Мнение за mazda premacy, 2.0, 131 коня

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
bahamonde
Автомобил:
Двигател:

Мнение за mazda premacy, 2.0, 131 коня

Мнениеот bahamonde » Нед 03 яну 2016 22:40

Здравейте,

Имам едно актуално питане! Смятам да закупя горепосоченият модел мазда, доста изгодно ми го дават, и имам въпроси, относно добрите и лошите и страни.
Като начало, смятам да кача газов инжекцион, има ли някакви проблеми с настройването му? Четох за някакво претрисане, между 2000 и 3000 оборота, при двигатели 1.8 кубика, дали ще го има и при този?
Второ, фабрично слагат ли се кори под двигателя? Като гледам, сега няма, дали е добре да има?

Всичко особености, свързани с модела, ще са ми от полза, при избора ми!
Ето и линк към конкретната обява - http://www.cars.bg/c1157067

Апропо, някъде четох, че фаровете на модела не били добре направени, не осветявали хубаво, вярно ли е?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Мнение за mazda premacy, 2.0, 131 коня

Мнениеот Bai Sando » Нед 03 яну 2016 22:50

Това претрисане на около 2400 об го имат почти всички мотори на мазда от тези години.Даже от няколко години по-известните марки газови инжекциони имат отметка "Мазда" та да се предотврати това чудо.
Иначе с кадърна настройка се прави да не се усеща.
Ако питаш мен я огледай много добре на подемник за ръжда.Комбинацията Мазда+Германия въобще не е добра в повечето случаи. :th_up

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пон 04 яну 2016 0:11

А дали е от Германия или от Австрия? Това регистриране обичат да го правят с цел прикриване на австрийския произход.

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Пон 04 яну 2016 3:59

Кое регистриране колега? Какво имат да прикриват в кола за 4к лв?

1. В обявата пише - частно лице.
2. На стъклото има винетка,стикер за гражданска и преглед.Та дори и 10 дневна Австрийска винетка забучена по средата.
3. Пак на стъклото,най-долу в ляво има зелен стикер - "grüne umweltplakette" където най-вероятно е изписан българският рег. номер на автомобила,което означава че човекът е карал в Германия с БГ регистрация.На рамките на номерата седи интернет адрес с DE накрая,най-вероятно на немския хендлер от когото е закупена колата.
4. Какво значение дали е от Австрия или Германия ако е ръждива отдолу,колегата Bai Sando правилно му каза да я провери за ръжда.

Потребителски аватар
bahamonde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bahamonde » Пон 04 яну 2016 4:26

Само да кажа, че вече ходих да я гледам, и говорих със собственика. Не е кой-знае какво, има си дребни забележки по интериора, колата е внос от Германия, показа ми сервизна книжка, последното обслужване е оттук - масло Лики-Моли 10-40, ремъци. Регистрирана е, има застраховка до март. Поне външно, не забелязах ръжди, но ще мине през сервиз за оглед. По принцип, колата била за жена му, вече потрошила предната :mhihi , но и идвала малко "голяма", та решил да я продаде, а за нея вече купил мазда 2, дизелов вариант. Имала TUV до октомври 2016г, зеленият стикер на стъклото бил за стандарта Евро 4, каквото и да значи това. Всичко това, го ми го казва той, само предавам думите му, доколко е вярно, е друг въпрос! Впрочем, принципната уговорка е на 3700 лв, смятам че е изгодно, или не е така?

Впрочем, наистина ли е възможно, да е на 167к километра? Според книжката е така, но все пак, съм скептичен, не знам!

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 04 яну 2016 8:22

Ако е здрава на ламарини отдолу я отнасяй.
За тия парици е екстра.
Реално плащаш 3000лв,ако е нов внос.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 04 яну 2016 11:24

Много рядко може да попаднеш на Мазда от тези години която да не е правена, особено внос от Австрия или Германия. Чак не мога да си представя да няма интервенции и маскирани детайли по-купето :smile
Гледай с четири очи навсякъде, за пребоядисвани детайли и за наченки на ръжда, огледай предни и задни бомбета, вежди, долната част на вратите, коша на мотора ... навсякъде :a045
Нямат кора под мотора, не е проблем, няма какво да намокриш, двигател, скорости, ел.инсталация, климатик, всичко е здраво и работи. Няма нещо което да те притеснява като слаби места или детски болести.
Обърни внимание на двигателя от студен и най вече на оборотите на празен ход, има десетки теми в мазда форума за неравномерни обороти при загрял двигател на празен ход. Причината най вече е зацапан дросел или стъпково моторче, по-принцип се разглабя и почиства, гарнитурката се подменя и проблема се решава но си е играчка и занимавка в стил направи си сам. Оборотите трябва да са ти стабилни и да нямаш играене на стрелката, тихите при загрял двигател по-книжка са в границата 650-750.
Обслужването е нормално, частите са евтини, втора ръка се намират лесно, рядко се налагат ремонти, общо взето безпроблемен автомобил. На твое място бих сменил маслото с 5W40!
Двигателя не трябва да гори масло, провери внимателно за подобни наченки, няма такъв филм че от смяна до смяна 0,5 или 1л. било нормално, не е нормално и да те баламосват че гори масло само на магистрала при високи обороти, или тем подобни глупости. Този двигател ако е здрав не гори масло, а ако не гори масло и му налееш каквото трябва забравяш за него, и капака ще го отваряш само за проверка на антифриз и течност за чистачки :smile
Ако се сетиш още нещо питай!

Потребителски аватар
bahamonde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bahamonde » Пон 04 яну 2016 15:10

За фаровете, има ли проблем?

Докато говорехме със собственика, той я запали, и работи към 15-20 мин, даже загря, не чух някакви особени шумове, равномерно и тихо работеше. Странно ми е обаче, защо на предните смени на маслата, в Германия, маслото е 5-40, или 5-30, само първата цифра видях в книжката, а тук изведнъж минава на 10-40? Нещо като презастраховка ли е, предвид на километрите, или нещо друго? И защо да минавам на 5-40, заради зимния сезон ли?

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пон 04 яну 2016 15:16

Двигателя ако е капут и най-скъпото масло да му сложиш няма да го реанимираш. С 10W40 този мотор би трябвало да се понася добре, особено Лики Моли.

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Пон 04 яну 2016 15:26

bahamonde написа:За фаровете, има ли проблем?

Докато говорехме със собственика, той я запали, и работи към 15-20 мин, даже загря, не чух някакви особени шумове, равномерно и тихо работеше. Странно ми е обаче, защо на предните смени на маслата, в Германия, маслото е 5-40, или 5-30, само първата цифра видях в книжката, а тук изведнъж минава на 10-40? Нещо като презастраховка ли е, предвид на километрите, или нещо друго? И защо да минавам на 5-40, заради зимния сезон ли?

Ами по-евтинко.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 04 яну 2016 15:32

В книжката за моя мотор пише 5W30 - 5W40 като опция може и 10W40 двигателите са идентични като разликата е в хода на буталото. На моя мотор му наливам 5W40 като среден вариант м/у другите два, и проблеми с това не съм имал! Може би не случайно в книжката от Германия (ако е истинска) пише тези два вида масло icon_idea
Ако двигателя е здрав, и не гори масло аз лично бих наливал 5/30 5/40.
До сега съм наливал ENEOS докато беше на добра цена, и последните три смени МОТУЛ от клубния магазин, проблеми никакви :smile

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 04 яну 2016 20:10

Допусни вариант, в който е възможно да е започнала да гори масло и да са го сменили с по-гъсто. Това е стара българска традиция - вместо ремонти да се наливат всевъзможни вискозитети масла с тайната надежда да спре да го гори :Mr Green Fun

Потребителски аватар
bahamonde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bahamonde » Пон 04 яну 2016 21:56

Всякакви варианти допускам, затова и ще се ходи в сервиз, даже и компресията ще искам да замерят! Впрочем, теста със саждите в ауспуха, дали ще ми покаже нещо?

Имам и въпрос относно размерите на гумите, които могат да се ползват. С 15ки джанти е, но дали могат да се сложат 196-65-15 гуми? Сега е с 195-55-15, но пада ниско, едно повдигане няма да навреди! Особено в ситуации като сегашната, с този сняг!

Последна промяна от IvanMan на Пон 04 яну 2016 22:01, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Сря 06 яну 2016 0:48

AugustinerFan написа:4. Какво значение дали е от Австрия или Германия ако е ръждива отдолу,колегата Bai Sando правилно му каза да я провери за ръжда.

Значението е, че австрийските ръждясват доста по-здраво. И за да не откажат купувача, казват че е внос от Германия. Разни лепенки и др. подобни може да сложи всеки що годе познаващ двете държави. Имал съм подобен случай - колата идва от Австрия, търговецът сложил германски транзитни номера и я обявил, че е дошла на собствен ход от Германия. Разкрих я по сервизна история, но после видях и лепенка от автокъща на вратата - като проверих града се оказа, че е в Австрия. Не си е направил труда да я прочисти. Отделно, че транзитните номера бяха доста стари и не се връзваха с докарване от текущия месец.
bahamonde написа:Впрочем, наистина ли е възможно, да е на 167к километра? Според книжката е така, но все пак, съм скептичен, не знам!

Книжката е фалшива, а ти си наивен да я вземаш за доказателство.

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Сря 06 яну 2016 4:23

Какво като Австрийските ръждясват по-здраво? Ръждата си е ръжда ако ще да е ръждясала в Афганистан! Дали е ръждясала в Австрия или Германия няма значение,има подемници а колегата има очи да гледа! В крайна сметка някой си продава колата и е написал че е нов внос от Германия,друг иска да я купи и пита за мнение във форума какво да гледа, отговаря му се:

Bai Sando написа:Ако питаш мен я огледай много добре на подемник за ръжда.Комбинацията Мазда+Германия въобще не е добра в повечето случаи. :th_up

И после:
$100 написа:А дали е от Германия или от Австрия? Това регистриране обичат да го правят с цел прикриване на австрийския произход.

Та за това питах ...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”