ТДИ П.Д. проверка О-пръстени на дюзи
-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
Re: ТДИ П.Д. проверка О-пръстени на дюзи
Навремето и аз гледах тук там по колата, но след време човек се убеждава сам, че няма смисъл да се губи време за такива неща. Караш, газ, спирачка и чао. Не се впрягайте толкова за тези машини. ;)
- streetracer1
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: BMT 2008г
Ами при мен първият старт понякога е прекрасен, друг път не е това, което искам. Имах някакви дертове с температурния датчик, но след като му вадих буксата да видя кой точно е май повече не прави магарии.(няколко сутрини го поглеждам). Никси гледа синхронизацията на валовете и я нагласи точно на 0.0. Не му допадна стартера нещо, но ще го пипа някой друг ден. В края на краищата ще му я оставя една сутрин и да реши той... Аз май сам не мога да взема решение. При мен с фарове, понеже имам модул, който пали късите на 100% и не се гаси, консумацията на място е 0.8 в това време, а онези дни като беше маалко по-топло седеше на 0.7.
- streetracer1
А ако я хвана да покачва маслото минавам само с ново масло и О-пръстенш или филмът е по-неприятен. Сипал съм маслото точно на горната линия на защтрихованото, но на няколко проверки ми се струва, че се е завишило. Сега престоя 1ч и го погледнах, и беше почти на чупката на пръчката...
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Ако е била на най-горната щриха и сега е на чупката на щеката, определено се е покачило нивото. Това за колко пробег? Относно корекциите - не пипай дюзите. Добре са. Ако пуши неизгоряла нафта определено ще разбереш. Тогава мотора работи и по неравномерно - все едно прекъсва. Мисля, че дюзите са ти добре. Обърни внимание на нивото на маслото.
- streetracer1
Ами това с маслото само от дюзите ли може да е? Как се проверява?
П.П. За около 800км
П.П. За около 800км
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
По принцип и от тандем помпата може да опуска дизел в маслото, но по вероятно е от дюзи защото закрепянето им е едностранно.
- streetracer1
А има ли възможност и как да се провери кое от двете е проблемът? За тандем помпата ако изпуска какъв е проблемът и съответно как се ремонтира? До колко е опасно да се кара така ден-два?
- streetracer1
Колеги, сега се сещам, че проверката, когато беше на защрихованата част, я правих още като бях със старата тръбичка/морков за щеката на маслото, а последните две проверки, когато е на чупката са с новия морков на Meyle. Дали пък не идва някой сантиметър/милиметър разлика в дължините на двете и да лъже? Някой би ли снимал на такъв пасат колко излиза морковът над гумения маншон на декоративната кора отгоре, защото пустата ми глава не си спомня със стария, оригинален морков, как беше? Много ще съм благодарен!
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Възможно е и да има някаква разлика в дължината на двата моркова и от там да ти идва разликата. Все пак, най-сигурния вариант е да си наблюдаваш редовно нивото на щеката. Не е проблем да караш така известно време, но ако продължи да го покачва, трябва да се вземат мерки.
- streetracer1
Благодаря! Старият морков имам някакво чувство, че е бил една идея по-дълъг. Все пак много ще ми е от полза някой да сподели снимка на въпросното място. Иначе маслото го следя постоянно.
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Колега, вижда ми се че се филмираш.. я карай и не се занимавай с глупости. Като стане нещо ти ше разбереш. Сега и да и се чудиш освен да я предобриш нищо хубаво няма да направиш, така като те слушам. Съвет 2ри път.. един колега по горе ти го е препоръчал същото.
- streetracer1
Така, гумичките не бяха добре, Ники ги смени и определено има разлика. Като бонус открих и 4 изгорели подгревни свещи... В понеделник слагам Бош. Проблемът е, че преди смяната на О-пръстините дюзите бяха както съм казал по-горе. Днес ги гледах... Първата е на -1,6-1,7... Четвъртата на 1,2-1,4... Всякакви идеи и насоки ще са от полза. С Ники ще се чуя утре, днес не е удачно.
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
В какво се изразява разликата след смяната?
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Аз моите ги смених преди 2 седмици ......честно казано не усещам разлика , но не съм гледал за стойностите на дюзите 

- streetracer1
При мен имаше зачатъци на нафта в маслото и това наложи смяната. Сега пали от веднъж и равномерно. Но... пак не е каквото искам. Ники ми каза, че стартерът ми въртял супер мудно. Това хваща ли се на ваг-ком? Има ли къде да се гледа? Сутрин като е -3/-4 не е този "ударен" старт, който очаквах. Слагах друг акумулатор, новичък горе-долу, на около година с 640 ампера стартов ток. Ефект няма. Над 2 градуса е часовник паленето.
Върни се в “Дизелови агрегати”