най-добрата халогенна крушка?!
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Re: най-добрата халогенна крушка?!
Става въпрос за ел.фарове - вдигнати най-високо.
Фаровете с моторче или корекция на ъгала на осветеност са до към 1%. И Аз карам с максимално вдигнати фарове което е нормалното им положение. Корекцията се прави примерно ако се натовари колата и фаровете се вдигнат твърде много на горе или при мъгла.
Въпроса е реглажа на самият фар как е регулиран. А той се прави при точно 0-во положение на корекция от моторчето.
Въпроса е реглажа на самият фар как е регулиран. А той се прави при точно 0-во положение на корекция от моторчето.
Последна промяна от kossis на Пет 23 окт 2015 14:10, променено общо 2 пъти.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Zdravko Zankov написа:Аз карам с X-treme vision и съм доволен.На Н4 фар.
Карал съм и с ксенон,хубав,карал съм и с кофти фарове,но това ми е първия автомобил,с който на мокър асфалт виждам светлинния сноп по платното.
За това предпочитам Филипс пред Осрам.
Сложих въпросните крушки На Осрам- Алл сизън. Не видях особена разлка в цвета на светене- същият като предишните обикновенни. И тия 30% не ги видях.
Видях друго- че има реглаж на фаровете за магла и ги вдигнах нагоре -сега светят на 3 метра грубо под късите. Макимума им беше на равно с късите. Та от там ми се е губела осветеността пред колата.
Възниква ми въпроса- на кокло метра трябва да пращат късите всетлини пред колата и да се прожектират върху стена ? Понеже ги регулирах на стенд, но колко е точно това ?
Та респективно до къде трявбва да пращат и фаровете за мъгла ?
При мене в момента късите пращат на 15 до 20 метра грубо и се прожектират на вертикална стена до към 1 и нещо метра макс.
Видях друго- че има реглаж на фаровете за магла и ги вдигнах нагоре -сега светят на 3 метра грубо под късите. Макимума им беше на равно с късите. Та от там ми се е губела осветеността пред колата.
Възниква ми въпроса- на кокло метра трябва да пращат късите всетлини пред колата и да се прожектират върху стена ? Понеже ги регулирах на стенд, но колко е точно това ?
Та респективно до къде трявбва да пращат и фаровете за мъгла ?
При мене в момента късите пращат на 15 до 20 метра грубо и се прожектират на вертикална стена до към 1 и нещо метра макс.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
1.2 градуса наклон на снопа трябва да имаш. Та височината зависо от разстоянието до стената и височината на фаровете. Написано си е повечето пъти на самите фарове. И това е за фарове с рефлектори - на тия с лупи може и да е друго, ама ме съмнява малко.
Или по 1.2см снижаване за всеки метър до стената.
Или по 1.2см снижаване за всеки метър до стената.
-
- Автомобил:
- Двигател:
1.2 % е по-точно. Мисля,че този наклон е стандарт за леките коли.
Но какъв е стандарта за автомобилите с по-високо разположени фарове??? Това са предимно стари камиони или други високи МПС...
Но какъв е стандарта за автомобилите с по-високо разположени фарове??? Това са предимно стари камиони или други високи МПС...
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Процента е, прав си :) .
След правилният реглаж на фаровете ми за мъгла съм много доволен при каране на мокър асфалт -осветеността се подобрява както напред, така и странично. Незнам дали Алл Сизъна на Осрам нещо помага за това. Особена разлика в цветната температура към по жълто не виждам спрямо обикновеният Бош в късите.
Но Лупите са супер и за къси и за фарове за мъгла когато са настроени добре. Не заслепяват и осветяват добре.
Но Лупите са супер и за къси и за фарове за мъгла когато са настроени добре. Не заслепяват и осветяват добре.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Здравейте, искам да попитам. Какви крушки да сложа на Пасата, преди малко видях един като моя с същите фарове, светеха в синьо и много добре всичко осветяваше по пътя. Малко заслепява, но ме изкефи много. Ще предложите ли нещо на добра цена. В момента съм с обикновени, които почти нищо не осветяват...
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Колега Хаху,вярно,темата е над 100 страници,но ако си прочел поне последните 20,ще се ориентираш какви лампи да сложиш.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Zdravko Zankov написа:Колега Хаху,вярно,темата е над 100 страници,но ако си прочел поне последните 20,ще се ориентираш какви лампи да сложиш.
Стигнах до 8-мата страница, спрях сега я довърших ..... Значи още 12 страници трябва прочета.....

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
kossis написа:След правилният реглаж на фаровете ми за мъгла съм много доволен при каране на мокър асфалт
А тези отсреща псуват ли псуват НЛО-то което се движи срещу тях с пуснати всякакви ламБи без да има нужда от тях

- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
На такива каращи с фарове за мъгла в града директно им цъкам дългите 

Стиви, ти първо ми махна демпферният маховик без причина, а сега ме обвини че заслепявам !? Друго ???
Има потребители които се активизират в определен момент и .......
Значи първо- фаровете ми за мъгла за лупи, като и късите. Второ- като ги регулирах - проверих каква е осветеността пред колата с тях и не видях да ме заслепяват. Трето- ако те заслепяват, това означава че и късите ми ще заслепяват защото тези за мъгла светят по ниско с 3-4 метра от късите.
Незнам защо сравнявате фабричните ми лупи за мъгла с разни поставяни допълнително с 100 ватови крушки на Голфа.
За мене е важно да виждам пред себеси, а когато вали на слабоосветените ни булеварди не виждам нищо само на къси, така че правилно регулираните лупи за мъгла са супер и за тази цел. Да не говориме че има и коли с къси които заслепяват адски.
А тоя колега под тебе, beuchat - той пък като поръчков извършител ли се явява на мръсната работа- директно наказва в Дивият запад !
Ако кажете и в мъгла да не ги пускам, само кажете , щото сте експеррти гледам- с червено пишете, наказвате, разбирате- чули недочули !
Ами ако си купите коли с фабрични фарове за мъгла-лупи и ги настроите правилно с правилните крушки, тогава ???
Само едно ще ви кажа и на двамата Наказващи- Всичко на този свят не се изчерпва с Голф 2, 3, 4 !
------------
Някой ако може да открие разликата между крушките на Бош за 5 лева в късите и Алл Сизъна на Осрам дето трябва и да е по жълт във фаровете за мъгла.
Има потребители които се активизират в определен момент и .......
Значи първо- фаровете ми за мъгла за лупи, като и късите. Второ- като ги регулирах - проверих каква е осветеността пред колата с тях и не видях да ме заслепяват. Трето- ако те заслепяват, това означава че и късите ми ще заслепяват защото тези за мъгла светят по ниско с 3-4 метра от късите.
Незнам защо сравнявате фабричните ми лупи за мъгла с разни поставяни допълнително с 100 ватови крушки на Голфа.
За мене е важно да виждам пред себеси, а когато вали на слабоосветените ни булеварди не виждам нищо само на къси, така че правилно регулираните лупи за мъгла са супер и за тази цел. Да не говориме че има и коли с къси които заслепяват адски.
А тоя колега под тебе, beuchat - той пък като поръчков извършител ли се явява на мръсната работа- директно наказва в Дивият запад !
Ако кажете и в мъгла да не ги пускам, само кажете , щото сте експеррти гледам- с червено пишете, наказвате, разбирате- чули недочули !

Ами ако си купите коли с фабрични фарове за мъгла-лупи и ги настроите правилно с правилните крушки, тогава ???
Само едно ще ви кажа и на двамата Наказващи- Всичко на този свят не се изчерпва с Голф 2, 3, 4 !

------------
Някой ако може да открие разликата между крушките на Бош за 5 лева в късите и Алл Сизъна на Осрам дето трябва и да е по жълт във фаровете за мъгла.

Последна промяна от kossis на Чет 05 май 2016 15:31, променено общо 3 пъти.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”