Здравей колега, твърдо съм за нов радиатор понеже втора употреба не се знае в какво състояние е и дали няма да протече след седмица. Аз преди няколко години като го сменях взех нов, марката не си я спомням, въпреки това и до ден днешен нямам проблем. Спомням си, че носих стария радиатор с мен в магазина

, че имаха няколко налични размера за тоя мотор.
Относно разглобяването:
1) Източваш антифриза като разкачиш долния маркуч на радиатора, после разкачваш и горния, откачаш и кабела на датчика за перката за олаждане
2)Сваляш решетката
3)Не съм сигурен, но май трябваше да се сваляш фаровете понеже под тях има болтове които държат бронята. Във всеки случай след като свалиш решетката, ще видиш дали болтовете са достъпни и без да сваляш фаровете.
4)Сваляш мигачите,блендите/халогените ако имаш, че зад тях има по един болт по спомен и от лявата и от дясната страна.
5)Сваляш бронята-болтовете не си ги спомням като бройка колко бяха, но да те подсетя да не забравиш винтовете на подкалниците, че те са хванати към бронята и винтовете отдолу под бронята както и болтовете под решетките от ляво и от дясно

. След като свали всички болтове махаш бронята като застанеш пред колата и я издърпваш към себе си.
6)Отвиваш планката на снимката пред радиатора(снимката не е моя)

7)Сваляш гредата под бронята- болтовете май бяха четири бр 13мм и четири броя 10мм(по два от всяко старана) и стигаш до радиатора
8)По спомен радиатора беше захванат към пластмасовата основа с четири болта 10мм, които са достъпни от двигателния отсек. Сваляш ги и го изваждаш.
9)
Не забравяй да си развиеш датчика за степените на охлаждащия вентилатор от стария радиатор и да си го сложиш на новия.
10)После по обратния ред сглабяш и наливаш антифриз по избор + дестилирана вода, палиш и гледаш дали няма да има течове, дали се включват перките и пускаш парното(въпреки, че при голф май системата се самообезвъздушаваше).
Ето тук намерих, смяната с повече снимки, за да се ориентираш:
http://www.eastcoastdubs.co.uk/forum/in ... or-change/Горе-долу е това, ако нещо съм забравил или объркал моля някой колега да допълни/поправи.