Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти

Мнениеот lz2aii » Вто 06 окт 2015 8:34

TiL написа:... Ветробрана мисля, че беше някаква марка teamracing...

Мисля, че тези са на "Heko" и са полски или чешки, не съм сигурен. На мицубишито бях вземал такива и дойдоха директно от Полша, понеже ги нямаше в българската търговска мрежа.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 06 окт 2015 8:52

Някой имаше ли проблем с пръскалката на задният капак- връзката която се разкача в заднят ляв джод горе ?

Явно преди време съм го мотал с тефлонова лента вътре, това ъглово съединение. Въпреки това вчера ми напълни 200 грама вода в джоба. Попих я като премахнах ПВЦ подставката в джоба и разкачих кората над джоба до стъклото зада видя добре връзката отгоре. После съединих вече намотаната от преди с тефлон връзка и я намотах отгоре с ремонтна сребриста лента с полиестерно усилени влакна. Това едва ли може да се разлепи, дори и лятото когато там температурата ще стигне 60 градуса. Тая ремонтна лента издържа до към 80-100 и почва да се разлепва.
Някой занимавал ли се е с тая простотия ? Сега пръска добре и не капеше при пробата.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 07 окт 2015 13:10

Aз поръчах в един сайт обаче няма помен от пращане, исках и за 4-те врати заради опцията за сваляне на 4-те стъкла от дистанционното и ако искам да ги отворя с нея, ще ми вали през задните. Някой знае ли от къде може да се намерят 4-ри ветробрана Perflex? Има Farad, но пак само за предните врати а да давам 80 лв за Heko :screwy :scare3 да не съм :screwy

П.П. Поръчах си ветробрани Team Racing за 4-те врати, чакам да ми ги пратят :11

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 07 окт 2015 14:29

за комби и за седан задните различни ли са ?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 07 окт 2015 14:55

да, седана е доста по извит в горния край на стъклото. :th_up
п.с. относно калобраните, попаднах случайно на снимка с 4 калобрана , отвратителни са... имайте предвид, че тези са относително качествени, доста добре следват формите на бронята и калника и пак изглеждат ужасно.

Изображение

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 07 окт 2015 15:06

колегата betaserk преди две страници :th_up

ето ветробрани за предни и задни врати комплект за седан

http://www.bktuning.bg/product.php?ProductID=3585

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 07 окт 2015 18:35

Колега TiL, що не каза по рано бе човек :beer ако може и някакво линкче от къде да си купя такова фолио ще си златен или поне как се води за да си го купя. Предполагам се води "безцветно защитно фолио" както си писал, отивам да търся в нета :11 Лесно ли се слага? Като това за стъклата или? А където имам някоя дупчица от камъче дали няма да се вижда? Тоест дали няма да седи като на фолиото за стъклата ако попадне нещо отдолу?
TiL написа:Ако целта е предпазване на боята в долната част на калника, то по-добре е безцветно защитно фолио.
и на долната част на вратите в моя случай!

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Сря 07 окт 2015 20:07

Има ги в Порше готови.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 07 окт 2015 20:43

И в Илиенци в Автоаксесоари има всякакви фолиа.

Потребителски аватар
Vasko Veselinov
Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
Двигател:

Мнениеот Vasko Veselinov » Чет 08 окт 2015 15:22

случайно попаднах на тази обява за ветробрани:

http://olx.bg/ad/vetrobrani-ID4ytKY.html

Потребителски аватар
dika
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 20tdi

Мнениеот dika » Пет 09 окт 2015 9:40

Колеги,
На багажника, ей това нещо ми потъна (на снимката).
Предполагам някаква пружинка се е счупила. Има ли някъде описано как се разглабя тази лайсна, за да стигна до въпросните пеперудки?
Благодаря :)
Прикачени файлове
IMG_20150907_184342.jpg

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот novatora » Пет 09 окт 2015 10:07

Колеги казват че е на щипки. Трябва по здраво да се изтегли. Но на къде се дърпа незнам
Прикачени файлове
57385554_3_800x600_hromnikelova-dekorativna-predpazna-lamarina-na-peta-vrata-za-pasat-4-5-chasti_rev001.jpg
57385554_3_800x600_hromnikelova-dekorativna-predpazna-lamarina-na-peta-vrata-za-pasat-4-5-chasti_rev001.jpg (40.26 KиБ) Видяна 1925 пъти

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 09 окт 2015 10:16

махаш уплътнението и дърпаш нагоре към небето :) тръгне ли от една щипка всички изпукват и излиза.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 09 окт 2015 16:01

Аз не можах да се нарадвам на Team Racing защото от проклетия сайт ми пратиха за съвсем друга кола и такива дето се лепят отвън на уплатнението на вратата, но и по добре! Както винаги евтиното ми излезна по скъпо! Върнах ги и ми върнаха и парите, но се ядосах и си поръчах Heko да ми е мир на главата! Утре ги очаквам да са тук и ще падне монтаж :mrgreen някой да каже ако има някакви тънкости при слагането! За 4-те врати взех за 80 кинта, то където 40 за фалшиви там и още толко! Да видим тези колко са добри, че всеки ги хвали.

Потребителски аватар
ddanov
Автомобил: VW Passat B7 TSI DSG EcoFuel 2012
Двигател: CDGA 2012г

Мнениеот ddanov » Пет 09 окт 2015 18:49

Колеги,
Тази тема започна така, цитирам: "Хайде да се съберем и да изясним с общи сили всичко по този двигател." и след това се уточни двигателя - AZM 2001г, после нещата се размиха, но ми се иска да се върнем на нея, за да не пускам нова тема.
Четох, четох, но ... 205 страници ... малко множко ми дойдоха и като се размиха нещата спрях да чета. Така и не разбрах някой реши ли проблема със запалването сутрин?

Проблемът ми е следния - на първо палене голям зор. Въртене до сриване на акумулатора. Запали ли веднъж, проблем няма. Ходих по майстори къде ли не и ... никой нищо. Някъде си измиха ръцете с метановата уредба - така ставало като сме правели присадки с газови уредби. Да, ама автомобила си работи перфектно и на метан и на бензин. Пали без проблем след първото палене и т.н. Ходене по майстори докато един ден попаднах на един, който ми каза така: Слушай, не мога да намеря от къде е проблема да ти го оправя, но мога да ти дам едно решение - вадиш това маркуче, капваш няколко капки бензин и пали. За какво става въпрос: Погледнете приложената снимка - на бензиновата рейка има един клапан. От клапана излиза едно тънко черно маркуче, което отива някъде като че ли към дебитомера. Маркучето не е стегнато откъм клапана. Само е нанизано. Сваляме маркучето откъм клапана - посоченото със стрелката. Капвам буквално 2-3 капки бензин, връщам маркучето на место и ... оооо, пали както казват от четвърт!
Въпросът е може ли някой да ми обясни каква точно е ролята на клапана и въпросното маркуче - какво върви там и къде отива. Само не ми казвайте "регулира налягането на горивото". До тук го знам, даже видях и на клапана, че пише 4 bar. Каква е ролята на посоченото със стрелката изводче на клапана и въпросното маркуче. Защо не пали, а като капна 2-3 капки бензин пали от раз? Ще решим ли проблема със смяна на клапана? Майстора, който ми каза номера с бензина не е убеден и не ми препоръчва да експериментирам, защото клапана е с цена около 70лв.
Пробвах, обследвах и установих, че при топло време запаля ли сутрин после и цял ден да не я карам пали и късно вечер. Сега като застудя, 3-4 часа след като е работила пали. Минат ли повече от 5-6 часа откакто съм я загасил се налага пак да я "почерпя" с бензин за да запали лесно. Необходимо е да капна съвсем малко бензин, буквално 2-3 капки. Ползвам едно шишенце, което е около 100-150грама, със заострена капачка като масльонка. Стига ми за цял месец, но просто е неудобно всяка сутрин да вдигам капака, а за жена ми пък съвсем. Помогнете!
Прикачени файлове
AZM_Klapan.jpg

Върни се в “Passat”