За съжаление има, но до колкото знам ще се възстанови.
icoico написа:В такъв случай мисля трябва да гледаш за Betriebshaftpflichtversicherung. Обаче пешеходец срещу трамвай...свирен мач в полза на втория

.
Това доколкото разбрах е обща професионална отговорност, каквато имаме и тук, но мисля, че тя не би била приложима в случая. И все пак ще я проуча и нея.
icoico написа:tVG eine Straßenbahn nicht ein Kfz i. S. d. Straßenverkehrsgesetzes darstellt. Maßgeblich ist somit
allein das Haftpflichtgesetz (HPflG), welches eine § 18 Abs. 1 StVG vergleichbare Haftung des
Fahrzeugführers nicht vorsieht.Трамваят не представлява моторно превозно средство по смисъла на закона, водачът не поема отговорност, съизмерима с тази на водач на МПС.

Това го търсих в Straßenverkehrsgesetz, но нещо не го намерих, а Haftpflichtgesetz e само до §14. Но така както е написано си мисля, че по скоро се касае за административната/наказателната отговорност на водачите на трамваите, поради спецификата на превозните средства.
Консултирах се по случая и с колега от Берлин, който ми каза, че няма как да няма застраховка ГО. Посъветва ме да пиша на самата компания.