Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават л

Мнениеот phantom_ » Чет 01 окт 2015 9:50

До колегата trv, Не не съм го завил,но самите бързи връзки са достатъчно намалени.Засега не го и ползвам много не ми остава време, но на зима :mhihi А що се отнася за 24л. Бутилка, и тя трябва да върши работа стига нужния дебит да достигне до гайковерта :th_up

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Нед 04 окт 2015 11:02

Погледнах на Райдър компресорите- 24 литровият беше видимо по лек от Лидлеца с един изход само. Горе долу е копие на Лидлският. Най интересното беше че разликата между него и 50 литровият беше само в бутилката- иначе изходният дебит и на двата в каталога еднакъв. Тръбетата и те еднакви.
Явно само дебелината на изходният маркуч определя колко литри ще се точи от двата компресора.

Аз купих скъп маркуч на Рефит кристало-Италия и Бързи връзки На Райдър стегнах със скоби и го пробвах на Гумаджията ми на компресора- държеше перфектно.
Като отида на Вилата ще го тествам. би следвало да развива с него болтовете.
Интересното е че и Гумаджията не успя да отвие един болт с неговият 150 литров. :Mr Green Fun

Така че колегата който е върнал Гайковерта е сгрешил- просто е трябвало да увеличи сечението на маркуча към верта.

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Пон 05 окт 2015 19:29

Някой ползвал ли е спрея за спукана гума ? На него пише обработената гума с аварийният спрей не може да се ремонтира повече. Това значи ли ,че като сложиш въпросния спрей в гумата да запечатиш дупката, след като отидеш при гумаджия да я залепи дали ще може да се оправи или гумата е за боклука от този спрей?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 05 окт 2015 19:59

Е то ако след ползване на спрея трябва да хвърлиш гумата /при положение че не издържи залепването/ кой ще си го купи ?? Споко,изпразнил съм три спрея /не точно тази марка но те са с еднакъв принцип/ в различни гуми слагал съм после и фитили на тези гуми и всичко си е ОК :a045

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 05 окт 2015 20:28

Аз имам спрея от миналата година,но до сега не съм го ползвал,за щастие :smile

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 05 окт 2015 22:41

Milenkatara написа:Някой ползвал ли е спрея за спукана гума ?

Не се занимавай с глупости, а си дръж резервната гума в колата. Ако нямаш патерица и обикновена желязна джанта и някоя стара гума, която си сменил да сложиш върху нея - по-добра и надеждна работа е от спрейче.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 06 окт 2015 9:15

Естествено че резервната гума е най-доброто,ама я си представи следната ситуация-нагласили сте с гаджето /жената,децата/ да отивате на рожден ден /сватба,кръщене,банкет/ и по средата на пътя ти спада гумата от забита рапидка, а навън ръми и е кално.....безценно изживяване да си смениш гумата :mhihi А ако спрея е в багажника за една минута си готов и спасяваш деня,затова аз без едно спрейче резерва не карам :a045

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 06 окт 2015 10:04

Абе някой вътрешен в ЛИДЛ няма ли.Изгоря ми прахусмука и искам такъв http://www.lidl.de/de/parkside-nass-/trockensauger-pnts-1400-d1/p188253?fromRecommendation=true&scenario=also_clicked

Изображение

или може и по малкия 1300 /има един огромен промишлен него не го искам/
Да се знае кога ще го пуснат.Звъня на телефона ...не казват.
Жената държи на права прахосмукачка.Свикнала със старата CONTY ама такива вече няма в България.На 15 години се предаде

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 06 окт 2015 13:03

1400 W за стотина лева си е добра оферта. Дано дойдат и в България.

Потребителски аватар
PolCot
Автомобил: Polo
Двигател: AEX

Мнениеот PolCot » Вто 06 окт 2015 13:19

Да попитам пастата за полиране, някой използвал ли е? Аз си я купих и я нанасям засега ръчно и с чудя дали да я нанеса и машинно? Не знам дали е абразивна, и дали няма да нанесе някакви лоши последици? Иначе добре излъсква. :smile

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Вто 06 окт 2015 13:31

1500 ватовата беше пусната през Юли, ако не се лъжа. Тя има и работен контакт към нея който се синхронизира с работна машина с цел прахоулавяне.
Според мене тя си заслужасва повече. По голяма е като габарит.
http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID-BF606F55-3260BC04/lsp/hs.xsl/product.html?id=81884650&rdeLocaleAttr=bg&title=%D0%9F%D0%A0%D0%90%D0%A5%D0%9E%D0%A1%D0%9C%D0%A3%D0%9A%D0%90%D0%A7%D0%9A%D0%90%20%D0%97%D0%90%20%D0%A1%D0%A3%D0%A5%D0%9E%20%D0%98%20%D0%9C%D0%9E%D0%9A%D0%A0%D0%9E%20%D0%9F%D0%9E%D0%A7%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%92%D0%90%D0%9D%D0%95%20PNTS%201500%20B3

Изображение

Допълнителен контакт с автоматика за включване и изключване на електроуреди до 1400 W

Значи да се очаква пак през лятото.
Аз чакам сега оберфрезата и колонната бормашина.

За тия прахосмуци- добри са, но ме спира единствено сменяемите торби. Иначе е супер- поемат вода, трици, работи със машини които отделят стружки. И с този вграден контакт е супер.
Другото лято, ако има пари и ми щукне.........
Щото купих доста Парксайтчета отделящи трици, а и на Спарки има такива.

В "Направи сам" я обсъждаха дълго време, когато я пуснаха.

Ако се търси по лекият 1400 вариянт и той е предвиден за нашият пазар, но не помня дали е пускан до сега.
Поне присъства с упътване на Български в Лидл листата за нас.

Ето тук може да се види какво е предвидено за нас и за другите държави като артикули.
http://www.lidl-service.com/cps/rde/xchg/lsp/hs.xsl/index.html

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 07 окт 2015 9:53

Vlad777 написа:1400 W за стотина лева си е добра оферта. Дано дойдат и в България.

Ти ако знаеш турските...моята CONTI дето изгоря на 15 тата година -къртеше паркета.Няма такава мощност.Сега си наумихме пак такава от Турция . Цените са смешни 2000 вата 60-70 лв. Там Евродирективите не важат - мощност и това е. Сега не знам в Одрин дали ще има че да избръмча да си взема хем и разходка. Азмур сса също тяхна марка и те са добри. Ето разгледайте и имайте предвид лирата е 0.58 лв http://www.akakce.com/elektrikli-supurge.html/1810 малко трудно с турския ама...

ха сега го видях
Besides our famous brand,Conti is a reliable supplier to world-famous multinational companies with their own brands on OEM basis such as BOSCH, SIEMENS , ROWENTA, BOSCH POWER TOOLS, KARCHER, KRESS, KENWOOD, HOOVER, SINGER.

В немския лидъл има отзиви и пишат, че 1400 ватовата била доста шумна.

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Сря 07 окт 2015 10:11

Колега вземи 2500 вата направо или 3000. Само си усили контактите и бушоните - мин 25 ампера. :Mr Green Fun

Тия Турци не са много в ред. :screwy Може ли да произвеждаш домакински прахосмукачки с промишлени мотори.
Знаеш ли какво става когато се включи Елтоски флекс 2000 вата към 10 ампера автоматичен бушон. Избива директно !

Ти какво ще смукаш листа от дърветата или прах от пода. Листосъбирачите са по 2000 вата мин. И им е малко, но пък контакта загрява стабилно.
Та аз след като продадох моята духалка за листа на ток си купих Маклуч -бензинова-300 метра за сек. Това е силата вече-торнадо -сваля мазилката от стената на къщата ми.

Та има предложение за теб- купи бензинова духалка за 250-300 пари -Маклуч и си ти ! :bowdown :Mr Green Fun
Кво ще се занимаваш с тия 2000 ватови пръдлета.

Ако трябва да съм сериозен -Евродирективите не са измислени просто ей така- контакти, бушони, инсталация и чак тогава консумация на ток.
Нали трябва да издържи инсталацията първо. Прахосмука го включваме където ни е удобно, а не като печката в усилен контакт. Сещай се каво се случва с обикновенният контакт. Та и аз се замислих сега защо е излишно повече от 1500 вата мощност при тия машини и разбрах.
Аз на вилата преди да продам ел духалката за листа -проверявяах и бушона и контакта дали грее много. Сега имам освен бензиновата резачка за дърва -Хускварна и една електрическа-2300 вата Флорабест. :mrgreen И там проверявам за греене.

Шумни са и 1400 и 1500 ватовата. Но това е нормално с този казан отгоре и тнт.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 07 окт 2015 10:26

Абе досега ни предпазител ми е падал ...Твоите контакти с 0.5 м2 m ли са захранени и предпазители па 10А. Нормалните контакти се захранват с 2.5 м2 и предпазители 16-25 А .Така че не виждам проблема .Ти ако искаш и акумулаторна за трохи си вземи .Акъл не ща, пари ако има..

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Сря 07 окт 2015 10:54

Вземай тогава мин 2500 за да се видиш в тягата или бензинова.

Как е изградена една нормална ел инсталация това е предмет на друга тема, както и това как загряват клемите на използван недобре стегнат контакт.

Аз лично ползвам циклонна на Самсунг 1600 вата- 2 броя и при майка ми и в моят апартамент-чиста работа, без много шум, прах и смяна на филтри. Просто ги изпирам и това е.
А на вилата понеже бензиновата ми идва малко мощна да си смукам чергите по стайте :Mr Green Fun. И закарах Кучето- Самсунга 1800 вата доста обемен и тромав с постоянна торба -яко тупане и прах като и дойде ред. Но до сега има само един ремонт от мене- скъсан кабел в макарата. Моторът за 15 години- чист и изправен. Самсунг просто. Турските работи ги избягвам-Беко, меко...........
Виж Парксайта от Китай е по стокачи. :Mr Green Fun

Последна промяна от trv на Сря 07 окт 2015 11:16, променено общо 3 пъти.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”