Новата бензиностанция Марешки?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Новата бензиностанция Марешки?

Мнениеот vucata » Нед 25 окт 2015 12:43

Супер сравнение...бензиностанция с банка :th_up

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 25 окт 2015 18:44

vucata написа:Супер сравнение...бензиностанция с банка :th_up

Сравнението е между двама бизнесмени-факири. Това дали дейността е банка или бензиностанции няма значение.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 25 окт 2015 18:47

Аз пък се чудя дали смогват да зареждат цистерните на тази бензиностанция ! И има ли някой луд в близаост до 10км който да сипе на друга при тази цена /най-малкото за да протестира срещу цените им/,би трябвало да има постоянна опашка пред колонките !?
$100 написа:
vucata написа:Супер сравнение...бензиностанция с банка :th_up

Сравнението е между двама бизнесмени-факири. Това дали дейността е банка или бензиностанции няма значение.

Искаш да кажеш ,че после държавата ще покрие загубите на Марешки от евино продадения бензин ?? Сравнението наистина е глупаво !

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Нед 25 окт 2015 21:40

Vlad777 написа:
1. Рафинерията Лукойл от своя страна се снабдява с петрол от Литаско Груп (www.litasco.com - регистрирана в Швейцария и собственост на Лукойл Москва). Литаско доставя на рафинерията скъп петрол, а след това изкупува голяма част от произвежданите петролни продукти на цена, която гарантира загуба на рафинерията и ги препродава нататък по веригата. Така рафинерията от доста години е на загуба (купува скъпо, продава евтино). Цялата печалба познайте къде отива, без да плати 1 лев корпоративен данък в България? Как става така май само в Москва могат да кажат...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Едно, че голяма част от бюджета идва от ДДС-то и акциза, който се начислява на тях,

Влад, първо поздравления за пространствения и смислен пост подкрепен от факти.
Искам да уточня 2 неща:

1. По т.1 от отделния от мен твой цитат: Никак не е трудно да се назначи независима експертиза и да се сравнят цените на получаваният в Бургас петрол с борсовите котировки на същия този петрол. Това ми го е казвал бившият шеф на Столична митница, но във връзка с друга борсова стока.
Освен това в Бургас постъпва петрол непреминал Босфора, който е задължително по-евтин.
По-неприятният проблем е да се оборят фактурите за производствено оборудване, които трудно подлежат на експертна оценка, но пък не е толкова сложно да се направят запитвания до производителите на такова оборудване. По този начин може и да се определят с достатъчно прилична точност и производствените разходи.
Очевидно е обаче, че има спуснат огромен чадър, както си подчертал и това просто не се иска от лицата задължени да извършат такива проверки. Явно някой им връзва ръчиците!

2. ДДС-то и акциза са данъци плащани от нас, а не от Лукойл, но съгласно закона той ги внася в бюджета. Това го прави по абсолютно несправедлив начин голям данъкоплатец независимо, че той съвсем не е такъв.
Все едно аз и ти да облечем скафандри на космонавти, да се снимаме до ракетата-носител с помощта на фотошоп и да се обявим за космонавти. :mhihi

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Нед 25 окт 2015 21:55

При нас има една нелегална бензиностанция при която ми дават нафтата на 1.70лв.Горивото е доста добро,не вярвам на Марешки да е по зле.Дано не го гръмнат човека :bowdown Евала на такива хора,колкото и лоши да са в очите на по-бедните са добри :th_up лекарствата му найстина са по евтини от на другите аптеки icon_idea

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 25 окт 2015 22:06

Марешки, бидейки голям аптекар, изнасилва дистрибуторите на лекарства, както и някой производители, да му дават огромни отстъпки.
Новата информация е че се е развел и почнал да закрива аптеки... ?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 25 окт 2015 22:15

Те горките дистрибутори и производители щото са сложили марж 2-3 стотинки и няма на къде да свалят !

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 25 окт 2015 22:34

Не знам точните проценти , но ако повечето аптеки бачкат през примерно 20% той иска 40.

Всички са маскари, ама той си е нахално типче.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 25 окт 2015 22:40

Stivi написа:Искаш да кажеш ,че после държавата ще покрие загубите на Марешки от евино продадения бензин ?? Сравнението наистина е глупаво !

Твоят опит да търсиш директна аналогия е глупав. И в двата случая на ЦВ и Марешки става дума за "бизнес" от не много чист вид. Много радостно е да ти дават евтино гориво, стига да е добро качество. Но нека продължи 2-3 години, а не 2-3 месеца. Тя и оная банка даваше хубави лихви и накрая имаше опашки от "отчаяни" вложители. Не ми стана ясно и защо са тия звездички след цените - някакви условия ли има?

Потребителски аватар
orbital
Автомобил: PASSAT B4
Двигател: 1Z 1996

Мнениеот orbital » Пон 26 окт 2015 9:55

Здравейте , колеги лично аз не съм зареждал все още там , но смятам от следващия път да я пробвам нафтицата на Марешки. Чувам ,че имало опашка почти постоянно там . Бензиностанцията се намирала срещу Алати , някой да е зареждал?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 26 окт 2015 15:28

Bai Sando написа:Гледам из нета яко се пише за новата бензиностанция на Марешки...

Гледам из нета същия въпрос си задал и другаде:

http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=39518

Още веднага си получил правилния отговор, преди избори всичко е възможно icon_idea.

Потребителски аватар
ангелчо77
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: RP 1990

Мнениеот ангелчо77 » Пон 26 окт 2015 18:00

Темата в волво форума е моя,не на Бай Сандо. :icon_lol .Друг е въпроса че съм го копирал от мързел да напиша две изречения,за което се извинявам на колегата Бай Сандо.

Пък дали е било предизборно,предстои да видим. :wink

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 26 окт 2015 18:03

Викам къв волво форум кви 5 лв,а то какво било :mhihi

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 26 окт 2015 19:22

icoico написа:Още веднага си получил правилния отговор, преди избори всичко е възможно icon_idea.

Не съм разбрал Марешки да е бил кандидат кмет във Варна ?? А една бензиностанция да продава по-евтино гориво предизборно е най-нелепото нещо което съм чувал !

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 26 окт 2015 19:49

Ми предизборно да водиш електората си на море чувал ли си? :mhihi

http://pik.bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D1%87%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D1%83%D1%84%D0%B5%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D0%BB-%D0%B2-%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D1%8A%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-news394620.html

chokov.jpg

Горе- долу същото прави и Марешки, само, че Варна е малко по- голяма от село Галиче. И не, тази година той лично не е кандидат. Масштаб не тот, както казват руснаците :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”