Моят Unlucky Passat B5.5 TDI
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: Моят Unlucky Passat B5.5 TDI
Свършил си доста работа колега за разлика от мен, само мързел и бира ме гонят
Утре се навивам да направя нещо и по моята, зарибих се от теб. В първия момент като ти видях колата разпарчосана се уплаших, че си направим някоя беля, но се радвам, че не си. Ако имам въпроси за чистенето на ЕГР ще ти пиша на лично, защото смятам и аз да направя това упражнение някой ден. Жалко за надрания калник от майстора, и моя има малко от някой майстор.

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Напоследък няма какво да се прави по колата, за това само някоя друга снимка
(дано още дълго време да няма какво да правя по нея)
Какво като не са реални километри, пак си е готино.

Няма как да мина през Правец и да не се щракнем.

Малко е прашно в колата, ама много километри по цял ден в нея... За пръв път ми даде такъв пробег с оставащото гориво(в Хърватска).

Какво като не са реални километри, пак си е готино.

Няма как да мина през Правец и да не се щракнем.

Малко е прашно в колата, ама много километри по цял ден в нея... За пръв път ми даде такъв пробег с оставащото гориво(в Хърватска).

- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
На тая кола няма ли да и намериш едни пружини Eibach Pro Kit 30/30 ?
- Traytor
Напоследък нямам време да гледам какво става из форума... По-скоро бих сложил нови пружини отзад(че моите малко клекнаха). Обичам си височината, че ходя по кофти места :D Не знам защо, ама ми харесва колата да е висока.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Много ти харесвам пасата, колега! И аз харесвам да си е висок, днес в коловозите от сняг летях като ракета
и пак закачаше от време на време пък камоли ако беше по нисък.

- Traytor
Днес имах лошия късмет да се случи нещо със спирачките и новата броня, заедно със десния фар и калник бяха сефтосани... Добре че с толкова се отървахме, ебаси куцуза да потъне скапания педал на спирачката... Край вече на чистата ми статистика за птп-та.
- sim_ex
- Автомобил: Passat b5.5 1.9 TDI PD
- Двигател: AVF
Може ли да споделиш какъв беше проблема, това можа да спаси дори живот, ако навреме се отстрани...
- Traytor
За сега не съм го оправил. Смених цялата спирачна течност и майстора "уж" обезвъздуши системата, ама греда. В момента колата има спирачки но не мисля че проблема е отстранен. Затова пасата седи заземен пред блока и карам полото :| Чакам само да сменя работата за да имам някакво време че да мога да се занимая с колата и ще пиша къде е бил проблема. За сега ще отида някой да ги обезвъздуши ръчно, ако не стане ще има пълна ревизия на спирачките.
- Anar
- Автомобил: VW Passat
- Двигател:
Чудна колица. До края на месеца и аз ще се похваля с един такъв красавец /дай боже по-скоро/.
Едно въпросче имам, каква е модификацията на твоя Пасат? /Sportline; Highline; Trendline; Comfortline/
Едно въпросче имам, каква е модификацията на твоя Пасат? /Sportline; Highline; Trendline; Comfortline/
- Traytor
Пасата е Trendline.
Мембраната на вакума за клапата за меко гасене не се лепи. Пробвах.
Аз купих втора употреба от Симеон от по стар Пасат.
По старите са изработени от по качествени и по еластични материали. Можеби 5 ица е бил Пасата.
За да ти пропадне педала на спирачките или ти е заминал тотално главният спирачен цилиндър или имаш пропуск в системата някъде и ще ти губи и течност.

Аз купих втора употреба от Симеон от по стар Пасат.
По старите са изработени от по качествени и по еластични материали. Можеби 5 ица е бил Пасата.

За да ти пропадне педала на спирачките или ти е заминал тотално главният спирачен цилиндър или имаш пропуск в системата някъде и ще ти губи и течност.
- Traytor
Мани филмите бяха големи. В крайна сметка след 2 обезвъздушавания и мъки спирачки има. Сега искам обаче и да разкарам тия накладки на DELPHI и тая марка никога повече.... По-рано бях споделил че не ми се лъскат предните дискове(поне не и целите), до колкото разбрах накладките ми са много твърди и не могат да улегнат добре по диска. Задните ми накладки са на 11 месеца и почти 30 000 км и като обезвъздушавахме репликата беше "ти да не си ги сменял наскоро, защото са чисто нови". Взел съм си сега комплект (предни и задни) на TRW, остава да видим ще стане ли днес при niksi да ги сменя.
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Един приятел си взе Delphi, предни накладки и нови дискове delphi, реално си е легнала доста добре на по-диска, ама тук всичко е ново, но пък при 3,4 спускания на петрохан вече накладките свиреха. Сега спира като железница, докато аз съм с някакви испански и вече 10 000 км. От които 1500-2 са през петрохан и нямат грижи. Icer май са накладките, предни задни и си легнаха по дисковете като бебе при майка си
Според това което съм чел по форума от TRW ще останеш доволен.
Успех!

- Traytor
Ами то и при мене бяха чисто нови дискове и накладки сменени комплект. Просто не се получават нещата с тая марка. Не спират крайно зле като са нови(дисковете и накладките), но оставиш ли колата да не се кара 2-3 седмици и да падне малко дъжд че да ръждясат дисковете и до там. Около 30% от предните ми дискове си седят ръждиви, а и те са сменяни с чисто нови, преди 2 години. Миналата година смених предни и задни и ifidik тогава ми каза същото... "Тия накладки са като нови". Дали ще дам 130лв за предни и задни TRW или 80лв за предни и задни delphi... Все тая. Икономии вече от спирачките... НЕ.
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Икономия по окачване и спирачна система е много лоша комбинация..