Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Само за красота :) Въпреки , че и аз много бих искал :)
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Абе аз си я обичах тая екстра на 3ката, ама и стария пасат(b5) нямаше и сегашния няма
Абе просто днес изкарах частите от голфа от гаража, наснимах ги и тоя шибедах така предизвикателно ме гледаше
Имам аз едно питане, при касетофона на голфа имаше вързана на антената една джаджа...

Това усилвател за антена ли е?

Имам аз едно питане, при касетофона на голфа имаше вързана на антената една джаджа...

Това усилвател за антена ли е?
И За мене е безмислена екстра шибедаха. Пече ти на тиквата и влиза шум. Ако не е фабричен може да има течове.
Относно сагата с бронята, тя се заварява, оформя с шлаиф и се боядисва след сваляне на старата боя и поставяне на основа. Няма никакви китове и тем подобни !
Ако някой я прави с кит е мърляч и неминуемо ще се напука и пак ще се сцепи там където е спукана.
Относно сагата с бронята, тя се заварява, оформя с шлаиф и се боядисва след сваляне на старата боя и поставяне на основа. Няма никакви китове и тем подобни !
Ако някой я прави с кит е мърляч и неминуемо ще се напука и пак ще се сцепи там където е спукана.
- Traytor
Добре тия усилватели за антена явно се връзват към Remote отзад на CD-то, дали ще му пречи че и усилвателя е вързан на remote-a? 

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Аз незнам дали ще го прави с кит, просто предположих, като отида да си давам бронята за боядисване ще го питам. Става дума, че бронята е малко смачкана и се притеснявам, защото повечето пъти като майстор ми е правил нещо го е развалял, та се притеснявам да не я направи крива и да не ми хареса. Разпитах и го хвалят човека който ще ми я прави, ще му се доверя и ще видим какво ще стане!
- Traytor
Колеги някой от вас слагал ли си е подгрев на седалките? Имам в предвид така да го направи че да е като заводския? Защото моята кола се е простила с подгрева при поставяне на новия салон и се чудя дали да не опитам да сложа пак. Интересува ме ако някой е слагал и има някакъв снимков материал или тема, да споделя 

- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
trv написа:... Няма никакви китове и тем подобни !
Напълно съм съгласен. Тоя преди мен дето е правил колата е слагал кит по цялата предна броня. Сам се досещаш на какво заприлича след половин година. Говорих с майстори-бояджии. Казаха, че не се слага кит на еластични детайли като броня например, защото неминуемо се пука, дори и да не я удариш - вибрации и прочее.
Явно колегата който пита за тая броня няма опит с правенето им. При заваряване с пластмаса и поялник трябва да е много калпав майстор за да не я направиш като хората. Но се изисква оборудване за целта и добавъчен материал. Може да се армира с метална мрежа, но не е професионално и се практикува за малки цепки.
Заваряваето му е майката. Сложното е ако липсват големи парчета.
Лично на мен са ми прецаквали единствено резбата на болта който държи бронята от неправилно завиване.
Заваряваето му е майката. Сложното е ако липсват големи парчета.
Лично на мен са ми прецаквали единствено резбата на болта който държи бронята от неправилно завиване.
- betaserk
- Контакти:
Мерси колеги, че ме светнахте по въпроса, разбрахме се с майстора и във вторник отивам да си давам бронята за боичка!
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Колеги.някой има ли схема ,снимка или метод на настройка на фаровете на Пасат 5.5.Това ми трябва ,защото вече 6 пъти свалям шоф.фар ,защото се откачат ябълките на рефлектора ,при опит да си регулирам фара.Както казах ,вече 6 пъти свалям броня,фар,оправям и обратно.Става за около 2 часа без да се бърза.Но и друго забелязах - фара като е закачен все свети по нагоре.Та се замислих ,да не би и другия да е увиснал.Но той си е здрав и сега съм с разместени фарове.Бутнах и някаква пластина ,май бях чел че е за британските фарове,но не знам в кое положение да я оставя.

- betaserk
- Контакти:
Koлега аз като разкача буксата и после като я закача след малко и фара сам се намества. Да не ти е изгоряло моторчето дето ги мести или твоята е без такава екстра?
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Фаровете са нормални,моторчето си работи,но като реша да наглася фара на височина или ширина,и хоп -някоя ябълка излиза.Разглобявам и пак бие малко високо,но вече не пипам ,че ми писна.
- betaserk
- Контакти:
предполагам са се разхлопали от вибрациите и може би заради това, на старата ми кола имах същия проблем и дори не помня как го оправих, но се оправи, изкарах стъклото и го щракнах много хубаво и стана.
- Wrofeel_VR6
- Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
- Двигател: AEB
Колеги някой да е мяркал на скоро лип за задния капак на Пасат 5 седан, или от къде мога да си взема нов 

- betaserk
- Контакти:
Тук има за 40 кинта... http://www.bktuning.bg/categories.php?CategoryID=98&page=3
Напиши в бат гугъл и излзат много сайтове!
Напиши в бат гугъл и излзат много сайтове!