пaсaт б5 1.8 aдр бензин гaз проблем със сутрешно пaлене

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stan4o83_1983
Автомобил: vw passat b5
Двигател: 1.8 adr

Re: пaсaт б5 1.8 aдр бензин гaз проблем със сутрешно пaлене

Мнениеот stan4o83_1983 » Вто 01 дек 2015 20:33

Голеги днес откaчих клемaтa нa aкомолaторa и после кото я зaкaчих ,колaтa зaпaли нормaлно.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 01 дек 2015 22:52

Нещо не е наред с трим-овете.
Виж с VAG COM Long fuel trim и Short fuel trim какви стойности имат.
Колкото по-близо до нула,толкова по-добре.

Потребителски аватар
ivo_vn
Автомобил: Passat
Двигател: AVB

Мнениеот ivo_vn » Сря 02 дек 2015 20:10

Здравейте, колеги!
Този прословут температурен датчик, има ли някаква връзка с външната температура която показва на климатроника? :gruebel
Забелязах, че понякога сутрин климатроника дава грешни стойности за външната температура и колата пали по-трудно.
Вчера сутрин температурата на вънка беше 7 градуса, а на климатроника показваше 1.5 градуса. Колата запали с притрисане и нестабилни обороти.. и точно след 10 минути каране температурата от 1.5 скочи на 7 градуса. :confused

Потребителски аватар
KBK
Автомобил: VW PASSAT b5.5
Двигател: 2.0i AZM

Мнениеот KBK » Чет 03 дек 2015 9:06

Не, два различни датчика са.

Потребителски аватар
iiskrev
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: AXZ

Мнениеот iiskrev » Чет 03 дек 2015 11:17

Имах същия проблем, само че съм с 1.8Т APU. На студен двигател като запаля и няколко секунди след това гасне. И така може да се повтори 2-3 пъти. Сменях какво ли не: температурни датчици, дебитомер, чистихме дроселова клапа, отпушвахме дюзи (на които нищо им нямаше) и може би още неща за които не се сещам в момента.
Проблема се оказа следния: настройките на газта са ми били за много богата смес. Когато карам компа на колата се адаптира към тази богата смес и няма проблем. Но когато угасите колата компа си пази настройките. Когато обаче се опитите да запалите на студен двигател комп-а е запазил тези високи стойности и прави такава богата смес и на бензина (понеже палите на бензин). Ламбда сондата връща информация на комп-а, че е богата и той се опитва да я намали, но я намаля толкова много, че колата гасне. Както каза колегата по-горе трябва да се видят тримовете на 32-и канал. Но най важното е да идете направо при някой газаджия, който разбира какво прави и да ви направи една по-сносна настройка на газта... и всичко ще се оправи.
П.С. Когато сте махнали клемите на акумулатора комп-а се е ресетнал и е забравил старите настройки (за богата смес) от газта. За това сте нямали проблем.

Потребителски аватар
stan4o83_1983

Мнениеот stan4o83_1983 » Чет 03 дек 2015 19:27

Втори ден пaли добре.Обaче кaто мине нa гaс ,несе изрязвaхубaво от нaчaло,a се зaмисля зa момент и чaк тогaвa.И неможaх дa рaзберa от мaсленият оптегaч можели дa прaви този проблем.Че се чувa дa трaкa веригaтa.

botceto
Автомобил: Passat B5 2000g
Двигател: APU

Мнениеот botceto » Пон 07 дек 2015 16:36

iiskrev написа:Имах същия проблем, само че съм с 1.8Т APU. На студен двигател като запаля и няколко секунди след това гасне. И така може да се повтори 2-3 пъти. Сменях какво ли не: температурни датчици, дебитомер, чистихме дроселова клапа, отпушвахме дюзи (на които нищо им нямаше) и може би още неща за които не се сещам в момента.
Проблема се оказа следния: настройките на газта са ми били за много богата смес. Когато карам компа на колата се адаптира към тази богата смес и няма проблем. Но когато угасите колата компа си пази настройките. Когато обаче се опитите да запалите на студен двигател комп-а е запазил тези високи стойности и прави такава богата смес и на бензина (понеже палите на бензин). Ламбда сондата връща информация на комп-а, че е богата и той се опитва да я намали, но я намаля толкова много, че колата гасне. Както каза колегата по-горе трябва да се видят тримовете на 32-и канал. Но най важното е да идете направо при някой газаджия, който разбира какво прави и да ви направи една по-сносна настройка на газта... и всичко ще се оправи.
П.С. Когато сте махнали клемите на акумулатора комп-а се е ресетнал и е забравил старите настройки (за богата смес) от газта. За това сте нямали проблем.

Аз съм със същият двигател 1.8Т APU но прави абсолютно същите мизерии още преди да сложа ГИ.След като го монтираха нещата се влошиха,след настройка е мн. по добре но проблем има.Не мога вече да се боря с него.Смених всичко изброено по горе плюс ланбда сондата и пак нищо.Сутрин чакам две три минути и тогава тръгвам. :banghead

Потребителски аватар
stan4o83_1983

Мнениеот stan4o83_1983 » Пон 07 дек 2015 20:15

При мен се опрaви.Днес ходих нa гaзaджия и нaистинa беше много богaтa сместa нa гaс от колкото нa бензин.И ми ги нaпрaви еднaкви стоиностите.Зa сегa е много по добре

Потребителски аватар
iiskrev
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: AXZ

Мнениеот iiskrev » Сря 09 дек 2015 15:51

БРАВО!!!
Казах, че там е проблема :)
Колегата по-горе също да отиде да му направят настройки и мисля че всичко и при него ще си дойде на мястото.

Потребителски аватар
ivo_vn
Автомобил: Passat
Двигател: AVB

Мнениеот ivo_vn » Вто 12 апр 2016 18:02

Здравейте, колеги!
Някой запознат ли е, какви са нормалните стойности на дебитомера за този мотор от темата?
На ваг-ком стойностите: На място 2.5/3.2 - g/s , в движение на втора макс обороти 84-85 g/s. :gruebel

Върни се в “Passat”