Тайната на екологичните дизели на VW и скандалът в USA
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: Тайната на екологичните дизели на VW и скандалът в USA
Някой ще спечели милиони от цялата работа и ще живее богат до края на живота си!
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
AugustinerFan написа:Бай Иван най-големият производител на зърно в едно село пръднал пред вкъщи на края на селото,съседът му бай Добри който също бил земеделец го чул и разказал на най-големите клюкарки че Иван се е насрал пред тях.
Само дето VW AG сами си казаха, че са се насрали. И то светкавично - още на втория ден, след като се разбра, че имало нещо.
Сега изведнъж се оказва, че то всъщност било много по-малко.

Жокер:

- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
Красавец
Има логика.Абсолютно възможно е кашичката да е забъркана от Пиех, при това доста преди да напусне (да го изгонят по-точно). След време някой от уволнените инженери ще проговори и всичко ще излезе на яве. Поживём - увидим!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мащабите за Европа дса малки, защото тук дизелите трябваше да покриват Евро5 . А в САЩ още 2008-ма нормите са на нивото на Евро 6.
Онзи ден в официално изявление на ФВ беше публикувано че течат 2 разследвания - вътрешно на ФВ и на външна фирма, резултатите - април-май 2016
Според първите данни от разследването, врътката със софтуера е била замислена през 2005-та, когато е станало ясно че до края на 2007ма когато е планирано навлизането на в САЩ, няма да са в състояние да постигнат поставените цели по екологичност и цена на колите.
Абсурд е Пиех да не е знаел.
Онзи ден в официално изявление на ФВ беше публикувано че течат 2 разследвания - вътрешно на ФВ и на външна фирма, резултатите - април-май 2016
Според първите данни от разследването, врътката със софтуера е била замислена през 2005-та, когато е станало ясно че до края на 2007ма когато е планирано навлизането на в САЩ, няма да са в състояние да постигнат поставените цели по екологичност и цена на колите.
Абсурд е Пиех да не е знаел.
- masterix
- Автомобил: VW Golf II Memphis
- Двигател: EZ 1988
Интересен клип с информация за клиенти на VW, закупили коли със засегнатите дизелови двигатели - https://www.youtube.com/watch?v=t2lAv7UaB1A
- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
В клипа пропускат да кажат обаче, че с увеличаването на рециркулацията на отработени газове след препрограмирането следват доста неприятни за собствениците неща в близко и по-далечно бъдеще. На първо място заради по-малкото кислород в цилиндрите имаме по-лош горивен процес и съответно увеличено количество сажди, което от своя страна води до по-чести регенерации на DPF-филтъра, по-висок разход на гориво и в крайна сметка по-кратък живот на филтъра. Освен това повишението на твърдите частици влияе зле на продължителността на живота на самия двигател. Всички знаем какво се случва в смукателните колектори от смесицата от сажди и засъхнали маслени пари от картерната вентилация. Заради лошото горене двигателя без съмнение ще стане по-муден и по-неикономичен. Много е вероятно чрез планирания ъпдейт на софтуера да повишат стойностите на налягането в рейла (в опит да подобрят изгарянето) което ще се отрази на ресурса на помпата за високо налягане и много вероятно на дюзите. Като прибавим качеството на горивото и много от маслата в България картинката става наистина страшна.
Аз като собственик на такъв двигател дълго време се канех да ходя някъде да ми деактивират EGR софтуерно, а то се оказа, че Фолксваген вече го е направил
И според мен са го направили преди всичко за да спестят главоболия и пари на клиентите си.
Аз като собственик на такъв двигател дълго време се канех да ходя някъде да ми деактивират EGR софтуерно, а то се оказа, че Фолксваген вече го е направил

И според мен са го направили преди всичко за да спестят главоболия и пари на клиентите си.

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
На 32 Chaos Communication Congress (32C3) в Хамбург хакерът Felix Domke обяснява как точно е програмирано ECU на засегнатите автомобили - разпознаване на режима на тест, реакция на ECU, изходящи газове и т.н. Всичко това от 40:05 на английски език:

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Аз мисля,че всичко е затова,че VW навлизат доста сериозно на пазара им и му търсят кусурите .Трябват им 10 Икаруса от байтошово време и ще забравят за всякакви еко-норми... 

Някой има ли инфо как VW ще обезщетява засегнатите собственици в Б-я?
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Ми сигурно зависи от степента на "засягане". Вие, колега, с какво точно сте засегнат?
При проверката в сайта на vw се оказа, че моят автомобил е с проблемния софтуер.То друго какво може да бъде? За екология тук няма как да говорим като виждаме хала на автопарка в България.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Проблемния софтуер засяга потребителя в държавите където се плащат данък и налози на базата на вредните емисии на автомобила. В България не е така и практически тук никой не е засегнат финансово.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”