пaсaт б5 1.8 aдр бензин гaз проблем със сутрешно пaлене
- stan4o83_1983
- Автомобил: vw passat b5
- Двигател: 1.8 adr
Re: пaсaт б5 1.8 aдр бензин гaз проблем със сутрешно пaлене
Голеги днес откaчих клемaтa нa aкомолaторa и после кото я зaкaчих ,колaтa зaпaли нормaлно.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Нещо не е наред с трим-овете.
Виж с VAG COM Long fuel trim и Short fuel trim какви стойности имат.
Колкото по-близо до нула,толкова по-добре.
Виж с VAG COM Long fuel trim и Short fuel trim какви стойности имат.
Колкото по-близо до нула,толкова по-добре.
- ivo_vn
- Автомобил: Passat
- Двигател: AVB
Здравейте, колеги!
Този прословут температурен датчик, има ли някаква връзка с външната температура която показва на климатроника?
Забелязах, че понякога сутрин климатроника дава грешни стойности за външната температура и колата пали по-трудно.
Вчера сутрин температурата на вънка беше 7 градуса, а на климатроника показваше 1.5 градуса. Колата запали с притрисане и нестабилни обороти.. и точно след 10 минути каране температурата от 1.5 скочи на 7 градуса.
Този прословут температурен датчик, има ли някаква връзка с външната температура която показва на климатроника?

Забелязах, че понякога сутрин климатроника дава грешни стойности за външната температура и колата пали по-трудно.
Вчера сутрин температурата на вънка беше 7 градуса, а на климатроника показваше 1.5 градуса. Колата запали с притрисане и нестабилни обороти.. и точно след 10 минути каране температурата от 1.5 скочи на 7 градуса.

- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Не, два различни датчика са.
- iiskrev
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: AXZ
Имах същия проблем, само че съм с 1.8Т APU. На студен двигател като запаля и няколко секунди след това гасне. И така може да се повтори 2-3 пъти. Сменях какво ли не: температурни датчици, дебитомер, чистихме дроселова клапа, отпушвахме дюзи (на които нищо им нямаше) и може би още неща за които не се сещам в момента.
Проблема се оказа следния: настройките на газта са ми били за много богата смес. Когато карам компа на колата се адаптира към тази богата смес и няма проблем. Но когато угасите колата компа си пази настройките. Когато обаче се опитите да запалите на студен двигател комп-а е запазил тези високи стойности и прави такава богата смес и на бензина (понеже палите на бензин). Ламбда сондата връща информация на комп-а, че е богата и той се опитва да я намали, но я намаля толкова много, че колата гасне. Както каза колегата по-горе трябва да се видят тримовете на 32-и канал. Но най важното е да идете направо при някой газаджия, който разбира какво прави и да ви направи една по-сносна настройка на газта... и всичко ще се оправи.
П.С. Когато сте махнали клемите на акумулатора комп-а се е ресетнал и е забравил старите настройки (за богата смес) от газта. За това сте нямали проблем.
Проблема се оказа следния: настройките на газта са ми били за много богата смес. Когато карам компа на колата се адаптира към тази богата смес и няма проблем. Но когато угасите колата компа си пази настройките. Когато обаче се опитите да запалите на студен двигател комп-а е запазил тези високи стойности и прави такава богата смес и на бензина (понеже палите на бензин). Ламбда сондата връща информация на комп-а, че е богата и той се опитва да я намали, но я намаля толкова много, че колата гасне. Както каза колегата по-горе трябва да се видят тримовете на 32-и канал. Но най важното е да идете направо при някой газаджия, който разбира какво прави и да ви направи една по-сносна настройка на газта... и всичко ще се оправи.
П.С. Когато сте махнали клемите на акумулатора комп-а се е ресетнал и е забравил старите настройки (за богата смес) от газта. За това сте нямали проблем.
- stan4o83_1983
Втори ден пaли добре.Обaче кaто мине нa гaс ,несе изрязвaхубaво от нaчaло,a се зaмисля зa момент и чaк тогaвa.И неможaх дa рaзберa от мaсленият оптегaч можели дa прaви този проблем.Че се чувa дa трaкa веригaтa.
-
- Автомобил: Passat B5 2000g
- Двигател: APU
iiskrev написа:Имах същия проблем, само че съм с 1.8Т APU. На студен двигател като запаля и няколко секунди след това гасне. И така може да се повтори 2-3 пъти. Сменях какво ли не: температурни датчици, дебитомер, чистихме дроселова клапа, отпушвахме дюзи (на които нищо им нямаше) и може би още неща за които не се сещам в момента.
Аз съм със същият двигател 1.8Т APU но прави абсолютно същите мизерии още преди да сложа ГИ.След като го монтираха нещата се влошиха,след настройка е мн. по добре но проблем има.Не мога вече да се боря с него.Смених всичко изброено по горе плюс ланбда сондата и пак нищо.Сутрин чакам две три минути и тогава тръгвам.

- stan4o83_1983
При мен се опрaви.Днес ходих нa гaзaджия и нaистинa беше много богaтa сместa нa гaс от колкото нa бензин.И ми ги нaпрaви еднaкви стоиностите.Зa сегa е много по добре
- iiskrev
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: AXZ
БРАВО!!!
Казах, че там е проблема :)
Колегата по-горе също да отиде да му направят настройки и мисля че всичко и при него ще си дойде на мястото.
Казах, че там е проблема :)
Колегата по-горе също да отиде да му направят настройки и мисля че всичко и при него ще си дойде на мястото.
- ivo_vn
- Автомобил: Passat
- Двигател: AVB
Здравейте, колеги!
Някой запознат ли е, какви са нормалните стойности на дебитомера за този мотор от темата?
На ваг-ком стойностите: На място 2.5/3.2 - g/s , в движение на втора макс обороти 84-85 g/s.
Някой запознат ли е, какви са нормалните стойности на дебитомера за този мотор от темата?
На ваг-ком стойностите: На място 2.5/3.2 - g/s , в движение на втора макс обороти 84-85 g/s.