Неработещ темпомат на МК3-бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Неработещ темпомат на МК3-бензин

Мнениеот slaveiko67 » Чет 24 сеп 2015 5:58

Здравейте,Колеги!
Както пише в заглавието на темата,имам проблем с неработещ темпомат на Голф 3 VR6 синхро.
Колата е при мен отскоро и след обслужването на мотора,дойде ред на пробването на екстрите...За съжаление,темпомата не функционира.Инфото,което имам до момента е,че е електро-механичен и не може да се проследи проблема чрез диагностика/може и да бъркам/.След първоначален оглед около педалите,всичко си е там,не е пипано...вакууми,ключета,кабели и т.н.Помпата си е под левия калник и е свързана с кабели и маркуча за вакуума.Управлинието си е на мястото,под лявата духалка в купето.Всичко си е на мястото,но не сработва...
Потърсих инфо през търсачката,но не открих решения на проблема.Наскоро купих друг комплект,монтирах го в друга кола,но и там не работи/може и той да е прецакан/.
Молбата ми е,ако има колеги,които са оправяли въпросната екстра,да споделят от къде да почна и евентуално къкъв може да е проблема и как се отстранява...помпа,управление,захранване и т.н.?Как може да се тества,без колата да е в движение или само на подемник?
Благодаря! :beer

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Re: Неработещ темпомат на МК3-бензин

Мнениеот anrus » Пон 21 дек 2015 3:08

Бих ти помогнал, но си далече. Първо тествай вакуум машинките и актуатора за пропуски, после е ред на помпата, накрая ел. част. Ако все пак проблема се окаже в ЕБУ имам проверен работещ за Golf3.

Потребителски аватар
slaveiko67

Мнениеот slaveiko67 » Пон 21 дек 2015 8:08

Напоследък не съм се занимавал с този проблем...Но след консултация с Пешката и с други колеги,които имат такъв темпомат,нещата клонят към проблем с ЕБУ...студени спойки или друг ел. проблем.Ще се опитам през почивните дни да локализирам проблема...

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пон 21 дек 2015 20:30

Разгледаи тук и кажи до къде си стигнал.
http://www.vwforum.com/forums/f14/cruis ... air-39805/

Потребителски аватар
slaveiko67

Мнениеот slaveiko67 » Пон 21 дек 2015 21:31

Благодаря,Колега!
Ще се опитам да се сдобия с точен превод и ще се почва отнякъде...засега всичко си е по местата и все още не разкачена системата,защото се опасявам,че после трудно ще я наредя както е била...
Лошото е,че постоянно излизат и други проблеми и не остава време да се отпочне работата по темпомата... :banghead

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”