B3 подскача при тръгване на 1-ва и на 2-ра предавка
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
B3 подскача при тръгване на 1-ва и на 2-ра предавка
подскачането идва след като вече съм включил на скорост и съм потеглил бавно, когато натисна малко педала на газта за да набере скорост започва да подскача и след като отпусна се оправя, затова включвам на 2ра после на 3та .... и вече не прави така, но не съм я карал с повече от 60км/ч след като направи този "номер"
Последна промяна от vesellin на Чет 08 юни 2006 17:12, променено общо 4 пъти.
- vesellin
- Контакти:
Andrian_VT написа:Колега погледнахте ли тампоните на вдигателя?
Точно от там идва проблема, преди малко като го видях, предния тампон подскача направо, извинявам се за отговора по горе.
Самоче тук идват малко питания.
От това подскачане на двигателя идват малко повече проблеми. Доколкото видях дадиатора се е поизместил (оправих го).
Гърнето видимо незнам, но слухово личи че е изместено.
Нещо преди малко като запалих колата едва едва поддържа обороти и работи неравномерно. и още едно нещо има имам пръски по главата на 4-тата свещ (там където е трипътника за охладителната течност)
Я някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да каже нещо по-подробно.
Колега един приятел имаше подобен проблем. Отначало не му обръща внимание. Подскачането се зачести. Почна при всяко тръгване да подскача колата. Човек има чуството, че ще се разпадне. В крайна сметка се оказа, че заради закъснялото сменяне на тампона освен него се наложи да смени едно тампонче на лостовата ситема на скоростите, скъса му се меката връзка на генерацията, ламарините между пода и генерацията се разкачиха а в момента почнаха да се обаждат и лагерите с тампоните на предните амортсьори-което се отразява на волана.
Не си единствен. Сменяй до де е време.
Не си единствен. Сменяй до де е време.
- vesellin
- Контакти:
Andrian_VT написа:При различните коли според степента на разбиване се чуства различно. Аз бях свидетел на нещо ужасяващо. Имаш чуството, че двигателя всеки момент ще се откъсне заедно със скорустната кутия, а купето всеки момент ще се разглоби. Отиди на майстор и той ще ти каже от къкво ти е проблема.
Именно това се чувства при потегляне

-
- Автомобил: mk4
- Двигател: asz 2002
Re: Подскача при тръгване на 1-ва и на 2ра предавка (B3)
Колега какво се оказа ? ако помниш