Бора 2001 г. Проблем с вътрешна брава
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бора 2001 г. Проблем с вътрешна брава
Здравейте колеги! Счупи ми се (не знам как точно се нарича) пластмасата на вътрешната брава, която съм я оградил с червено кръгче на снимката. Въпроса ми е продават ли я само тази пластмаса някъде или трябва да купя нова брава. Също така приемам всякакъв вид предложения и идеи за поправка на старата. Автомобила е бора 2001 година, а вратата е предна лява ако има някакво значение. Благодаря предварително.
- Прикачени файлове
-
- 50607.jpg (48.06 KиБ) Видяна 883 пъти
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Проблем с вътрешна брава
Не вярвам да се продава само тази пластмаса, пък и по моргите едва ли някой ще се навие да ти я продаде само нея. Цяла брава от морга не си помисляй да купуваш - масово дефектират, едва ли ще случиш на читава. Най-добре си купи нова от e-bay за около 25$.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с вътрешна брава
Благодаря за съвета колега :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бора 2001 г. Проблем с вътрешна брава
Смених бравата, но като сглобих всичко наново и сега като отварям вратата отвън ми се отваря трудно и то чак след втория - третия път иначе абсолютно всичко друго ми работи както трябва. Какво съм объркал при монтажа?
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Не си опънал жилото добре.. Като свалиш патрона ще го видиш..
точно така, подлежи на реглаж, закача се на външната дръжка в различни положения, подлежи на реглаж в рамките на около 10-12мм. Извади го с тънка отверка издърпай го и го щракни малко по-навън.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите колеги
Има ли начин да опъна жилото без да свалям патрона понеже се опасявам да не изтърва болта и да трябва да разглобявам всичко отново.

-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Имаше някакви врътки с много тънко телче и сваляне само на пластмасовата капачка ама не си спомням къде съм го гледал, а и лично аз сякаш бих разглобил вратата още веднъж (което може и да не се наложи)
П.П. Сега като се замисля май врътката с телчето беше за "аварийно" отваряне на вратата отвън..
Май самия патрон държи жилото да не излезе..
П.П. Сега като се замисля май врътката с телчето беше за "аварийно" отваряне на вратата отвън..
Май самия патрон държи жилото да не излезе..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Такова ще си намериш...развалени брави тук във форума колкото искаш...даже може и да ти подарят такава пласмаса!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”