myrshavija написа:Доводите ти са типично кифленски - говорехме за екзотични японски коли, налични части по моргите и дали си заслужава да правиш каско, а ти се метна на протести срещу цените не винетките и вкара лафа за "преклонената глава".
Колко по-надолу можеш да слезеш?
Не съм говорил с теб за "екзотични" японски коли, нито дали си струва да се прави каско...Това си беше монолог и то мой."Метнах" се на протестите днес ,защото (пак ти цитирам едно и също твое мнение):
myrshavija написа: Ако не желаеш да се съобразяваш с положението, а имаш претенции ... се оказва, че си кифла.
Не можеш да правиш някакви квалификации за мен или хора ,които излизат на улицата и открито заявяат своето несъгласие с/у нещо,от което утре и ти "намазваш",без да си си мръднал пръста.Кой е кифла ,кой мекица това се уточнява лице в лице,а не от разстояние...Да, не желая да се съобразявам с положението както казваш,защoто съм работил честно за всяко едно левче,което държавата ми иска допълнително и не смятам да се разделя лесно с това левче,вместо да го вложа в семейството си.Ако ти "текат" парите и се "съобразяваш" с положението ,при мен обикновенно нещата стават по трудния начин.
$100 написа:Хората ти плащат част от цената на чисто новите части. Дали ще доплатиш разликата и ще ги купиш нови или с парите ще ги намериш употребявани, но евтини от морга е твой избор. Като не са ти излезли от употреба парите, вади пачка и купувай чисто нова кола - защо си купуваш кола "от морга"? Автокъщите за стари коли са аналог на автоморгите за части на старо. Или не е така?
Така ли и с какво право "хората" ми плащат част от цената на нови части ,при положение че няма и три месеца ,след като смених цялата предница на една от колите си с чисто нови части ,вкл. и предна броня с греда ,след като ме удариха и представих фактури на застрахователя, удостоверяващи стоиността на тези части ,онзи пак ме "хвърли на черешата" с :купи си ги от морга.
Стига с тия морги бе,мога ли и спирачки от моргата да сменя и да трепя хора по улиците. Автокъщите за стари коли са аналог на автоморгите за части на старо. Или не е така?[/quote] Не не съм напълно съгласен.Когато преди няколко години купувахме от Англииска морга двг за Голф 3,Местен инжинер и автомонтьор с опит му направиха всички възможни тестове и замервания и получихме ДВГ-то с определен пробег като гаранция и документ за съответствие. .Тая кола с тоя ДВГ още се движи из БГ без проблеми и собственика е доволен.
Отделно,дали ще си купя нова кола или ще карам втора ръка си е само и единствено моя работа.Не броя на хората парите и не искам и на мен някой да ми гледа в портфейла.