ASV - рециклиране на турбо, втора ръка или ново китайско?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
sotirov_b
Автомобил:
Двигател:

Re: ASV - рециклиране на турбо, втора ръка или ново китайско

Мнениеот sotirov_b » Съб 08 авг 2015 19:58

Имам перфектна от 116коня AJM мотор. 350лв.Ако имаш интерес пиши

кон12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кон12 » Съб 08 авг 2015 21:17

tdi fen написа:сега съм решил да си купя 1,2 турбини на втора ръка пък все някоя ще излезе по-читава сравнена с рециклираната
Мхм, може направо 3 или 4 за по-сигурно.....ама като почнете да ги ръсите е такива глупости направо се чудя четете ли т'ва дето го пишете тука, преди да го постнете.

belol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот belol » Пон 17 авг 2015 21:23

Малко развитие по моя проблем. Поръчах си нова средна част от nerings ( Латвийците), чакам я да дойде до няколко дни и монтирам.

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Пон 17 авг 2015 22:49

Пусни линк да я видим.

helikamov
Автомобил: TOYOTA AVENSIS
Двигател: 2WW 2017

Мнениеот helikamov » Вто 18 авг 2015 7:24

Чел си свързаните теми явно, но да ти напомня:
докато чакаш пратката, накисни в керосин или гас за горене горещия охлюв,
разглоби го и добре го почисти от сажди и всякаква гняс.
Може да използваш и горелка при почистването но без да прекаляваш с нагряването.
Успех и докладвай пак.

belol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот belol » Нед 23 авг 2015 20:48

Привет колеги! Турбото пристигна от латвия и го монтира на колата. Сега малко по-подробно, преди да пристъпя към закупуването на нова средна част ми изпадна едно турбо с разбити втулки от 116 к.с. П.Д. за нищо пари и реших да го взема и него да ползвам за ремонта. Картидж-а който поръчах беше с номер 038253019N. Разглобих цялото турбо с малко повече зор и много :censored2 ама бях по-упорит от него. Всичките му чаркове бяха накиснати в спрей против ръжда, кореселин и след това с обезмаслител добре измити. По старото турбо си регулирах стопиращия болт на геометрията да е на същото разстояние. Всички маркучи и тръби преди и след турбото по които минава въздух бяха измити и почистени, входящия колектор с ЕГР-а също. Магистралата за маслото и малкото маркуче за връщане на маслото в двигателя бяха свалени и промити. Новото турбо пасна идеално, добра изработка е. Старото турбо не съм го разглобил още, но в тръбите на студената част имаше много масло, даже почти никакво. Луфт аксиален няма, радиален има малко, няма задрало по перките. Според мен проблема на турбото е като този на колегата RadoShopa, пропуска масло към топлата част, понеже колата като я покараш малко в града "по-пенсионерската" и я настъпиш малко изпушваше за момент един синьо-сивкав пушек и после спираше. И като запалиш колата зад нея се носеше един дразнещ мирис и лютеше малко на очите, и другото забелязах че в последно време звука на турбото се засили малко на реактивен самолет заприличах :11 . Първите ми впечатления след монтажа на новото турбо са: вече не се чува изобщо турбината; колата си върви както преди (има си ускорение и т.н.). Мисля да я покарам 50-100 км. по-лекичко ако има нещо да се напасва, и след това един лог за проверка на настройки, налягания и т.н. :love.vwclub

Върни се в “Дизелови агрегати”