Кой акумулатор е по-добър за дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Кой акумулатор е по-добър за дизел

Мнениеот milmar » Сря 09 дек 2015 13:43

the_red_camel написа:Това може да бъде коментар :D на годината почна се с бисерите :D

Тя темата отдавна си е бисер, но тази страница е връх, особенно съветите към теб и твоите заключения.
Защо не помолиш, някой който е държал мултицет и друг път в ръцете си да измери тук-таме за да не рискуваш средства напразно.
И при най-новият и зареден акумулатор, при стартиране зимата особенно, напрежението пада под 9V. Друг е въпросът, че мултицета може да не го отчете, особенно ако двигателя запали лесно.

Някакви вилки се чуха, стартов ток и т.н. Този човек, който ползва такава сложна апаратура, не може ли да тълкува резултатите :biggrin , или трбява като при ренгена - един те снима, а ходиш с портрета си "на голо" при друг да ти каже какво ти има.

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Сря 09 дек 2015 14:12

:biggrin При първа възможност ще ида при познат електричар колега.. Тази сутрин като го премерих още държеше същия ток 10.29V после отворих задна врата и пак го премерих и падна на 10.15 и след няколко минути пак си ги качи до 10.29 :rolleyes

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Сря 09 дек 2015 15:06

the_red_camel написа::biggrin .. Тази сутрин като го премерих още държеше същия ток 10.29V .... :rolleyes

Написал си правилно мерната еденица V (волт), а казваш -> още държеше същия ток 10.29V
Ток се мери в "А" (ампери....милампери и т.н), напрежението се мери във волт "V", миливолт и т.н

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Сря 09 дек 2015 16:07

svere написа:
the_red_camel написа::biggrin .. Тази сутрин като го премерих още държеше същия ток 10.29V .... :rolleyes

....
Ток се мери в "А" (ампери....милампери и т.н), напрежението се мери във волт "V", миливолт и т.н

:th_up
Аз вече не обръщам внимание :biggrin .
Виж това като чуя "220 волата ток" :stumm

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 09 дек 2015 17:33

Егати сериала, никой ли не за премери утечка на тая кола...

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Сря 09 дек 2015 22:42

the_red_camel написа::th_up Интересно как не прави проблеми, когато редовно се кара и то по 15км на ден :rolleyes Колеги, вече ще действам по ваши мнения, да го зареждам ли този или направо да взимам нов :question

Още миналата зима моя започна с "мизериите" - при 1во палене сутрин едвам върти, но пали колата... после никакъв проблем. 2 пъти го зареждах миналата зима - един път по нова година и един път в края на януари. В средата на февруари започна да върти пак мудно сутрин, но имах 800 км пътуване за един ден и се оправи. После изкара цяло лято без проблеми. Дори колата седя цяла седмица без да се пали- после запали като кибрит. Миналата година тук във форума в една тема за зарядни ми казаха, че зарядното ми било глупаво и не разбирало волтовете :mhihi , а акумулатора ми бил за боклука. НО още си го карам. Няма да го сменя до момента, в който колата не запали.

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Сря 09 дек 2015 22:48

:biggrin Събота ще го карам за да проверят дали има muns61 а днес към 17 часа го свалих от колата и мултицета показваше 10.35V а ей сега като го премерих 11.16... то така ако върви утре-други ден ще се оправи и няма смисъл да го заредя :mhihi :eek туй какво ще рече ся :question

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 10 дек 2015 1:01

Ще рече, че имаш утечка. Акумулаторът ти е напълно разреден и трябва да се зареди. До утре може и да мине 12В, ама пак ще е разреден.
Не разбирам за какво ги мериш тези волтове, като нямаш представа какво означават.
Така като гледам сериалът ще продължава още доста време.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пет 11 дек 2015 21:16

То май и акумулатора и мултицета са :bishop

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Съб 12 дек 2015 15:00

Швепссссс, айде да ми е честито за нов акумулатор съм, днес бях при 'мой' човек и хубавото е че нямам утечка.. и ме изпрати при негов познат на товарна вилка-и той каза че акумулатора е 'заминал' товарната вилка показваше някакви стойности от 8.21...

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 12 дек 2015 17:49

И аз отдавна съм за нов,ама времето е топло,още пали и все се ослушвам ама кога ли ще стана една сутрин след много минусова нощ и ...ядец.Колеги,никога не съм имал необслужваем акумулатор.Може да се каже че досега винаги съм случвал на аку,всеки ме е изкарвал по около 6-7години с редовно следене и обслужване.Напоследък обаче излизат много промоции на необслужваеми акумулатори на отлични цени.Та какво ме съветвате за тях -такъв или пак да търся обслужваем? :screwy

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Съб 12 дек 2015 18:35

Някои от "необслужваемите" са си обслужваеми, но малко по-трудно се отварят пробките им, говоря за тези с течен електролит, не за геловите. 6-7 години да изкара акумулатор е чудо, вярвам че производителя би ти подарил 2 нови за такава реклама :mhihi , но уви. Говорим ако колата си я държиш навън, а не в отопляем гараж и караш зимата всеки ден. 3 години да изкара си е ОК. Моят е в 3-та зима, ще видим как ще я изтика, ако продължава времето така-няма проблем.

Аз бих те посъветвал да не възлагаш голям приоритет на това дали има тапи или не при избора на нов акумулатор.

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Съб 12 дек 2015 19:10

Нямаш много избор от обслужваемите колега, аз гледам, че в момента 'Практикер' предлагат BOSCH S3 някъде към 110 лева, което си е супер цена като за бош.. Лично мое мнение някакъв среден клас без значение обслужваем или не..

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 12 дек 2015 20:41

Квото и да говорите за мен акумулатора си е чист късмет колко ще изкара

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 13 дек 2015 11:05

milmar написа:6-7 години да изкара акумулатор е чудо,

Не се майтапя,тоя който го "доизцеждам" в момента е "ENEXY" от 2008г.Като го купувах почти никой не беше я чувал тая марка.Дистрибутора тогава ми беше познат и като реклама ми го даде на доставна цена,така че рискувах,а акумулатора излезе сериозна машина.Сега обаче като гледам необслужваемите на какви цени са им промоциите,наистина силно се съмнявам да изкара много повече от гаранцията си. :screwy

п.с. Никога колите ми не са били в гараж,само навън.Едно нещо обаче правя задължително при ниски нощни температури-АКУ-то се сваля исе прибира на топло,за да има "силичка" за сутрешното развъртане.

Върни се в “Дизелови агрегати”