forski написа:Така че, варианти много, въпроса е така да си подредиш нещата че самия процес да се улесни максимално.
Съгласен съм ,и аз си ''прекарах'' през малкото казанче(100лтр.) 5 бидона сливи за сумарно 2дни и половина.Но пак казвам -говоря принципно за хора с по-голямо количество материал:годината беше ''гроздова''и доста мои познати,дето отглеждат лозя си понабраха по 1,5-2 тона.Нали ви е ясно че няма как, при такава реколта много хора опират до услугите на кооперативните казани.Специално на нашия селския всичко е заето,като забелязвам че доста хора са записали двата казана едновременно(малкия е 250кг,а големия 380кг)и то за цял ден.
Относно мен ,аз също гоня време ,щото имам два имота на километър един от друг-общо около 3дка и гледам да ги ''зазимя'' докато още дава времето.И покрива на едната къща трябва де се подпре,нещо са подали ребра,така че времето наистина в случая ми е ценно.Пък съм сам,и обикновенно мога да си отида на село най-рано в събота на обед.За ден и половина отде да я зaхванеш по-напред...Ей така лека полека ''умират'' селата,продаваме си имотите без пари...пак се отнесах от темата