Новата бензиностанция Марешки?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Новата бензиностанция Марешки?
Супер сравнение...бензиностанция с банка 

vucata написа:Супер сравнение...бензиностанция с банка
Сравнението е между двама бизнесмени-факири. Това дали дейността е банка или бензиностанции няма значение.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък се чудя дали смогват да зареждат цистерните на тази бензиностанция ! И има ли някой луд в близаост до 10км който да сипе на друга при тази цена /най-малкото за да протестира срещу цените им/,би трябвало да има постоянна опашка пред колонките !?
Искаш да кажеш ,че после държавата ще покрие загубите на Марешки от евино продадения бензин ?? Сравнението наистина е глупаво !
$100 написа:vucata написа:Супер сравнение...бензиностанция с банка
Сравнението е между двама бизнесмени-факири. Това дали дейността е банка или бензиностанции няма значение.
Искаш да кажеш ,че после държавата ще покрие загубите на Марешки от евино продадения бензин ?? Сравнението наистина е глупаво !
Vlad777 написа:
1. Рафинерията Лукойл от своя страна се снабдява с петрол от Литаско Груп (www.litasco.com - регистрирана в Швейцария и собственост на Лукойл Москва). Литаско доставя на рафинерията скъп петрол, а след това изкупува голяма част от произвежданите петролни продукти на цена, която гарантира загуба на рафинерията и ги препродава нататък по веригата. Така рафинерията от доста години е на загуба (купува скъпо, продава евтино). Цялата печалба познайте къде отива, без да плати 1 лев корпоративен данък в България? Как става така май само в Москва могат да кажат...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Едно, че голяма част от бюджета идва от ДДС-то и акциза, който се начислява на тях,
Влад, първо поздравления за пространствения и смислен пост подкрепен от факти.
Искам да уточня 2 неща:
1. По т.1 от отделния от мен твой цитат: Никак не е трудно да се назначи независима експертиза и да се сравнят цените на получаваният в Бургас петрол с борсовите котировки на същия този петрол. Това ми го е казвал бившият шеф на Столична митница, но във връзка с друга борсова стока.
Освен това в Бургас постъпва петрол непреминал Босфора, който е задължително по-евтин.
По-неприятният проблем е да се оборят фактурите за производствено оборудване, които трудно подлежат на експертна оценка, но пък не е толкова сложно да се направят запитвания до производителите на такова оборудване. По този начин може и да се определят с достатъчно прилична точност и производствените разходи.
Очевидно е обаче, че има спуснат огромен чадър, както си подчертал и това просто не се иска от лицата задължени да извършат такива проверки. Явно някой им връзва ръчиците!
2. ДДС-то и акциза са данъци плащани от нас, а не от Лукойл, но съгласно закона той ги внася в бюджета. Това го прави по абсолютно несправедлив начин голям данъкоплатец независимо, че той съвсем не е такъв.
Все едно аз и ти да облечем скафандри на космонавти, да се снимаме до ракетата-носител с помощта на фотошоп и да се обявим за космонавти.

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
При нас има една нелегална бензиностанция при която ми дават нафтата на 1.70лв.Горивото е доста добро,не вярвам на Марешки да е по зле.Дано не го гръмнат човека
Евала на такива хора,колкото и лоши да са в очите на по-бедните са добри
лекарствата му найстина са по евтини от на другите аптеки 

- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Марешки, бидейки голям аптекар, изнасилва дистрибуторите на лекарства, както и някой производители, да му дават огромни отстъпки.
Новата информация е че се е развел и почнал да закрива аптеки... ?
Новата информация е че се е развел и почнал да закрива аптеки... ?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Те горките дистрибутори и производители щото са сложили марж 2-3 стотинки и няма на къде да свалят !
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Не знам точните проценти , но ако повечето аптеки бачкат през примерно 20% той иска 40.
Всички са маскари, ама той си е нахално типче.
Всички са маскари, ама той си е нахално типче.
Stivi написа:Искаш да кажеш ,че после държавата ще покрие загубите на Марешки от евино продадения бензин ?? Сравнението наистина е глупаво !
Твоят опит да търсиш директна аналогия е глупав. И в двата случая на ЦВ и Марешки става дума за "бизнес" от не много чист вид. Много радостно е да ти дават евтино гориво, стига да е добро качество. Но нека продължи 2-3 години, а не 2-3 месеца. Тя и оная банка даваше хубави лихви и накрая имаше опашки от "отчаяни" вложители. Не ми стана ясно и защо са тия звездички след цените - някакви условия ли има?
- orbital
- Автомобил: PASSAT B4
- Двигател: 1Z 1996
Здравейте , колеги лично аз не съм зареждал все още там , но смятам от следващия път да я пробвам нафтицата на Марешки. Чувам ,че имало опашка почти постоянно там . Бензиностанцията се намирала срещу Алати , някой да е зареждал?
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Bai Sando написа:Гледам из нета яко се пише за новата бензиностанция на Марешки...
Гледам из нета същия въпрос си задал и другаде:
http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=39518
Още веднага си получил правилния отговор, преди избори всичко е възможно

- ангелчо77
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: RP 1990
Темата в волво форума е моя,не на Бай Сандо.
.Друг е въпроса че съм го копирал от мързел да напиша две изречения,за което се извинявам на колегата Бай Сандо.
Пък дали е било предизборно,предстои да видим.

Пък дали е било предизборно,предстои да видим.

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Викам къв волво форум кви 5 лв,а то какво било 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:Още веднага си получил правилния отговор, преди избори всичко е възможно.
Не съм разбрал Марешки да е бил кандидат кмет във Варна ?? А една бензиностанция да продава по-евтино гориво предизборно е най-нелепото нещо което съм чувал !
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми предизборно да водиш електората си на море чувал ли си?
http://pik.bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D1%87%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D1%83%D1%84%D0%B5%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D0%BB-%D0%B2-%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D1%8A%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-news394620.html
Горе- долу същото прави и Марешки, само, че Варна е малко по- голяма от село Галиче. И не, тази година той лично не е кандидат. Масштаб не тот, както казват руснаците

http://pik.bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D1%87%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D1%83%D1%84%D0%B5%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D0%BB-%D0%B2-%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D1%8A%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-news394620.html
Горе- долу същото прави и Марешки, само, че Варна е малко по- голяма от село Галиче. И не, тази година той лично не е кандидат. Масштаб не тот, както казват руснаците

Върни се в “ОФФ-Топик - други”