Пичове
Направих логове на 5ти, 8ми и 10ти канал. Всички логове са направени на 3-та предавка и се постарах да са в целия оборотен диапазон. Освен притрисването, колата като цяло спря да върви като хората и започна да пуши черен дим.
Не съм логвал 11-ти канал, тъй като имам бууст метър и по него всичко е ОК (турбината надува на 1.55), но мога да го логна и него.
Кажете още кой канал да логна, ако евентуално може да се види още нещо.
Leon ARL - притрисване на 6-та
- lord_aggo
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2016 DFCA
Re: Leon ARL - притрисване на 6-та
- Прикачени файлове
-
- LOG-01-010-xxx-xxx.xlsx
- (10.94 KиБ) Свален 190 пъти
-
- LOG-01-008-xxx-xxx.xlsx
- (10.75 KиБ) Свален 175 пъти
-
- LOG-01-005-xxx-xxx.xlsx
- (10.63 KиБ) Свален 188 пъти
1-ви, 10-ти, 11-ти
1-ви, 8-ми, 11-ти
1-ви, 4-ти, 13-ти , напълно загряла, без клима, на празен ход.
1-ви, 8-ми, 11-ти
1-ви, 4-ти, 13-ти , напълно загряла, без клима, на празен ход.
- lord_aggo
Ето ги логовете.
Направи ми впечатление, че нещо не ми се включва първата степен на перките. След правенето на логовете, колата вдигна 100 градуса по vcds, но перката не се включи - включи се втора степен чак когато пуснахме климатика и охлади до около 85 градуса и спря.
Направи ми впечатление, че нещо не ми се включва първата степен на перките. След правенето на логовете, колата вдигна 100 градуса по vcds, но перката не се включи - включи се втора степен чак когато пуснахме климатика и охлади до около 85 градуса и спря.

- Прикачени файлове
-
- Seat.zip
- (5.36 KиБ) Свален 61 пъти
Температурата поне в логовете, е нормална като за лятно време.
От логовете, поне аз не виждам нищо неред. Имаш чип, тва предполагам го знаеш.
Продължава ли да ти придърпва колата при 120-130, или го е направила еднократно?
От логовете, поне аз не виждам нищо неред. Имаш чип, тва предполагам го знаеш.
Продължава ли да ти придърпва колата при 120-130, или го е направила еднократно?
- lord_aggo
да, колата е с чип и хибридна турбина.
Продължава да го прави, но не винаги - прави ми впечатление, че когато го прави се появява това чукане от кутията на въздушния филтър.
Най-обичам проблеми фантом.
Продължава да го прави, но не винаги - прави ми впечатление, че когато го прави се появява това чукане от кутията на въздушния филтър.
Най-обичам проблеми фантом.

- lord_aggo
някой знае ли на колко градуса трябва да се включва първата степен на охладителните перки и на колко градуса втора?
- street_racer
- Автомобил:
- Двигател:
Най малко повдигачите братле
- lord_aggo
какво им е?
- lord_aggo
Пичове,
След цялата драма, ходене по майстори, правене на логове, врачуване и баене, проблемът е решен.
Оказа се запушен нафтов филтър и след смяна на всички филтри и масло, колата си апи каишката
След цялата драма, ходене по майстори, правене на логове, врачуване и баене, проблемът е решен.

Оказа се запушен нафтов филтър и след смяна на всички филтри и масло, колата си апи каишката

-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Че то от там се почва, даже може да си извадиш помпата в резервара да изчистиш цедката, да видиш какви мизерии има там.
Кой знае от колко време не си сменял нафтовия филтър, че чак да се запуши. Нафтовия го сменям на 10 000км. винаги преди зимата, за да няма изненади.
Масло сменям на 5-6 максимум 7000км. според зависи дали съм карал повече градско или извънградско.
При мене си го има тресеното на 6-та като съм със 100-120км/ч и настъпя до долу, отзад направо скривам пътя от пушеци, но избягвам да го правя, защото никак не му е добре. Не знам от какво е, но не ми прави проблем и така си карам.
Кой знае от колко време не си сменял нафтовия филтър, че чак да се запуши. Нафтовия го сменям на 10 000км. винаги преди зимата, за да няма изненади.
Масло сменям на 5-6 максимум 7000км. според зависи дали съм карал повече градско или извънградско.
При мене си го има тресеното на 6-та като съм със 100-120км/ч и настъпя до долу, отзад направо скривам пътя от пушеци, но избягвам да го правя, защото никак не му е добре. Не знам от какво е, но не ми прави проблем и така си карам.
Интересно.. Гледъл съм Пасат АФН 110кс. , който прекъсваше във високите обороти, с пълна газ и пушеше бяло, но на първи канал се виждаше, че горивото не е достатъчно и се колебаее сменихме филтъра и работата заспа, докато при теб поне по лога изглеждаше нормално
.
Важното е, че си решил проблема
.

Важното е, че си решил проблема

- lord_aggo
Маслото и филтрите при мен се сменят с религиозна точност винаги, именно за това изключих варианта с тях - когато проблема се появи за пръв път, бях на около 7000 км от смяната им. Иначе за маслото можем доста да поспорим дали на 5-6 хил км е по-скоро добре за мотора или по-скоро зле :)
Върни се в “Дизелови агрегати”