Законно газово оръжие КАК?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Законно газово оръжие КАК?

Мнениеот icoico » Пон 18 ное 2013 16:34

Aprilia написа:
icoico написа: получиш разрешително за оръжие става хипотетичен или извънредно много ...финансов :mhihi

Ама това след като излезе от панделата, или айде поне като му мине условната :th_up

Предвид чистото досие, възрастта и т. н. - условна. :mhihi Нема кво да се лъжем, повечето газеняци МОГАТ да се преработят така, че да гръмнеш с някакъв проектил(поне веднъж :mhihi ). За пример от моя двор ще ти кажа, че според дебелите книги съвременен минен електродетонатор може да се задейства само от импулс на специалната взривна машина...ама който си е направил труда за проба да пъхне жиците в контакта 220 В знае, че в дебелите книги не пише всичко :mhihi . Въпросът е, че упражнението е не само безсмислено, при наличието на достатъчно алтернативи но и доста опасно в здравословен и законов аспект. Ако е до стрелбата с много по- малко финанси и грижи можеш да си пукаш на стрелбище или вкъщи с въздушен пистолет, затова логичното предположение е, че младежите искат да се събират да си мерят пи....столетите... :mhihi пред огледалото, подобно на тези по фитнесзалите ...

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 18 ное 2013 17:04

Живота не е филм момчета :biggrin Но всичко с възраста си :wink Направиха лошо че махнаха казармата там щяхте да се запознаете с оръжия.Наи важното е не оръжието а акъла в главата :biggrin

m135
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000

Мнениеот m135 » Пон 18 ное 2013 19:28

b1z0na написа:няма да го фърлям а мислих за стоп патрони, мой приятел има някъв евтин газов и е стрелял с стоп патрони без последствия по пистолета. Знам, че са незаконни и да махнеш разпръсквача на газовия пак е незаконно но аз няма да стрелям на видно място или на място на което могат да ме пипнат с незаконностите :Mr Green Fun ... знам че не е играчка, но за сега нямам друг избор ... нямам 250 лв за курс се пак съм студент :mrgreen и нямам близо 2000 лева за стаферен боен пистолет...
И искам да питам ловджийския курс и курс за боравене с бойно оръжие имат ли нещо общо смисъл зависят ли нещо един от друг или не, дали примерно трябва ли да искарам единия за да мога да се явя на другия?

Има стрелбища, на които можеш да стреляш законно с тяхно оръжие, и с кно и с ловно.
Ловният курс или курс за придобиване право на лов, ти дава право след като го изкараш и станеш член на някоя ловна дружина да си закупиш ловно гладкоцевно оръжие. След това можеш да завършиш и курс за подборен лов, даващ ти право и за ловно нарезно оръжие. Но ако смяташ да го завършваш само за да имаш огнестрелно оръжие, по добре не си харчи напразно парите за курсове, ами си стреляй на някое стрелбище.
За КНО оръжие също се кара курс, но там тънкият момент е че за да ти разрешат да си закупиш пистолет, трябва да докажеш необходимост пред полицията, а доказването от частно лице е мисия невъзможна.

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Сря 20 ное 2013 23:57

:Mr Green Fun ...

Потребителски аватар
Omilron
Автомобил: Skoda Octavia MK2
Двигател: 2007 BKD

Мнениеот Omilron » Чет 06 авг 2015 21:18

Наскоро си взех поредния газов и пистолет и реших да я вдигна малко тая тема за хората чудещи се "Законно газово оръжие КАК?" и да дам и аз мнение малко по ралично от общоприетото, че е по добре да си вземеш меч, електрошок, спрей, въздушно оръжие, брадва и т.н. пред ГСО.

За "КАК" - отиваш с лична карта или шофьорска книжка в оръжейния магазин, купуваш, дават ти едно картонче и с копие от него, копие от личната карта и пистолета (не навсякъде го искат) в КСО по местоживеене го декларираш. И до месец ти дават една бележка от там и т.н. Имаш си пистолет, който в повечето случаи е реплика на боен такъв (КНО).

Първо на всеки трябва да е ясно, че ГСО и въздушно оръжие не са СТОП оръжия (същото важи и за спрейчета ножове и т.н). В зависимост от нападателя е възможно той да не спре с атаката и да си те понабие както си трябва. Ама има едно "НО" при ГСО в зависимост от патрона. Той може и да те понабие ама след малко ще плаче и кашля и може да го понабиеш ти.

Тука са ше има доста "ама ако":
"АМА АКО" тоя срещу тебе ивади КНО ше те отстреля като дивеч и ще му се размине щото е решил, че и ти вадиш такова. Ми той и 8-годишния ми син има реплика на Desert Eagle пластмасова с едни сачмички, която ако я извадя на някой може да ме застреля така ли? Колко човека имат законно КНО и си го носят с тях навсякъде? Аз поне по улиците освен държавни служители и охрана на банки не съм виждал някой с кобур да си ходи свободно. Или те ги крият в гащите?

"АМА АКО" тоя срещу тебе не спре. Ми ще плаче след малко.

"АМА АКО" извади меч. Откъде по точно? От ножницата на гърба си като Леонардо от костенурките нинджа? Щото всеки 2-ри човек носи меч с него (и КНО).

"АМА АКО" има въздушен пистолет. Ако не те уцели в окото най много да имаш някоя синка по тялото.

"АМА АКО" са повече нападатели. Не мисля, че нормален човек би тръгнал да атакува при вида на пистолет. Ако това стане - изпразваш пълнителя и дим да те няма. Ако те хванат - еми ше стане така като историите от по горе в темата с навирането еди къде си.

Не ме разбирайте погрешно не мисля че ГСО е нещо с което да спрещ всеки, но гарантирам (от опит), че е сериозно средство за замозашита - било то кучета или хора.

Всеки го изкарва като играчка каквато то всъщност не е! От кога нападателите седят на 5 метра от теб че да не можеш да стреляш? Защо не трябва да регистрираш нож в полицията а ГСО да? Дори по слабите въздушни оръжия не трябва да регистрираш.

И за последно - на една нова година ми свърших халосните патрони и изстрелях 2 (ДВА) газови през балкона с пистолет насочен към небето. Всички в стаята не можаха да си поемат въздух 5 мин, а съседа отгоре слезна да ми каже, че гостите му плачат.

Иначе си е безобидно пистолетче, което всеки 2-ри човек ще ти забоде някъде си (след като е поплакал) ...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 06 авг 2015 21:57

Omilron написа:...Аз поне по улиците освен държавни служители и охрана на банки не съм виждал някой с кобур да си ходи свободно. Или те ги крият в гащите?...

Именно в гащите.

ЗАКОН ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ

Чл. 60. (1) Забраняват се:
1. откритото носене на оръжие на обществени места, освен при осъществяване на охранителна дейност;
3. носенето и употребата на оръжие и боеприпаси:
а) (доп. - ДВ, бр. 73 от 2012 г., в сила от 25.09.2012 г.) на политически, синдикални и културни мероприятия, освен ако е необходимо за културното мероприятие;
б) на спортни мероприятия, освен ако е необходимо за самото мероприятие;
в) в обществени заведения за хранене и увеселение;
г) в молитвени домове, храмове и манастири;
д) в здравни и лечебни заведения, в учебни заведения и в социални домове;
е) при и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества;

P.S. Отбележи си, че забраните по Чл. 60 се отнасят не само за огнестрелно, а за оръжие изобщо. А по същия закон:
8. "Газово и сигнално оръжие" е техническо средство, конструирано за употреба на боеприпаси, използващи енергията на взривните вещества и които имат задушливо, упойващо и сълзотворно действие или светлинен и звуков ефект.
:rolleyes

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Чет 06 авг 2015 23:05

Аз имам един турски газов боклук, за нищо не става освен да плашиш гаргите :mrgreen
Гърмял съм с газов патрон и наистина е много гадно, защото не само другите им запарва, но и на теб!
Един път ми свърши работа, в тъмното се прибирах с жена ми още като бяхме гаджосани, точно се прибирам и една кола минава покрай нас, един идиот се показа от прозореца и ни обиди и двамата, аз не се сдържах и постъпих детински, опцувах ги и аз една хубавата :mrgreen след 50 метра спират колата и излизат едни дебили срещу мен и вече пристъпват към нас готови да бият, да ама не, извадих пищова ама той като истински, една ютия от която ти падат гащите :mhihi тези започнаха да се извиняват много бързо и се качиха в колата и изчезнаха, след 3-4 дни си вървим по центъра и се прибираме пак, тези ни проследили и някой стъпва зад нас бавно бавно, изведнъж ме бутнаха и паднах, ритнаха ме няколко пъти, не много успешно и ми взеха пищова, аз веднага звъня на РПУ-то и след малко идва патрулката и аз така и така, отидоха намериха го и ме викнаха в РПУ-то да си го взема и да нося разрешителното, имах го естествено, една хартийка е с касова бележка от където го купих, дадоха ми го и така. Сега каква е поуката от цялата работа...
Ще ти помогне в някоя случка някога ако до тогава не си се гръмнал сам!
За нова година ще пукаш яко и на всеки 3-ти патрон ще засича!
Ако попаднеш на някои хулигани и боклуци, след няколко дена може и да ядеш боя или по лошо ако имат оръжие в момента!
Не дай си боже стане нещо, не обръщай внимание на никой, без да казваш дума си тръгни, бъди мъж ти и покажи как се прави, не се оставяй на техния акъл.
Ако го ползваш да целиш нещо мисля, че ще ти е безполезен, той засича на 5 секунди и повечето ще си оцапан със смазка отколкото уцелил нещо!
Ако го искаш за самозащита, по добре си вземи бухалка! Пак случай... отидохме при едни боклуци и единия пиян като кирка, полека полека работата тръгна към бой, тоя взе един голям кол и тръгна срещу мен и се уплаших едно за мен и едно за колата ми, вадя аз една полицейска палка която нося в колата за всеки случай, бой бой как не го утрепах в яростта си не знам, сега като си помисля, еб@ах си и идиота съм бил :Mr Green Fun ама ме заплаши и тръгна срещу мен без нищо да съм му направил, аз не съм виновен. Ако го бях цапнал в главата без да искам в яда си щях да го трупясам и да отида на топло. Та не се занимавай с такива неща ако смяташ да си го взимаш за това, много много е опасно и дето казват колегите, тоя адреналин като те обземе не знаеш какво правиш, не дай си боже може да утрепеш някой и тогава тежко ти!
Извинявам се за офф малко, но се отнася за газови пистолети и да му кажа какво да очаква ако не дай се стане нещо такова! Надявам се да съм бил полезен, лека и мека!

Последна промяна от betaserk на Съб 02 яну 2016 19:00, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Omilron

Мнениеот Omilron » Чет 06 авг 2015 23:10

Колега, не оспорвам законите.

Идеята ми беше, че хората си мислят ГСО е някаква играчка, която като я извадиш и си ни жив ни умрял понеже срещу тебе се вади КНО и край с живота.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 06 авг 2015 23:26

Omilron написа:Идеята ми беше, че хората си мислят ГСО е някаква играчка

А не е ли така? Спира ли мутрата да ти извие врата - не. Спира ли циганина с брадвата или ножката - не. Е за кво ми е? :screwy
Да бяха разрешили носенето на оръжие, което може да работи със СТОП патрони. :newsm66 В момента едно селскостопанско сечиво може да ти разцепи главата на две и да те закопаят с него, а ти ми говориш за детски играчки - пуцалки. Пистолет с капси аслъ.

Последна промяна от инжектопляктор на Чет 06 авг 2015 23:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Omilron

Мнениеот Omilron » Чет 06 авг 2015 23:27

@betaserk

Кой ти говори за пушки човек. Ясно е с тия въздушните, че всеки си трепа пилци от тях и може да отстреля в окото човек от "500 метра". Щото нали е стрелял много пъти. "Така е свикнал". За засичането явно си си купил пистолет за 10 лв.

И точно за бухалката ти говоря. Ти извади бухалката, аз пистолет и да видим дали ше замахнеш дори? И ако решиш да замахнеш на колко метра от мен си? 1? Ти замахваш аз стрелям 10 халосни (газови) патрона.

И?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 06 авг 2015 23:30

Omilron написа:Ти извади бухалката, аз пистолет и да видим дали ше замахнеш дори? И ако решиш да замахнеш на колко метра от мен си? 1? Ти замахваш аз стрелям 10 халосни (газови) патрона.

Абе човек, ако се намирам на 10 метра от теб, за колко време ще ми извадиш тоя пистолет с капси и какво ще направиш като дойда до теб? От упор ще ме застреляш, така че еднакво на мене да се "обезвредиш"? Знаеш ли, че ако ти замахна една тъпа лопата от железарията, мога да те убия. С пуцалката нищо не можеш да направиш, освен да ме накараш да плача и още повече да ме ядосаш.
Оръжие, което няма възможност да СПРЕ нападателя или да го отблъсне не ми го пиши. Не гледай лютите спрейове какво правят по филмите. В действителност и с 10 спрея да опръскаш някой, нищо не му пречи пак да те докопа и да ти пръсне дупарата от бой и любов.
По-голям шанс да се защитя имам с ловен арбалет, отколкото с пистолет с капси. Не иска и регистрационен режим май. И мога да те нацеля в челото от няколко десетки метра, където благодарение на вятъра и разсейването на матряла, пистолетът с капси върши точно нула работа. Само дето арбалетът не е мобилно оръжие. :censored2 Много ви се моля, 10-те метра се преодоляват за няколко секунди. Освен ако не чакаш някого срещу теб да си правите дуел с газови пистолети и бухалки, онзи с бухалката ще те стигне, преди да реагираш въобще да извадиш каквото и да е било.
Ако избирам оръжие, с което да се защитавам, ако ми се наложи, предпочитам лопата пред газова пуцалка. Един удар с лопата гарантирано обезврежда средностатистически мъж.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 06 авг 2015 23:40

Баси... значи ако срещна някого с лопата под мишница и арбалет през рамо да считам, че вероятно е форумен член ? :gruebel :gruebel :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 06 авг 2015 23:43

icoico написа:Баси...значи ако срещна някого с лопата под мишница и арбалет...

Въпрос на изказ. Всъщност всеки предмет, който ти попадне пред очите е по-опасен от газов пистолет. Освен ако не използваш на пистолета дръжката да биеш нападателя по главата. По-голям шанс имаш да хвърляш камъни или ако извадиш нож, отколкото да стреляш с газов пистолет. А лопата в двора на село имам. Не е проблем да си пазя имота. :mhihi В колата пък имам красив гаечен ключ. Че много насилие взе да става по пътищата.
Според мен като оръжие за самозащита, електрошоковата машинка е най-подходяща. Въпросът е, че имаш обикновено само 1 опит. Като искаш, взимаш си един Тейзър и после го риташ в корема или главата. :Mr Green Fun Айдее, отидохме към Файт клъб :mhihi

Потребителски аватар
Omilron

Мнениеот Omilron » Чет 06 авг 2015 23:53

инжектопляктор написа:
icoico написа:Баси...значи ако срещна някого с лопата под мишница и арбалет...

Въпрос на изказ. Всъщност всеки предмет, който ти попадне пред очите е по-опасен от газов пистолет. Освен ако не използваш на пистолета дръжката да биеш нападателя по главата. По-голям шанс имаш да хвърляш камъни или ако извадиш нож, отколкото да стреляш с газов пистолет. А лопата в двора на село имам. Не е проблем да си пазя имота. :mhihi В колата пък имам красив гаечен ключ. Че много насилие взе да става по пътищата.
Според мен като оръжие за самозащита, електрошоковата машинка е най-подходяща. Въпросът е, че имаш обикновено само 1 опит.

Извода е да не си купувате газов пистолет! НИКОГА! Може да засече. Може да ти гръмне в ръцете! Може да се обгазиш, ако вятъра духа към теб! Работи с капси! Не може и куче да уплашиш с него! Не дай си боже некой да извади КНО! Те са измислени да ти зимат парите.

Абе не си е работа!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 06 авг 2015 23:58

Абе наскоро гледах един филм "Полетът на Сокола", там нагледно доказаха, че който вади газов пистолет отнася много бой...че и присъда :mhihi . Кел файда, че Сашо Диков после стреля по свински глави,май не хвана дикиш демонстрацията :mhihi :mhihi :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”