+1, майка ми кара фабия (комби), 2004 година. Разходът е между 4.3-4-5 на извънградско и 5.5 градско, частите са страшно евтини, включително гумите, а и общо взето много малко е правено по автомобила. Нейната екстри няма никакви, но за сметка на това се държи много добре, 120-30 си подържа без проблем. При ниските скорости е доста по-мудна, отколкото при високите, така че ако търсиш резачка, не е за теб. Между другото, понеже аз на нея се учех, друг важен фактор ми бяха габаритите - въобще не усещах, че е комби при паркиране, супер компактна е. Аз карам също фабия, 1.4 mpi, 2001 г., на газ. Преди газта ми харчеше 7-8 смесено, което ми беше доста. На газ харчи 8-9, пак смесено, което я прави по-икономична и от дизеловата. Двигателят ми не е фв, шкодов е и е с верига, което автоматично ми спестява смяната на ремъци, но ще видим дали е за добро. Между другото, имам и някакви екстрички, които ме радват - термотроник, хладилна жабка, а за най-ценно определям подгряването на огледалата! В сняг, а и в дъжд е безценно. Иначе моята шкода е доста по-пъргава при потегляне, но за сметка на това над 130 не се чувствам много сигурна... Но лично мен на този етап не ме влекат такива скорости :) Ако трябва да изпреварвам се справя. Общо взето и с двете коли главното е, че пълниш резервоара и забравяш, че трябва да се зарежда :)
И накрая, тъй като точно преди година минах по твоя път, имай едно на ум, че при покупката на какъвто и да е автомобил ще трябва да предвидиш още поне 1000 лв. за обслужване, регистрация, една гадна еко такса, която беше малко под 300 лв., нови гуми, почти задължително... Моите като ги свалих се уплаших направо, и за боклука не ставаха :x
И след всичко казано ти пожелавам успех в търсенето, да си намериш читава кола и да си я караш безаварийно! :)
Едит: Не знам защо не искаш кола на газ, аз също не исках между другото, но от страх :D Не намирам абсолютно никаква разлика обаче, колата върви еднакво добре и на бензин, и на газ. Има даже и плюс - с газта загрява по-бързо и по-бързо ми затопля парното