Golf mk2 project - "Black"

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Re: Golf mk2 project - "Black"

Мнениеот zzzzzzz » Нед 31 май 2015 16:53

Екстра е "аксесоара" за 3 кинта :th_up

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Нед 31 май 2015 20:29

Със зелена подсветка ще е супер според мен.Уникални неща сътворяваш за което както се пее в една песен на Писко ШАПКА ТИ СВАЛЯМ :wink

Потребителски аватар
RISTEE
Автомобил: Vw mk2 GT special
Двигател: 1.8 RP

Мнениеот RISTEE » Нед 31 май 2015 22:16

Станало е перфектно, пробвай да видиш как ще стой с заоблените капачета.
Може да ти хареса повече :)
Поздрави получава се супер !

Потребителски аватар
Rumbata_1
Автомобил: Golf mk2 1.8 RP
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Сря 10 юни 2015 12:28

Радвам се, че Ви харесват моите "занимавки" :mhihi , а щом е така продължавам с тормоза:

Така седи анджакламата в завършен вид и поставена на барчето:

Изображение

Ето и с какво се занимавах вчера:

Изображение

Нямам толкова фини пилички и не мога да го завърша да е** :mad
Изображение

Ето какво пристигна и днес:

Изображение

Изображение

Изображение

Следващата занимавка ще е да направя или да взема стойка за тях и да потърся датчиците за налягането и температурата на маслото, но не са спешни. И без това голфа спи в гаража от 1-2 месеца и още толкова му се очертават, докато ще ми траят държавните изпити...

Та както каза един, ама не помня кой беше: "Продължаваме напред!" :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 10 юни 2015 12:54

Сложи ги на мястото на конзолата отгоре над бутоните за ел.джамовете. Ще стане много претрупано иначе, според мен.

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Сря 10 юни 2015 12:58

:th_up Аз като цяло не съм мислил и да ги слагам на друго място.. Гони се изчистен вид и функционалност както винаги.

ПС: Да не пускам ново мнение.. Снощи полирах стъкълцата на уредите и пръснах металните им рингове в черен гланц:

Изображение

Изрязах и лицевата пластмаса от стойката на аудито и монтирах уредите на барчето. Не съм си играл да я дозапълвам с пластмаса и да я шкуря и боядисвам. Скоро ще набавя оригинална стойка, та за сега са сложени само колкото да са си на мястото и да мога да спя спокойно, че са монтирани :mhihi

Изображение

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Сря 17 юни 2015 20:59

Измислих и осветлението на уредите.. Остана само датчици и стойката да набавя.

Изображение

Изображение

Заместих белите крушки със зелени светодиоди, ненасочени. Съответно от двуслойна платка им направих цокълчета и ги запоих та да си влязат във фасунгите както си му е реда.

Изображение

Изображение

Още се двоумя да нахакам ли 4 зелени светодиода и на панелчето за копчетата на ел. стъклата, като ще ги вържа към осветлението на останалите копчета, та да може да се регулират от потенциометъра на ключа за фаровете... Тей или иначе още 1-2 пъти ще свалям барчето за допълнителни процедури покрай окабеляването за датчиците и стойката на уредите. :gruebel

Потребителски аватар
habibis
Автомобил: Golf 1988
Двигател: AFN

Мнениеот habibis » Сря 17 юни 2015 22:28

Задължително към потенциометъра, работи си перфектно и е най-удобно. :th_up

FIREE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FIREE » Чет 18 юни 2015 20:43

Евала за старанието, което полагаш и за уменията,които владееш. Пожелавам ти да постигнеш целта си така,както на теб ти се иска, защото хора като теб го заслужават. Много ми харесва проекта.

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Чет 09 юли 2015 12:49

Благодаря, колеги за положителните отзиви и пожелания :beer

Продължаваме напред :mhihi

Стана малко като Коледа през юли...:

Подкарах колата за през летните месеци. Купих акумулатор, като реших да заложа на същата марка, която ми беше и предходният акумулатор, а именно Varta. след 7 години вярна служба и немърливо поддържане ме предаде в по-студените месеци.

Изображение

Естествено с голфа нищо не става от веднъж и като ходих да ми замерят степента на зареждане на алтернатора, се оказа, че сме с 3-4 десети под границите, които се искат, за да се завери гаранционната карта и да се признае в бъдеще евентуален дефект. Алтернатора зареждаше на 13.4~13.5V, а в паспорта искат между 13.8~14.4V. Усъмних се да не е от алтернатора и съответно го смених с резервният, но се оказа, че е от реле-регулатора в крайна сметка - Не се доверявайте и на марки като BOSCH - релето беше на 2 години и не е купувано от тук.. Както и да е смених го и реших и този проблем. Сега зарежда на 14.3V

ГУТ:
Изображение

НОТ ГУТ:
Изображение

След това се занимах и с климатика. Беше ми останал един маркуч, който да поставя, за да може системата да бъде напълнена и тествана. След като отрязах стария накрайник към радиатора на маркуча за високото налягане и ми кербоваха нов накрайник, всичко си дойде на мястото и пак с малък проблем... Исках да сменим игличките на всички винтили от системата и едната за късмет излезе на половина. Корпусът й остана в един от накрайниците на тръбите.. Последва 20-минутно мъчение от страна на работника в сервиза и така и не успя да извади тая ху*ня... Пращаха ме на заварчик, ако той не успеел да извади корпуса на игличката, да махнел накрайника и да заварял нов на негово място. Е да, ама викам няма да стане ваща работа и се прибрах в гаража. С един метчик за 3-4 минути извадих каквото беше останало и айде пак бегом за тест и пълнене.. Еми сега си духа перфектно и охлажда здраво - с една дума КЕФ.

Реших да сменям и някои други "дреболии", че ме дразнеха от доста време:

Изображение

Радиатора ми сълзеше от едно известно време и освен него реших да взема и да сменя по-голямата част от маркучите, които не че са в лошо състояние, но така и така ще източвам всичко, а не са някаква цифра.. та да ми е мирна главата. Радиатора е марка Nissens.. Колко е добре ще покаже времето.

Взех и маншон, този път за дясно външно каре. Ще сменя и тампоните на гърнетата..

Попадна ми един касетник на оферта за старото барче:

Изображение

Едно ми е Ретро.. :mhihi

Изображение

Снабдих се и с един кожен волан, благодарение на колегата anrus
Искаше освежаване на боята, но като цяло първоначалното му състояние беше доста добро.

Преди:
Изображение

След:

Изображение

Изображение

Това е боята, която ползвах за освежаването:

Изображение

Нанесох 2 ръце, като първата и втората бяха изсушени със сешоар и сега е оставен да си "почива" на проветриво място и утре ще го монтирам. Смятам, че доста добре се получи като за третиране в домашни условия. За да намеря боята обиколих почети целия град... Нямаха нито в шивашки ателиенца нито на места където боядисват кожа.. Трябвало с поръчка и накрая намерих случайно в един строителен хипермаркет.. :scare3

Последна промяна от Rumbata_1 на Пет 10 юли 2015 11:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 09 юли 2015 17:59

Както винаги си се справил перфектно.
А и разказваш увлекателно.

Потребителски аватар
ti6ogb
Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
Двигател: AVF - 2001

Мнениеот ti6ogb » Чет 09 юли 2015 22:14

И аз използвах такава течна боя за кожени изделия.Но я намерих в DM (украинска боя за 2.50 )Волана става като нов,но трябва да се нанася тънко,че се бели в горещото,ако е по дебел слоя. :love.vwclub

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Пет 10 юли 2015 10:44

Bai Sando написа:...

E, па.. Старая се :smile

Относно нанасянето на боята върху волана - Това, което аз направих беше да нанеса два тънки слоя с достатъчно голям интервал от време между тях, като съответно ги обдухах и със сешоара на майка ми :mhihi . Преди това волана беше много старателно почистен в банята. Ще видим колко време ще издържи така, но като за 5 лева за тази боя крайният резултат много ми харесва. Вариант да се бели волана е също така и ако е бил зле почистен от мазнотии и люспи и т.н. останали мизерии по него, които не позволяват на боята да си влезе в контакт с кожата и да прилепне като хората.. Освен действието на Слънцето е възможно и влияние на други хидрометеорологични условия като напр. потни ръце :mhihi , макар, че на боята пише, че е водоустойчива... Ще се чуе, както е лафа.

Междувременно си създадох и още работа, щото тя по колата е малко и се чудех и без туй какво да правя по нея... Който ме знае за държавни изпити се готвя и съм в сесия :screwy

Някакви "камбани", "звънчета"...:

Изображение

Този малкият вдига от 50 до 150°C за едно прегряване на двигателя, ама по-натам не знам дали няма да потърся такъв, който стига до 180 градуса.. just in case

Изображение

Изображение

Изображение

Ще им мудря и инсталация, ама да видим кога.. По-спешно е да намеря или май по-добре да не се занимавам и направо при близкия стругар да поръчам един тройник и да ги навия на маслената конзола.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 10 юли 2015 13:22

Не виждам смисъл от 180-градусов датчик, ако колата се кара като ежедневна. Аз реално досега на старата ми кола не съм виждал температура над 120 гр. на маслото. Едва ли и при теб ще надхвърли тая граница или ако я надхвърли ще е около нея цифрата.

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Пон 27 юли 2015 0:40

Вече официално съм "инж.", направо да го е страх човек :mhihi Та, по този повод реших, че е време да раздвижа малко лагерите, носачите и бензиновата помпа, че нещо се бяха заседяли твърде дълго в състояние на покой, което за един автомобил си е мъчение, а за собственика още по-голямо такова... Сипах някой друг литър и "газ и ляв мигач" към Каварна (и не само), да се видя с един авер (той си знае кой е), хем и оптиката на апарата да се раздвижи, че отдавна не беше изкарван и той от калъфа.. Абе, въобще, мъка ми е когато нещо не се ползва по предназначение и само се ремонтира или си седи и събира праха на забравата, та... Enjoy :c020

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение