1.9ТДИ 101кс.АXR(ATD) Проблем с клапа за меко гаснене
- ilia_tsanev
- Автомобил:
- Двигател:
1.9ТДИ 101кс.АXR(ATD) Проблем с клапа за меко гаснене
Здравейте колеги имам проблем с колата на баща ми-Октавия 1, 1.9 тди 101кс.пд, код на двигател AXR(ATD)слага се и на Голф 4.Проблема е следния,колата изгасна на един баир и не искаше да запали доста време.след доста мъки запали и се прибрах.Колата си има тяга.Смених горивния филтър веднага,а стария ми направи впечатление,че не беше пълен както обикновено и явно се е бил задръстил.Проблема първоначално си мислих че е решен но уви,след тест драйв пак си имаше тяга както обикновено след няма и 1км.пак изгасна като паднаха оборотите,запали след неколкократно въртене.отворих капака и се заслушах,видях че клапана за мекото гаснене който е върху ЕГР-а се движи постоянно,т.е затваря-отваря.По логика започнах да сменям трите вакуум клапана за управление.Имам същата Октавия 1 но 131кс(ASZ),смених ги,смених и клапана за мекото гаснене но проблема остана.Нямам възможност да я закача в момента на диагностика.Някой да се е сблъсквал с подобно нещо.
Последна промяна от ilia_tsanev на Вто 08 сеп 2015 20:03, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: 1.9ТДИ 101кс.АXR(ATD) Проблем с клапан за мекото гаснене
Данеби ЕГР да е позапушен? При мен стана така като паднаха оборотите и изгасна, отворих капака и лостчето на клапана беше счупено. Смених клапанчето и всичко потръгна както преди. Данеби новия клапан да е със спукана мембрана?
- ilia_tsanev
- Автомобил:
- Двигател:
Всички клапани които смъкнах от моята кола и ги сложих на колата на баща ми работят.Сигурен съм,
защото не съм ги връщал обратно на моята кола.Мисля да видя сега и дебитомера сега.Някой
друг колега не се ли е сблъсквал със подобно нещо или да знае каква е причината лостчето на
клапана за мекото гаснене да се движи постоянно и да издава звук.
защото не съм ги връщал обратно на моята кола.Мисля да видя сега и дебитомера сега.Някой
друг колега не се ли е сблъсквал със подобно нещо или да знае каква е причината лостчето на
клапана за мекото гаснене да се движи постоянно и да издава звук.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
На диагностика ще се разбере веднага,но въпреки това си мисля,че има проблем с ЕГР-а,някой от ел.клапаните,кабелите към тях или погрешно наредени вакууми.
Изолирай вакума на клапата за меко гасене и гледай как точно работи ЕГР-а,вътре в тръбата,сигурно пулсира.

Изолирай вакума на клапата за меко гасене и гледай как точно работи ЕГР-а,вътре в тръбата,сигурно пулсира.
- ilia_tsanev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.9ТДИ 101кс.АXR(ATD) Проблем с клапа за меко гаснене
Днес я закачихме,но за съжаление диагностиката нищо не показа.Нямаше грешки.Момчето каза,че има постоянен вакуум към клапана за мекото гаснене.Съмнява се в маркучетата на вакуумите,че са объркани някъде.Колата върви горе-долу нормално като махна маркучето към клапата за мекото гаснене, но като я изгася и ако остане в затворено положение пали трудно.Някакви идеи.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Като начало я свали и я изчисти.
-
- Автомобил: Seat
- Двигател: ALH
Един рейс пап и едно зло по малко 

- ilia_tsanev
- Автомобил:
- Двигател:
IRRITATING написа:Като начало я свали и я изчисти.
Ако имаш предвид клапата за меко гаснене. Написал съм по нагоре, че са подменени N18, N239,N75 и клапана за меко гаснене.Не са проблемни понеже ги карам на другата кола.
- ilia_tsanev
- Автомобил:
- Двигател:
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ЧЕТИ какво съм ти написал!
Проблема ти е в клапан N239 или самият ЕГР!Изолирай вакума към тях и пробвай как ще е.
Ако се гледа внимателно с ваг-кома,може да се разбере ,вервай ми.

Проблема ти е в клапан N239 или самият ЕГР!Изолирай вакума към тях и пробвай как ще е.
Ако се гледа внимателно с ваг-кома,може да се разбере ,вервай ми.

- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
Преди около месец имах същия проблем но на голф 4 оказаха се протрити кабели към клапан N239.Бяха се протрили вътре в шлауха който ги пази, провери ги внимателно колега!
- ilia_tsanev
- Автомобил:
- Двигател:
Накрая се оказа че е сипано бензин в резервоара.Как е вървяла изобщо се чудя.Благодаря ви все пак.
Едва ли това е проблема на колата, но се надявам да се е оправила и сега да нямаш проблем....
Върни се в “Дизелови агрегати”