Голф 3 1.4 АБД Неработеща дюза на моно
Голф 3 1.4 АБД Неработеща дюза на моно
Колата е Голф 3 1.4 АБД. От една година не е работила на бензин. Сега смених бензиновата помпа, която прави налягане, но ми се струва , че моното е запушено. Заработи за кратко на бензин и сега пак не иска.
-
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
Re: Неработеща дюза на моно
Колега, а случайно да си сменял горивния филтър, че от него също може да е проблема ако се затлачил. Също си виж и бензиновия регулатор в моното(една мембрана която често се къса).
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Сипи бензин директно в моното и ще запали
После се нуждае от каране докато се прочисти.
Врътни едни 100-тина км и требва да се оправи. Е вероятно ще ти забива муцуна на определени обороти но това е временно. На мен така ми забиваше предницата на около 2 000об. за около секунда (все едно си пуснал педала) но се оправи с повечко каране.
Другия ти вариант е да превключваш на бензин в движение.

После се нуждае от каране докато се прочисти.
Врътни едни 100-тина км и требва да се оправи. Е вероятно ще ти забива муцуна на определени обороти но това е временно. На мен така ми забиваше предницата на около 2 000об. за около секунда (все едно си пуснал педала) но се оправи с повечко каране.
Другия ти вариант е да превключваш на бензин в движение.
Ако сваля горната част на моното и я потопя за няколко часа в кореселин дали ще има ефект?
Re: Голф 3 1.4 АБД Неработеща дюза на моно
Днес установих,че смесва газ и бензин. Като махна бушона на помпата работи идеално на газ,а като го сложа започва да прекъсва, тресе и мирише на бензин. ПРолетта в сервиза ми смениха ключа газ-бензин и някакви релета ми слагаха допълнително. В понеделник ще я закарам да погледнат.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Е в такъв случай откачи кабела от клапана на газта (този дето е на изпарителя) и пробвай да запалиш.
Така няма да пуска газ и ще разбереш дали пали на бензин.
Така няма да пуска газ и ще разбереш дали пали на бензин.
-
- Автомобил: golf 3 GL
- Двигател: aam 1.8
трябва да затегне кранчето на газовата бутилка, а не да изключи кабела! ако газовия клапан не затваря добре, няма да стане пробата.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
И газта в тръбата е под налягане и е достатъчна да мине поне километър.
Като превключа на бензин тотално изгасва. Като превключа на газ смесва горивата, което налага да изключа бензиновата помпа.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Карай без бушон на помпата. А поглеждал ли си в моното да видиш от къде изтича бензин? Хем меси горивата,хем гасне веднага на бензин?
Колата в момента се кара само на газ но нали идва зима и затова искам да заработи и на бензин. Дали не е някакво реле, което да е монтирано с газовата уредба.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”