Passat В6 2.0 tdi DSG тресене/клатене около 1900 оборота

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
vipclinic
Автомобил:
Двигател:

Passat В6 2.0 tdi DSG тресене/клатене около 1900 оборота

Мнениеот vipclinic » Пон 15 юли 2013 15:15

Здравейте Колеги!

Моля за мнението ви. Карам Пасат на 130 хил. км купен от Порше София Изток. Кода на мотора е БКП. Сменил съм му дюзите и прословутия щестограм.

Колата започна на тресе когато плавно набира на 3-та 4-та и 5-та предавка между 1800 и 2000 оборота. След 2000 спира да тресе. На празен ход няма тресене. Тресенето се проявява на студен и топъл мотор. С и без включен климатик. Мисля, че може да е скъпарски маховик или дюзи.

При проверка с VAG COM няма грешка която да е свързана с двигателя.

Мерси

gamble
Автомобил:
Двигател:

Re: Тресене/Клатене около 1900 оборота при Passat В6 2.0 tdi

Мнениеот gamble » Пон 15 юли 2013 23:08

Нямаш маховик... с тая мехатроника :death тия DSG са малко хазарт (или ше изкараш късмет, или ще ти изяде нервите. говоря за коли 2ра ръка) според мене. Но... проблема може да е друг. Пиша за да ти кажа, че нямащ маховик, за другото си нямам идея. Но явно е проблем с мехатрониката (това дето сменя скоростите). А как от официалните магазини продават коли с проблем и то при смяна на скорости не знам как да го коментирам :no И ако е там проблема няма кой знае колко сервизи освен официалните, които да знаят какво да правят. Няма и да се очудя, ако е продаден така умишлено :newsm66

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 15 юли 2013 23:23

Мернах наскоро една тема подобна ..http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=355710

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 16 юли 2013 6:54

gamble написа:Нямаш маховик... с тая мехатроника

Как да няма?!? Има и е доста различен конструктивно от на ръчните кутии и цената е солена.

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Вто 16 юли 2013 8:08

че има маховик - има. но не вярвам вибрациите да са от него. зависи и какви са вибрациите де.
За моята съм ходил в Порше да я видят защо звука и е малко по различен точно в тия обороти. Като цяло решихме да не я оставям защото проблема трудно може да бъде намерен. Последното което се съмнявам е евентуално турбото в тия обороти да не подава толкова въздух, колкото трябва, но и това е малко невероятно :).

Иначе и аз съм с сименс изпълнението, нови дюзи и сменен маховик. Като теб се съмнявах в маховика преди да го сменя :), но имах и друг симптом за него. Като цяло иначе колата върви добре и мнението където и да ида е - карай ако е проблем - ще се чуе. Знаеш че при нас малко така се работи :) докато проблема не стане видим с просто око на некомпетентен човек.
Все пак ми е интересно, какво ще кажат и останалите колеги и ще следя :)

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Вто 16 юли 2013 9:27

Хммм... :gruebel Значи е моя грешката за маховика. Все си мисля, че не е от него все пак. Мехатрониката ме съмнява. Но както каза колегата: карай до като стане по видим проблема. Сега, ако тръгнеш да сменяш всяко нещо... :death

vipclinic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vipclinic » Вто 16 юли 2013 12:27

frec написа:че има маховик - има. но не вярвам вибрациите да са от него. зависи и какви са вибрациите де.
За моята съм ходил в Порше да я видят защо звука и е малко по различен точно в тия обороти. Като цяло решихме да не я оставям защото проблема трудно може да бъде намерен. Последното което се съмнявам е евентуално турбото в тия обороти да не подава толкова въздух, колкото трябва, но и това е малко невероятно :).

Иначе и аз съм с сименс изпълнението, нови дюзи и сменен маховик. Като теб се съмнявах в маховика преди да го сменя :), но имах и друг симптом за него. Като цяло иначе колата върви добре и мнението където и да ида е - карай ако е проблем - ще се чуе. Знаеш че при нас малко така се работи :) докато проблема не стане видим с просто око на некомпетентен човек.
Все пак ми е интересно, какво ще кажат и останалите колеги и ще следя :)

Записал съм час в Порше утре и ще пиша. Прочетох още и се оказа, че на друг vw golf 2.0 tdi dsg са му открили разбити тампони на скоростната кутия.

За тресенето е както преминаваш през неравности по пътя и е доста осезаемо. Сега дори и при рязко ускоренеи има тресене. Маховика го пробвах с всички описани действия и няма индикация за него. Ремапнах колата и доста стартове съм и направил защото е огромен кеф и сега си е дал резултат.

Идея кой се занимава в София с DSG и да е доверено лице? АКо се наложи де защщото тия от Порше са цифромания

samo_pechka написа:Мернах наскоро една тема подобна ..http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=355710

Благодаря открих Мишо. Човека е много точен, но е много зает с 300 уговорки му се примоли и само ще диагностицира колата в Понеделник

Поздрави

vipclinic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vipclinic » Пет 19 юли 2013 19:43

Привет,

Колата е пушка. Оказа се, че има прпблем с вътешно каре. Оригиалнот от Порше е 500 лв. Има фирма в софия, която ги прдава за 150 лв. Намир се до Окръжна болница.

Благоаря а съдействието

ponko
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: 06 2.0 TDI BKP
Контакти:

Мнениеот ponko » Нед 13 сеп 2015 15:43

Колега, може ли да обясниш малко с малко повече подробности за симптомите за това вътрешно каре, ако си спомняш естествено, че виждам темата е доста стара.

Аз имам подобен проблем (същия автомобил и код на мотора) при плавно ускорение или задържана газ между 1800-2000 об/мин леко сякаш
прекъсва, а иначе сменя доста добре всички предавки (може би понякога при първо потегляне от 1-ра на 2-ра не е толкова плавно). Като загрее няма проблем. Дори и на студено ако ускорявам малко по-смело няма и помен от това прекъсване
Друг симптом е при потегляне под наклон връща малко назад преди да потегли без подаване на газ.

Четейки мненията за подобни проблеми се замислям дали не мехатроник-а, но силно се надявам да не минавам през такъв филм.

Ще се радвам да споделите всякакво компетентно мнение.

Благодаря!

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Нед 13 сеп 2015 19:55

Ponko, четейки написанато от теб, бих казал автомата ти (ДСГ) няма абсолютно никакви проблеми. Не знам защо си се насочил на там? Тази кутия не е с хидротрансформатор, а с нормален съединител и по тази причина има леко потегляне на зад при наклон.

Мехатроника ти ако има проблем може да бъде усетен най-вече при смяна на скоростите и то при ниските предавки 3>2>1 и на горе около тези.

Тези прекъсвания в движение се дължат на друго, но на какво не мога да кажа.. диагностиката какво казва? Дюзи, турбо виж, масло яде ли, почисти колектора, кулера, провери вакумите, смени маслото, филтрите (горивен и въздушен+маслен) и пак тествай. Това е най-лесното :) Успех.

П.С. Смени бензиностанцията.

П.П.С. Карето тресе, не прекъсва и то тресе само при ускорение, при поддържане на скороста не се усеща.

ponko
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: 06 2.0 TDI BKP
Контакти:

Мнениеот ponko » Нед 13 сеп 2015 20:15

relaxxx написа:Ponko, четейки написанато от теб, бих казал автомата ти (ДСГ) няма абсолютно никакви проблеми. Не знам защо си се насочил на там? Тази кутия не е с хидротрансформатор, а с нормален съединител и по тази причина има леко потегляне на зад при наклон.

Мехатроника ти ако има проблем може да бъде усетен най-вече при смяна на скоростите и то при ниските предавки 3>2>1 и на горе около тези.

Тези прекъсвания в движение се дължат на друго, но на какво не мога да кажа.. диагностиката какво казва? Дюзи, турбо виж, масло яде ли, почисти колектора, кулера, провери вакумите, смени маслото, филтрите (горивен и въздушен+маслен) и пак тествай. Това е най-лесното :) Успех.

П.С. Смени бензиностанцията.

П.П.С. Карето тресе, не прекъсва и то тресе само при ускорение, при поддържане на скороста не се усеща.

Благодаря за мнението!

Автомобила го закупих преди два месеца и смених ремъци и ролки, водна помпа, масло+всички филтри и едно външно каре. Веднъж ми влезе в авариен режим но след рестарт нямаше проблеми. Диагностиката показа МАП-сензор след смяна не съм имал проблеми. Изминал съм около 4000км масло и антифриз не пипа. Дюзите са от проблемните, но са сменени през акция 2013г. в Италия (лично направих проверка през ФВ сервиз). Но въпреки това имат малки отклонения около 0.1/0.2. Само на 4-ти има леко запушване -0.5 до -0.7. Сложих добавка Bardahl, но май не беше правилната...

Веднъж се случи да не я карам 3 дни и запалването беше тегаво (доста нетипично) - 2 опита от по 3-4 секунди и запалването беше придружено с готино изпушване.

Мина ми през ума,че вероятно е дюза, но прочетох доста по темата за ДСГ ядовете и тези симптоми ми заприличаха на моите...

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Нед 13 сеп 2015 21:41

Ами ето сам си написал, дюзите имат отклонения, слагай добавки и тествай различни горива докато намериш точното гориво. Не се вкарвай във филма. За спорта може горивен филтър пак да смениш, знам ли.

Върни се в “Дизелови агрегати”