни месеци.
vucata написа:До сега как не са били такива фрапантни суми и не са искани такива пари от живущите, а сега изведнъж хоп ?!
Тя е пълна какафония. Досега се плащаха само за поддръжка на асансьори и ток за него и осветлението в сградата. След няколко кражби сложиха и охраната. Чистачка е нямало никога. Всеки си чисти колкото може. За тези работи плащаше банката. НО от ден първи, откакто съм го купил този апартамент им говорех(и не само аз де, повечето от живущите) "дайте да направим общо събрание, да ги решим нещата, всеки да си плаща някакви пари, да направим едно сдружение на собствениците, всичко, като договори и прочие да се прехвърли на името на дружеството" и т.н., постоянно сме искали ние да си плащаме за каквото ни е нужно. А от банката "няма проблеми, ние притежаваме по-голяма част от апартаментите, ние ще си плащаме нещата, не се притеснявайте, като станете 70% ще направим общо събрание, ще си изберете домоуправител, ще си изберете доставчици" и т.н. А сега ни натресоха някакви техни си хора(най-вероятно) и плащайте сега