Мнения за Audi A4 3.0TDI quattro, ръчни скорости

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнения за Audi A4 3.0TDI quattro, ръчни скорости

Мнениеот stoev87 » Чет 17 сеп 2015 9:09

Добре си решил за Германия колега - това е най сигурният вариант. Моя съвет е да се ориентираш към 170к.с мотора код CBBB и ръчни скорости. Като разход и поддръжка е едно към едно със 140к.с но разликата във динамиката се усеща. Като цяло за тоя мотор няма някакви известни слаби места стига да се кара с читаво масло и нафта. Маховиците идват малко слаби с живот обикновено около 200к.По нататъка след един ремап в Годеч можеш да го доближиш като мощност до стоковата А4 3.0TDI :wink Лично за мен трилитровата А4ка си остава по-добрия автомобил във всяко едно отношение (освен ако не се гони по голямо пространство и багажник) - просто тоя модел пасат не ми допада и като дизайн и като изработка на интериор поне до фейслифта (B7) ... Но това вече си е въпрос на вкус и лични предпочитания .
Успех :th_up

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 17 сеп 2015 9:34

Дай някой линк на колите, които гледаш.
И аз съм поогледал точно такива Пасати, но за БГ си прав, че почти всичко е скрап тотална.
В Германия, доколкото съм ги разглеждал, са на доста километри подобни коли - вземат се най-вече за служебни и се спукват от каране.

Ако имаш нужда от помощ с немския, съм насреша. :biggrin

На проблемните 2.0 тди не са ли им сменени на всички дюзите Сименс? :c020
3.0 тди си е екстра мотор, но докъм 200 000 (колкото минават обикновено първите собственици) - едно момче механик в Порше го беше обяснил нагледно какво как и защо му се случва след това.
С малко късмет може да се стигнат и 250 000 без много драми.
После става олеле откъм поддръжка - а повечето такива коли в продажба много отдавна са подминали 200 000.
Ако не са, са много скъпи - няма луди да си продават колите на малко километри за без пари. :biggrin

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Чет 17 сеп 2015 20:51

Цените на такива читави коли от къщи на Фолксваген в Германия е неприятна.Има доста коли и на под 200000км гарантирани със гаранция 1 година.

Bulsara
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Bulsara » Чет 17 сеп 2015 21:17

connor cane, ето едно търсене в mobile.de, ограничено по параметрите, които търся - 2008+ година, дизел, ръчни скорости, комби, до 250000км, от частни лица. Има доста добри коли, изборът определено е богат, стига да знае човек какво точно иска. Цените мисля, че напълно отговарят на състоянието на автомобилите. Друго нещо, което ми харесва из немските обяви, е че масово в заглавието на обявата е посочено и нивото на оборудване (напр. Sportline) и човек лесно може да отсява обявите. В България веднъж, че почти няма избор на автомобили, а пък гробниците, които са по обявите, са всичките "перфектни, сядаш и караш", всичките са по описание пълни с екстри, а на живо не стават за нищо. Това за мен си е направо обида към хората, които искат да си намерят читав автомобил.
Благодаря за предложението за помощ с немския, ще го имам предвид и при нужда - ще пиша. :smile

Вълчан, аз гледам само от частни лица в Германия, изключил съм официалните представителства. Там винаги цената е по-висока. Предполагам, има защо да е така.

stoev87, за момента гледам предимно 140к.с., просто са повече като брой предлагани автомобили, попадащи в зададените от мен критерии. Но ще послушам съвета ти и ще се оглеждам и за подходящ екземпляр 170к.с. Сигурен съм, че ще върви доста прилично. Като дизайн ми харесва и Ауди, и Пасат, може би Ауди съвсем малко повече, но и пасатът, поне за мен, има много приятен вид, съвременен, така да се каже. :smile

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Чет 17 сеп 2015 22:20

connor cane написа:3.0 тди си е екстра мотор, но докъм 200 000 (колкото минават обикновено първите собственици) - едно момче механик в Порше го беше обяснил нагледно какво как и защо му се случва след това.
С малко късмет може да се стигнат и 250 000 без много драми.
После става олеле откъм поддръжка - а повечето такива коли в продажба много отдавна са подминали 200 000.

Колега я разкажи по-подробно за олелето и драмата след 200 000 на 3.0TDI ? Не се заяждам - просто не обичам да слушам общи приказки и подхвърляния от типа някой от някого чул пред блока и т.н. ...
Така че ще ми е интересно да чуя конкретни неща за конкретни кодове на двигатели.

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Нед 20 сеп 2015 19:12

И на мен ми е интересно, защото сега е точно "чул от приятел, който бил разказал на един друг приятел, който пък го бил чул от чичото на стринката на тоя, дето работи в Порше".

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Нед 20 сеп 2015 21:09

Еми ще чакаме колега Pagemakerboy :wink А до тогава защо не споделиш твоя опит със BMK`то - естествено ако ти се споделя разбира се. Мисля че би било полезно и за други колеги които в бъдеще ще търсят инфо. :th_up

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Пон 21 сеп 2015 0:37

Ами тя колата си има история, дето може да се разгледа в spiritmonitor.de за последните 50 000 км, но понеже се дразня точно на такива "капацитети" по-горе, ми се убива желанието. В общи линии се пишат пълни глупости за този мотор, но все пак всеки си има право на мнение. Не може да очакваш да караш такава кола с такъв мотор и да поддържаш Фиат Типо, само данък, каско и смяна на консумативи от типа на обслужване на двигател със стандартните масло и филтри и си над 2000 на година. Пък ако трябват и хубави гуми ако си на 17-18 джанти айде още 1000-2000 лв...Но то гроздето е кисело.

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Пон 21 сеп 2015 11:15

Вериги сменял ли си - ако да за какви суми става въпрос? Някакви непредвидени разходи имал ли си за тия 50к ? Слаби места ? Ръчка или автомат е колата - разход можш ли да споделиш ?
Иначе е ясно че гроздето е кисело и ако искаш да караш висок клас германски премиум автомобил и да го поддържаш във форма няма как да стане без пари . Естествено по форумите винаги "върлуват" някакви митове и легенди от лаладжии кой чул недочул но то така е за всичко ... Според мен тоя мотор е страхотна комбинация от към динамика и разход (особенно за дълъг път) и е доста надежден - поддръжката е оправдана за това което предлага :th_up

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Пон 21 сеп 2015 12:18

Вериги не съм сменял, обтегачи също.
Пролетта мисля профилактично да сменя единия от двата обтегача, дето по принцип тръгва първи, цената с частта и труда е около 500 лв.
Автомат е колата. Скоростите (пу-пу на дърво) не са пипани изобщо.
В тези 50 000 км непредвидените разходи са моторче за управление на турбото, модул ABS, третия стоп, механизъм за бравата на шофьорската врата.
Обща сума за изброените с труд възлиза на 1090 лв.
Разход средно е около 9-10, градско е трудна да свали под 10, даже невъзможно, по-скоро 11-12, извънградско 6.5-7.0, магистрално на темпомат 130-140 е 6.0, падала ми е и на 5.8/100.

Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoev87 » Пон 21 сеп 2015 13:12

Еми звучи супер !

Последна промяна от stoev87 на Нед 25 окт 2015 22:28, променено общо 1 път.

Satori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Satori » Пон 21 сеп 2015 13:48

От скоро карам passat b6 комби с common rail мотора и съм много доволен. Имам и а4 б5 комби 1.8 и съм доволен както от по-голямото пространство в колата,така и от динамиката й. Вярно че едното е дизел с турбо,другото е атмосферен бензин. Колата е подходяща за семейства иманно заради голямото пространство вътре - на задната седалка без проблем се събират 3ма възрастни, багажникът е доста голям. Като разход също е много добре.

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Пон 21 сеп 2015 17:09

stoev87 написа:Еми звучи супер ! Трябва ли да се вади двигателя за тая процедура ?

За коя - за обтегача ли? Не, за двата горни обтегача не се сваля.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 21 сеп 2015 17:22

Кутиите на тия са ZF 6HP19A и са доволно здрави. Даже по каталог маслото не се сменя, но повечето спобственици сменят на 150'000km. То и самото масло е специфично и е фобре да се вземе оригинално от ZF.

Колкото до конкретна информация за моторите 2,7 и 3,0, които коструктивно са почти еднакви колегата verter от АКБ форума е написал много подробна и полезна тема, приятно четене:
http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=85491

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”