RoadRunner

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Re: RoadRunner

Мнениеот hvp800 » Пон 14 дек 2015 21:45

steevy написа:,, ,. Четох eeprom-a и деактивирах имото с Vag-Commander първо, а после и с Abrites /незнам колко ви говорят тези неща/ и двата флашера ми потвърдиха, че имобилайзера е свален, но тази кола така и не запали с това ECU. С оригиналното обаче няма никакъв проблем! . Ако някой реши че има нужда от подобен "майстор" да се обажда....

Много интересно обяснение :stumm

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 14 дек 2015 21:46

Ми и аз мога да се изкажа сравнително компетентно. За да го запалиш с тоя комп тряя да му свалиш епрома или да го рефлашнеш. За да прави така най-вероятно вече няма епром и трябва да се запише оригиналния, който му е бил, а той не е бил прочетен от чипа. Това най-вероятно трябваше да го знаеш. Сега ако не е прочетен оригинала вече е малко тегавина да го поправиш. Варианта е да го махнеш изобщо. С един рефлаш с правилна софтуерна версия и премахнат софтуерно с най-обикновено Галето (от програматори тире беге точка ком дето шматките пазаруваме за няма и 20лв) щеше да стане. Всеки "пишман мапер" с winols може да го направи. Имам и оригиналния софт мога да ти го изпратя ако имаш желание, но като гледам какви неща си правил може и ти да си го уморил и отварял. Като си го закачил и си видял, че е уморен трябваше просто да го врънеш без да го бараш изобщо. Аз лично не бих си го взел обратно. Защото така прави точно, когато някой дечурлига бара неща, които не са му ясни. А да и един willem щеше да ти свърши перфектна работа преди да го убиеш.

viewtopic.php?f=52&t=382346

Интересна тема. Скоро си почнал да "ремапваш". Жалко, че не си чел достатъчно. Abrites е за дечица, които не знаят как да си го направят сами, ръчно и много сигурно.

Потребителски аватар
steevy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steevy » Пон 14 дек 2015 22:00

Аз ли съм тъп или вие не четете? Със слагането на ЕКУ завъртяха перките без да правим каквото и да било. Фис-а вътре светеше без да угасне и свалях и качвах поне 10 пъти компютъра докато се свържа с него! Когато всичко това спря успях да прочета eeproma и пазя оригинала. Ха сега един мераклия, който знае за какво иде реч да му го пратя да потвърди?! Ама всички лаете е така.... От колко време ремапвам и какви поректи съм реализирал май няма как да коментираш,ако ме познаваше щеше да знаеш какво мога. Точно по тази причина не вися и във форуми.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 14 дек 2015 22:04

А как си успял да го прочетеш като не се е свързвало?

steevy написа:.. и свалях и качвах поне 10 пъти компютъра докато се свържа с него!

:D

Убиваш ме. Демек накрая успя да се закачиш?! Иначе както вика един форумен гуру trans penis dursales кви проекти си правил да ти кажа честно. С това можеш да се хвалиш в махалата.

П.П. как убихте предишния комп? :D Демек за какво се сменя ;) Май ти си пак там човека.

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Пон 14 дек 2015 22:09

Не знам как очакваш да мапнеш нещо с Авди при положение, че с тази апаратура можеш единствено да смениш флаша. Второ имаш ли идея като си такъв БОГ в мап средите къде точно се намира имобилайзера при голф 4?

Давам ти жокер ако не си убил компютъра, свали оригиналния флаш от стоковия компютър и го налей в този, така ще имаш два напълно еднакви компютъра. След като имаш Авди би трябвало поне на това да си се научил.

Компютъра не бих си го взел обратно поради простата причина, че виждам какви неща пише майстора!

Потребителски аватар
steevy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steevy » Пон 14 дек 2015 22:11

0878727081 - който има въпроси да се обади да му обясня, аз не мисля че има какво да говоря повече тук. Ако си достатъчно грамотен си щял да разбереш какво имам предвид.
За тия 50-60лв които някой е решил да спечели от продажба на боклуци не мисля, че си заслужава да си губя времето.

Потребителски аватар
steevy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steevy » Пон 14 дек 2015 22:13

Vizor написа:А как си успял да го прочетеш като не се е свързвало?

steevy написа:.. и свалях и качвах поне 10 пъти компютъра докато се свържа с него!

:D

Убиваш ме. Демек накрая успя да се закачиш?! Иначе както вика един форумен гуру trans penis dursales кви проекти си правил да ти кажа честно. С това можеш да се хвалиш в махалата.

П.П. как убихте предишния комп? :D Демек за какво се сменя ;) Май ти си пак там човека.

приятелю отново ти, ако беше чел щеше да разбереш, че предния компютър е на колата и тя върви със всичка сила. Човекът който я кара и ме потърси искаше да има второ ECU което си е със оригиналният софт, за да може да кара когато реши със доста агресивен такъв.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 14 дек 2015 22:16

И решихте да сменяте компютри за сетъпи ли е :D :D :D ШЕПОЧИНА

Потребителски аватар
steevy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steevy » Пон 14 дек 2015 22:18

RoadRunner написа:Не знам как очакваш да мапнеш нещо с Авди при положение, че с тази апаратура можеш единствено да смениш флаша. Второ имаш ли идея като си такъв БОГ в мап средите къде точно се намира имобилайзера при голф 4?

Давам ти жокер ако не си убил компютъра, свали оригиналния флаш от стоковия компютър и го налей в този, така ще имаш два напълно еднакви компютъра. След като имаш Авди би трябвало поне на това да си се научил.

Компютъра не бих си го взел обратно поради простата причина, че виждам какви неща пише майстора!

Кой имобилайзер да ти кажа къде се намира? Този на таблото или този на ECU? Или за вас няма значение? Имото на ECU-то е на чип 24c04 и единственият проблем да не го сваля и оправя е факта, че не исках да отварям ECU-то защото не знам какви лайна са изсрани вътре.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 14 дек 2015 22:19

Тая дискусия приключи. Трябва да попрочетеш още малко. И баш Мартин си пали колата с какъвто комп си иска и си слага квито иска софтове. Вервай ми.. .така е :)

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 14 дек 2015 22:22

Vizor написа: много бързо каза и отряза какво прави и боядисва. Тука някакви рефери май го играят някои хора. ..

Форума си има правила, ответната страна има право на отговор в рамките на 3 дни. В случая рефера е дал цяла седмица. :c020

Рънъра не би продал комп блокиран от имобилайзер. Според мен няма как да стане... познава човека, който може да излекува проблема :biggrin

Потребителски аватар
steevy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steevy » Пон 14 дек 2015 22:22

Vizor написа:И решихте да сменяте компютри за сетъпи ли е :D :D :D ШЕПОЧИНА

Клиента в случая Teddy пожела да има 2 ECU-та за да не флашваме постоянно. Иска да кара с оригинален софт и в определени ситуации, да слага модифицираният. Не виждам защо се леят тези глупости и никой не взима адекватно решение.

Потребителски аватар
steevy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steevy » Пон 14 дек 2015 22:27

golfer написа:
Vizor написа: много бързо каза и отряза какво прави и боядисва. Тука някакви рефери май го играят някои хора. ..

Форума си има правила, ответната страна има право на отговор в рамките на 3 дни. В случая рефера е дал цяла седмица. :c020

Рънъра не би продал комп блокиран от имобилайзер. Според мен няма как да стане... познава човека, който може да излекува проблема :biggrin

И жена ми кара 1z с VNT17 и модифицирано ECU от AFN без да познавам Мартин и т.н..
Аз ще оправя компютъра, ако не са изсрани лайна вътре, но то пък всичко се връща в крайна сметка.

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Вто 15 дек 2015 8:27

Както сам виждаш компютъра не е отварян никога. И пак ти казвам просто налей флаша от оригиналния комп в този и ще видиш, че ще стане чудо!

За мен темата е приключена, не мисля, че съм направил нещо нередно и съм продал на някой нещо, което не работи, вече след намесата на "майстори" не мога да гарантирам.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 15 дек 2015 8:47

Steevy, толкова ли е трудно наистина да се вслушаш в думите на RoadRunner, и да оправиш нещата....Винаги такива елементарни спорове се решават за...5 минути?!
Не е болка за умиране, ако наведеш високо вдигнатата глава. Процента нещата да станат плуг енд плей е.....нищожен. Опитай и после кажи, дали RoadRunner не е бил прав :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”