Eвтина и за купуване и за поддържане кола?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
mnnedialkov
Автомобил:
Двигател:

Re: Eвтина и за купуване и за поддържане кола?

Мнениеот mnnedialkov » Пон 26 окт 2015 22:39

Mario951 написа:
mnnedialkov написа:Чувал съм, че адски издържливи са Пежо 106...
Ето един линк - Пежо 106, регистрирани до 1500лв. от област София.

Не съм сигурен дали всички имат Airbag-и или ABS...
Иначе, лично аз не бих се качил, а още повече мои родни в кола с никаква пасивна безопасност!
Да не говорим за неподдържана трошка...
Имай в предвид, че трябва да имаш поне още 1000лв. заделени за колата - не се знае какво ще се случи!
Ето, например аз си заделих от личните средства 5000лв. за Fiat Punto II 1.2 8v, при средна пазарна цена в момента около 2500-3000лв.

Колата струва сериозна сума пари на годишна база и според мен не бива да се правят компромиси с техническото състояние на возилото, а по нашите хубави родни пътища може да станат много неща, за които трябва да си подготвен най-вече финансово.

Да, той човека ако имаше 1000 лв заделени за ремонти на кола за 1500 лв... :mhihi
Иначе 106-цата найстина носи много на бой и е много евтина за правене, пък 5 бона аз никога няма да си заделя Пунто, каквото и да пише в дебелите книги. Че няма да си взема Golf IV 1.8T 150 коня ли :mhihi

Малко извън извън темата сме, но... Просто винаги се опитвам да предвиждам нещата. Може да дам само 3000лв. общо за съответно избрания от мен автомобил, но нека да е така, отколкото да заделя 5000лв. за кола, да дам 6000лв. за колата N и после да клекна финансово и да имам 2 тона скрап пред входа...
Иначе, какво е станало с покупката... Авторът на темата взел ли е нещо? :)

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пон 26 окт 2015 22:46

Малко са тия, които така се презапасяват финансово. Масовият случай е - имам 2000лв, мога да намеря още 200-300 - значи търся кола до 2100лв. Пък после ще му мисля (откъде да намеря от 400-500) и ще треперя да не стане съществен ремонт. Естествено, че гуми ще купя някоя друга година.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пон 26 окт 2015 23:33

Според мен всичко е относително, може да си купиш евтина кола и да ти излезе през :stumm и скъпа която да ти излезе евтино. Аз имах 11к и взех кола за 7к и докато си я докарам до вкуса още 2к и междувременно взимам и някой лев и става работата. Каквото и да купувам съм така, гледам средното по цена и хоп виждам нещо по добро и взимам него и както винаги по скъпото си оправдава парите за разлика от по евтиното което в крайна сметка излиза по скъпо в 99% от случаите! Ако човек печели по някой лев е по добре да вземе по доброто и по скъпото!

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Вто 27 окт 2015 23:10

То скъпи коли няма - има недостъпни по цена коли. Примерно имаш 200 хил на камара - една кола за 50хил ще я купиш без много вълнение. Ако имаш 8000 и купиш кола за 10хил - ще трепериш да няма нещо скъпо за ремонт.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”