Моят Passat-ор

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
shariz
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AJM++

Re: Моят Passat-ор

Мнениеот shariz » Нед 02 авг 2015 22:02

Много лъска :11 :bowdown
Колега в момента съм пред покупка на такъв пасат и гледам, че твоя е мотора със 131 коня, и ме интересува как е като динамика, защото много приятели ме съветват да не си копувам, щял да бъде спънат, но аз съм решил твърдо, че това е колата за мен. Ще съм ти много благодарен ако споделиш какви са ти впечатленията. :beer

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пон 03 авг 2015 1:30

Колата много е лъснала, супер е. Аз за моята реших да си купя насипни пасти(били две вика бояджията) от магазина на MaxMeyer и 2-3 дена стабилно да се занимая с нея, защото на последното ходене на автомивка забравих да им кажа да я измият с четка и безконтактното малко еба мамата на боята.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Нед 15 ное 2015 13:23

За пасатко днес беше коледа :mrgreen

Изображение

Точно една година след като смених маслото, масления филтър и въздушния, дори се мислех да не го сменям този път а другия, но за 5к км беше пълен леш, мухи, клони, листа, прахоляк, доста беше почернял, е не беше много черен, но се радвам че го смених и него! Имаше обаче малък проблем с въздушния, едната скоба не беше на мястото си, беше паднала и се заклещила отстрани, незнам аз ли съм я забравил или се е откачила от вибрациите, беше паднала отдолу от зъбите доито я държат да не падне на земята. Така съм карал :icon_sad дали е станало нещо? Едва ли е билa отворенa кутията след като 3-те са си на мясотото, но все пак. На късмет е било, как не съм си счупил турбото незнам. Пак си фиука като преди и се надявам, че не е влизал прахоляк. После ще видя стария дали на това място е прахлясал, но май не е! Разминал съм се! Наместих го хубаво да щракне!

Изображение
Изображение

На последната снимка снимах новия филтър за купето, стария беше с активен въглен и ме е яд че не взех такъв, но и този става. Бях си купил ветробрани и ги бях поставил обратно двато задни, но ги оправих, пребоядисах си зимните джанти и утре ще отивам да ги обувам със зимни гуми и направо може да ги слагам вече, ще видя!
Ето как станаха, не е 100% перфектна но 90% има! Като за сам да си ги направиш, мисля че станаха добре, купих 3 спрея за джанти, 3 спрея лак и един имах още който остана и 1 спрей шприцкит който не ми стигна и на последната не пръсках с него и пак стана. Боядисах ги и от другия край! Целите с една дума. Търках с шкурка 600 суха ако не се лъжа и после с 1000 и 3000 водна като между ръцете боя чаках по 15 мин и ги суших с пистолет за топъл въздух, имах маска която много не пречи на миризмата да ти влиза в дробовете, но боядисвах на открито и нямах преблеми, освен 1-2 пъти през който избягах от гаража след пръскане се едно ме гониха :Mr Green Fun след боята ги оставях едно денонощие да изсъхнат и чак тогава две ръце лак. Това е по колата за сега, смених филтър купе и въздушния, сега остава маслото с масления и горивния! Търся си 2 DIN конзола от махагон да си сменя моята и да си сложа един таблет там, но за сега не мога да намеря. Другото е, че днес надух музиката яко с една яка песен дето ми пълни душата а душата натиска и газта :mhihi но нещо ми пръщи да е@а, дясната предна врата мяса дайре :mhihi а лявата чука в такт с баса :mhihi Ще отварям корите пак да видя за какво става дума.

Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна от betaserk на Пон 07 мар 2016 20:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Чет 26 ное 2015 17:38

Вече съм със зимните джанти със зимни гуми Мichelin Аlpin А3 /внос от Германия/ втора ръка с доста голям грайфер дот 09 :Mr Green Fun малко старички, но гумата е мека и грайфера също, не е някоя изпекана! За първите 50 км съм супер доволен, да видим на снега как ще е ако има сняг тая година.
Заших си маншон на скоростите, стана оригинал и дори го направих с двойни шевове :11
Махагоновата ми топка е малко напукана, но е мината с 15 ръце лак :icon_lol така че няма страшно! :Mr Green Fun
Който иска такъв маншон за скоростите да пише! Имам кожа за 10 някъде, кожата е естествена! Мога да го направя с какъвто цвят конец искате. Зависи дали го имам де :mhihi
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Бях обещал да покажа как съм си претапицирал седалките с кожа от б5 на което бяха цяло долно и цяло горно, няма да пиша, само снимки ще е! Ето...
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Извинявам се за големите снимки, но не ми се занимаваше да ги намалям!
Ето и едно видео, което направих в процеса на работа...

Потребителски аватар
Silverlight
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Silverlight » Чет 26 ное 2015 18:58

Колега кожата от седалките ти ли си ги шил? Станало е лудница, джантите също.. :scare3
Какъв е цвета на джантите, че тази зима мисля да им сменя цвета пак на моите..

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Чет 26 ное 2015 19:44

Нее, както писах по-назад, взех цял салон от б5 англичанка, предните седалки паснаха без никакво преправяне и само буксите за еърбега бяха други, но затова съм постнал първата снимка, просто го отрязах и запоих жиците и готово. Задните бяха от цяла горна част и цяла долна, както се вижда на снимките свалих кожата внимателно и с малко рязане и правене ги облякох на моите седалки които са 60/40 мисля че така се водиха и стана, острани тези неща които като свалиш седалките си остават/там където е колана/ си ги заших сам, взех кройката от велурените и както се вижда по тях очертах и заших и отзад ги щракнах с такер, от самото разделяне на две се получи липса на две страни, които направих по същия начин. За боята ще ти пиша утре каква е, че не ми се слиза до гаража сега. Чесно да ти кажа, имаше още един вид спрей за джанти с перли или както там се води, с закъснение видях, че моите бяха с такава боя преди да ги боядисам, но и с тази стана. Аз мисля и летните да боядисам, но този път ще взема от тая с перлите, мисля че цената беше горе долу еднаква.

Последна промяна от betaserk на Пон 14 дек 2015 11:50, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Silverlight
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Silverlight » Чет 26 ное 2015 22:47

Цвета на джантите е като бял мат и стоя много готино. Аз си купих спрей за джанти и изглежда като бронз през деня. :thumb_down :mrgreen

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 27 ное 2015 9:11

поздравление за салона :th_up Пусни и в общата тема , браво за старанието!!! Резултата е на лице.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 01 дек 2015 17:24

След като си изгубих секрета преди няколко дни http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=6&t=384863&start=2955 и ми отвиха болтовете с
kossis написа:Набил е вложка с наклонени зъби- евулвентни. Спец секач.
Днес получих секретните болтове със секрета от колега от Перник, жив и здрав да е :) Всичко точно, питах го хубави ли са, каза да! Получих ги и съм много доволен и пича е много точен, искаше 20 лв, казах му 15 и ги взимам и без колебание се съгласи :bowdown
Гледам има много части за VAG и го препоръчвам http://olx.bg/ads/user/gffA/
За мой късмет уцелих на точно като моя секрет и сега имам 3 болта от старите за резерва :smile Тоя път ако трябва като обеца ще го нося тоя секрет за да не го загубя пак :icon_lol
Ето ми ги болтчетата... :love.vw
Изображение

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Нед 03 яну 2016 20:53

Няколко снимки на пасатко на снега! С колата нямам никакви проблеми, освен че като я запаля, а пали от 1-я път малко тресе за 10 сек и се оправя и трябва да сменям чистачките, защото тези на снега никакви ги няма! Кажете какви чистачки да взема да чистят по добре? А за тресенето, да не е от някоя изгоряла подгревна свещ? Някъде четох, че е заради това.

Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Нед 03 яну 2016 20:59

Може и да е от нея. Би трябвало, ако има изгоряла да пали по-трудно, да изпушва отзад белезникав пушек и все едно работи на цилиндри по-малко от нормалното. :mhihi

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Нед 03 яну 2016 21:10

Нито изпушва, нито пали трудно, просто тресе малко и тръгва като излезнала от завода! Става дума за първото палене за деня, за следващите няма такова тресене дори да е изстинала! На жена ми на реното е същата работа, но на него това трае 2 мин. Колата ми не е в гараж, а е под един навес, а на жена ми е в гараж и пак прави така!

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Нед 03 яну 2016 21:24

Тогава си свиркай.. нека тресе то ще си покаже. :)

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Нед 03 яну 2016 21:28

Вземи си чистачки Мitutoyo ,не са скъпи и са хубави!

Потребителски аватар
ti6ogb
Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
Двигател: AVF - 2001

Мнениеот ti6ogb » Пон 04 яну 2016 16:24

Колега,и аз съм така.Колата е в гараж при от 0 до 5 гр.и пак на първо завъртане пали като на 3 ц.-ра.Но аз я гася и при второто палене вече е ОК.И нататък пак си е ОК.

Върни се в “Моят Volkswagen”