1.9 ТД ААZ водна помпа

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
blade84
Автомобил: Vento
Двигател: AAZ

1.9 ТД ААZ водна помпа

Мнениеот blade84 » Съб 02 яну 2016 17:50

След неправилно монтиран пистов ремък е карана така колата 1 месец и днес оправих проблема, но има лек теч от водната помпа. Въпроса е сега да търся ли втора употреба оригинална или по-добре нова. По изчетените теми видях, че има оплаквания на колеги, купили нови - че колите започват да греят с нова помпа. И другия въпрос е - гледам някои помпи са само с предния капак, а някои се продават с корпуса, който е зад помпата. Каква е разликата и защо да купувам корпуса зад помпата, който няма какво да му се счупи ?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Водна помпа 1.9 ТД ААZ

Мнениеот radotom » Съб 02 яну 2016 18:10

blade84 написа:...и защо да купувам корпуса зад помпата който няма какво да мус е счупи?

Защото, в общия случай, железните болтчета така яко са се впили в алуминиевото тяло, че шанса да ги развиеш всичките е микромален!
При мен навремето ( на Пассата) се скъса само 1.
При опита да го разпробия и развия прецаках и резбата (естествено! С ръчна дрелка разпробивам желязно М5 в алуминиев корпус! :screwy )
За късмет, в АУТО+ бяха така добри да ми продадат само задната част на помпата след сравнително малко молби :icon_lol , при това, при положение, че предната не беше купена от тях (най-близо са ми)

Другото е, че заради кавитацията, основата на турбинката също се скапва или поне се получават прилични язви.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Водна помпа 1.9 ТД ААZ

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 02 яну 2016 19:15

radotom написа:Защото, в общия случай, железните болтчета така яко са се впили в алуминиевото тяло, че шанса да ги развиеш всичките е микромален!

Опитай,аз на моя Пасат три пъти сменях само помпата.Всички болтове се отвиваха без проблем.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: 1.9 ТД ААZ водна помпа

Мнениеот radotom » Съб 02 яну 2016 19:53

Е, да! След първия опит и моите вече се развиваха лесно.
На 2 пъти.
Просто 'новите' помпи по толкова си карат, че да не клеясват болтчетата :dontknow

Върни се в “Дизелови агрегати”