Малко помощ при избор на първи автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Малко помощ при избор на първи автомобил

Мнениеот Bai Sando » Нед 11 окт 2015 21:19

Mario951 написа:
mnnedialkov написа:За тези модели от BMW E36 със по-ниските конски сили(до 115к.с), са само с предно предаване... Само тези с около и над 140к.с са с задно!

Кой пък те излъга за това :eek БМВ от скоро имат някакви смешни 2-ри серий с предно, 90те години даже и кошмари не са имали, че ще изкарат кола с предно задвижване.

Тва беше наистина добро :icon_lol
А по темата,вземи си една хонда.Хвалят ги,че наистина горят малко в града.Аз моментално бих и сложил газ,щото е грехота на 80ст/л да караш на бензин,ама ти си знаеш..

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 12 окт 2015 7:49

hooligan_sk написа:Ford Focus 1,6 - 100bhp. Разхода е приличен, поддръжката поносима и е най-кола от тези.

Точно така!
От всички двигатели слагани на Форд този е най-безпроблемен.

Потребителски аватар
mnnedialkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mnnedialkov » Пон 12 окт 2015 8:08

А, какво ще кажете за Opel Vectra B 2.0 DI 16V 82 Hp?
Разходът реален ли е? Въпреки че съм против дизела, дизайнът на тези Vectra-и ми са много приятни...
Скъп ли е?(не питам за цената, а за поддръжката)

И няма ли да имам проблеми с толкова дълъг и широк автомобил, като се има в предвид, че учебната, на която съм се учил, е сигурно 2 пъти по-малка? :mhihi (със задницата)

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Пон 12 окт 2015 8:40

Момък, при тебе май въпроса е: кое е по-подходящо за млад шофьор - бензин или дизел.
Ако можеш да си отговориш на тоя въпрос, ще си намериш и кола. :mhihi

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 12 окт 2015 9:17

точно този опел има такъв разход само на хартия реално е 7-8 л колега на предната страница те посъветвал много добре търси sdi този двигател е с роторна помпа и няма турбо евтин за поддръжка здрав непретенциозен към гориво и икономичен най-близо е до желаният от теб разход ето една кола с такъв http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11432726653019743&slink=auutlh

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Пон 12 окт 2015 16:11

Здравейте
Колеги, от 2006 г. личният ми автомобил е Хонда Сивик 6 генерация: 1,4- 90 к.с.
За разхода на автомобила в София мога да кажа следното: ако шофирам до 4-5 километра разстояние- разхода е около 10л/100 км; ако обаче измина повече от 10-15 километра- разхода се намалява до 8л/100 км. Ако няма никакво натоварване и измина над 15 километра- разхода се доближава до този извън града (5-6 л/100 км)- около 6-7л/100 км. Ползвам само бензин 95.
Поздрави

Последна промяна от JoroHondata на Пон 12 окт 2015 16:51, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Пон 12 окт 2015 16:21

Другия вариант е да вземеш без значение с какъв двигател Голф 3, но наистина запазен, да го караш и да се учиш с него, да изкара една две години и тогава да вземеш нещо което си преценил, че ти трябва и искаш. Ще спестиш пари така. :beer

Потребителски аватар
mnnedialkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mnnedialkov » Вто 13 окт 2015 20:46

Внимателно се разрових в сайтове за оригинални части и просто Punto-то бие всички изброени до тук по достъпност, а е автомобил от 2002-2003(а повече Civic-ци са около 1997-1999)...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 14 окт 2015 7:48

По принцип е така, но сравняваш micro car със small family car. Пунтото е далеч по-малко кола от Сивик или Фокус или Голф4. :th_up

Потребителски аватар
summer_smile_
Автомобил: Passat B7 Alltrack
Двигател:

Мнениеот summer_smile_ » Чет 15 окт 2015 0:22

tdi fen написа: колега на предната страница те посъветвал много добре търси sdi този двигател е с роторна помпа и няма турбо евтин за поддръжка здрав непретенциозен към гориво и икономичен най-близо е до желаният от теб разход ето една кола с такъв http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11432726653019743&slink=auutlh

+1, майка ми кара фабия (комби), 2004 година. Разходът е между 4.3-4-5 на извънградско и 5.5 градско, частите са страшно евтини, включително гумите, а и общо взето много малко е правено по автомобила. Нейната екстри няма никакви, но за сметка на това се държи много добре, 120-30 си подържа без проблем. При ниските скорости е доста по-мудна, отколкото при високите, така че ако търсиш резачка, не е за теб. Между другото, понеже аз на нея се учех, друг важен фактор ми бяха габаритите - въобще не усещах, че е комби при паркиране, супер компактна е. Аз карам също фабия, 1.4 mpi, 2001 г., на газ. Преди газта ми харчеше 7-8 смесено, което ми беше доста. На газ харчи 8-9, пак смесено, което я прави по-икономична и от дизеловата. Двигателят ми не е фв, шкодов е и е с верига, което автоматично ми спестява смяната на ремъци, но ще видим дали е за добро. Между другото, имам и някакви екстрички, които ме радват - термотроник, хладилна жабка, а за най-ценно определям подгряването на огледалата! В сняг, а и в дъжд е безценно. Иначе моята шкода е доста по-пъргава при потегляне, но за сметка на това над 130 не се чувствам много сигурна... Но лично мен на този етап не ме влекат такива скорости :) Ако трябва да изпреварвам се справя. Общо взето и с двете коли главното е, че пълниш резервоара и забравяш, че трябва да се зарежда :)
И накрая, тъй като точно преди година минах по твоя път, имай едно на ум, че при покупката на какъвто и да е автомобил ще трябва да предвидиш още поне 1000 лв. за обслужване, регистрация, една гадна еко такса, която беше малко под 300 лв., нови гуми, почти задължително... Моите като ги свалих се уплаших направо, и за боклука не ставаха :x
И след всичко казано ти пожелавам успех в търсенето, да си намериш читава кола и да си я караш безаварийно! :)

Едит: Не знам защо не искаш кола на газ, аз също не исках между другото, но от страх :D Не намирам абсолютно никаква разлика обаче, колата върви еднакво добре и на бензин, и на газ. Има даже и плюс - с газта загрява по-бързо и по-бързо ми затопля парното :icon_lol

Потребителски аватар
mnnedialkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mnnedialkov » Чет 15 окт 2015 8:19

summer_smile_ написа:
tdi fen написа:Не знам защо не искаш кола на газ...

Просто от съображения за сигурност... А и аз надали ще карам повече от 700км. годишно градско и ако сложа подобна уредба и кат се вземе в предвид началната инвестиция, плюс допълнителните разходи за нейната поддръжка, ми излиза нерентабилно... И заради това търся автомобил с макс. опростен бензинов двигател, с разход около 6-7-7.5..
Дизел не искам поради няколко причини:
- вероятността километража да е двойно или дори тройно от този на таблото, е голяма(и става въпрос за около 15-годишна кола);
- некач. горива в България;
- сложните двигатели и респ. допълнителни разходи, а понякога ремонта им никак не е евтин(поне така чета).

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 15 окт 2015 9:06

щом държиш на бензин на реални километри защо не погледнеш дачия например http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11444751082451777&slink=awa2lf
п.п това че бензина е по-евтин за поддържа от дизел за мен е градска легенда

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 15 окт 2015 9:12

Карам предимно този модел, ама само че версия ВАН градско и извън... Няма да гори 7.5 в града, повярвай ми, толкоз я правя да гори извънградско, с по-човешко каране (разбирай да не я газя над 100-110) ми пада до около 6-6.5 ако не ме лъже паметта. Аз си я зареждам и засичам :Mr Green Fun За тая никога не бих дал тези пари - тя дори климатик няма :mhihi

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Чет 15 окт 2015 9:49

Дачия Логан 1.4 75к.с. като тази от обявата се кара всеки ден по около 36-7км извънградско + 6-7км градско в едната посока. Извън града се кара с макс. 90км/ч. При това пътуване от около 85км дневно дава разход около 5,5-5,7/100км бензин. Колата е 2008, най-базовия модел, няма дори хидравлика на волана. В момента е на 135 000км и вътре постоянно нещо скърца, коланите не искат да се прибират, иначе позицията на седене е висока и вътре е много широко и просторно, това може би това е най-хубавото в цялата кола. Ходовата част не е от най-здравите. Кормилните накрайници свършват бързо, но поне цената е поносима на всички резервни части.
За служебна кола е перфектна, за лична никога не бих си купил.

А, и зимата бързо достига работна температура и има страхотно парно.

Потребителски аватар
mnnedialkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mnnedialkov » Чет 15 окт 2015 18:30

Обаче, днес забелязах една сериозна пробойна в моята стратегия (автомобилът с малко конски сили, е по-безопасен).
Бавната кола никак не е безопасна?!
Сега като се движа по-често в семейната ни кола(на бащата) и вече като правоспособен водач виждам, че бързо ускоряващата кола е плюс при преминава през кръстовище.
(например при преминаване през кръстовище, регулирано с пътни знаци)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”