Колега вземи 2500 вата направо или 3000. Само си усили контактите и бушоните - мин 25 ампера.
Тия Турци не са много в ред.

Може ли да произвеждаш домакински прахосмукачки с промишлени мотори.
Знаеш ли какво става когато се включи Елтоски флекс 2000 вата към 10 ампера автоматичен бушон. Избива директно !
Ти какво ще смукаш листа от дърветата или прах от пода. Листосъбирачите са по 2000 вата мин. И им е малко, но пък контакта загрява стабилно.
Та аз след като продадох моята духалка за листа на ток си купих Маклуч -бензинова-300 метра за сек. Това е силата вече-торнадо -сваля мазилката от стената на къщата ми.
Та има предложение за теб- купи бензинова духалка за 250-300 пари -Маклуч и си ти !
Кво ще се занимаваш с тия 2000 ватови пръдлета.
Ако трябва да съм сериозен -Евродирективите не са измислени просто ей така- контакти, бушони, инсталация и чак тогава консумация на ток.
Нали трябва да издържи инсталацията първо. Прахосмука го включваме където ни е удобно, а не като печката в усилен контакт. Сещай се каво се случва с обикновенният контакт. Та и аз се замислих сега защо е излишно повече от 1500 вата мощност при тия машини и разбрах.
Аз на вилата преди да продам ел духалката за листа -проверявяах и бушона и контакта дали грее много. Сега имам освен бензиновата резачка за дърва -Хускварна и една електрическа-2300 вата Флорабест.

И там проверявам за греене.
Шумни са и 1400 и 1500 ватовата. Но това е нормално с този казан отгоре и тнт.