Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
-
Cvetomir-Panchev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Здравейте колеги
може ли някой да ми направи подгрев на огледалата на пасат б5 .Ако може да се свърже към копчето за задното стъкло.
може ли някой да ми направи подгрев на огледалата на пасат б5 .Ако може да се свърже към копчето за задното стъкло.
-
Bro0z3r
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
За целта трябва да се сменят стъклата, защото нагревателите са вградени в тях.
Хора, които могат да ти го направят има.. Ама не е чак такава хамалогия, че да не можеш да се справиш сам....
А и все пак свали някое от твоите стъкла и погледни дали в него не влизат два кабела.. Щото може и да имаш подгрев!
Хора, които могат да ти го направят има.. Ама не е чак такава хамалогия, че да не можеш да се справиш сам....
А и все пак свали някое от твоите стъкла и погледни дали в него не влизат два кабела.. Щото може и да имаш подгрев!
- streetracer1
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: BMT 2008г
Момци, последно на 5.5 как се пуска? Копчето ми е с 3 положения. Не се пускат със задното, защото пробвах няколко пъти. (2002г, комби)
- vankatagb
- Автомобил: Vw Passat B 5.5
- Двигател: AZM 2001
Здравейте колеги :) днес с колегата petarvalchev активирахме функцията за автоматично сваляне и вдигане на стъклата от дистанционното, но се появи един проблем,а именно като се свалят стъклата всичко е нормално, но при вдигането задното ляво стъкло се вдига до някъде и после пак се смъква(стъклото работи нормално от копчето на неговата врата и от това на шофьорския панел)....останалите стъкла си работят нормално(предното ляво работи малко бавно, не знам защо). Някой да е имал подобен проблем? 

-
Cvetomir-Panchev
- Автомобил:
- Двигател:
Bro0z3r написа:За целта трябва да се сменят стъклата, защото нагревателите са вградени в тях.
Погледнал съм ги нямат кабели за подгряване.Сам няма да мога да се справя,скаран съм с кабелите.
streetracer1 написа:Момци, последно на 5.5 как се пуска? Копчето ми е с 3 положения. Не се пускат със задното, защото пробвах няколко пъти. (2002г, комби)
Пуска се когато преместиш копчето на положението със картинката с реотаните. Не е нужно да включваш подгрев на задното стъкло.
- streetracer1
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: BMT 2008г
Да, това знам, но пробвах няколко пъти и не ги топлеше. Явно има някаква връзка с температурите, защото днес на -4 бяха сухи огледалата, а не съм пипал нищо.(пипнах ги и бяха топли)
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Днес пробвах без да пускам подгрева на задното стъкло, завъртях да подгрява на огледалата и о, чудо дясното грее и о, ужас лявото не! Поне доколкото успяха да усетят заледените ми ръце! Ще има
за да го отворя и да проверя отива ли ток до него и дава ли съпротивление или не! А докато врътвах копчето да грее на огледалата се чува цък! Изглежда има реле, поне той работи!
А колегата Bro0z3r каза, че ще измери съпротивлението на задния подгрев за да знам какъв резистор да сложа, дано не е забравил.
за да го отворя и да проверя отива ли ток до него и дава ли съпротивление или не! А докато врътвах копчето да грее на огледалата се чува цък! Изглежда има реле, поне той работи! -
IRRITATING
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Това студено време не е за тази работа защото пластмасата е станала на кокъл и вероятноста да изпочупиш крачетата на огледалото е 85-90%.
-
Bro0z3r
Не съм забравил, просто трябваше да търся с какво да го измеря
Измерих 700К, но се съмнявам в мултицета...
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
IRRITATING написа:Това студено време не е за тази работа защото пластмасата е станала на кокъл и вероятноста да изпочупиш крачетата на огледалото е 85-90%.
Прав си, но има решение, парното в гаража ON! Колата на жената вън!
Bro0z3r написа:Не съм забравил, просто трябваше да търся с какво да го измеря![]()
Благодаря ти, колега! Ще търся още инфо и да видим какво ще направя. На едно място пишеше .8 Ома каквото и да значи това .8 ?
Възможно е да е от самото огледало. Моето дясното е сменяно (случи му се случка по време на градушката миналата година) и грее доста по-слабо от лявото.
-
Bro0z3r
Re: RE: Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Bro0z3r написа:...
Мдааа.. Въобще не са 700К, а 0.7 ома.. Надписите за обхвата на мултицета са били объркани...

Колеги, дайте съвет за зареждане на акумулатор. Автомобила се кара почти всеки ден, но на къси разстояния. - Awx 1.9. В момента е с varta silver dynamic 60ah на 3г. Само че сутрин пали трудно - днес от втори опит с подгряти свещи и леко настъпване на газта. Свещите си мисля, че са ок. Да зареждам стария или да взимам нов и то какъв ?
-
IRRITATING
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Този акумулатор е малък за този мотор и затова пали трудно.От завода тази кола излиза с 80ач