Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Взех и двете. За чистачки и антифриз. Вършат перфектно работа.
-
- Автомобил: VW Polo 6n2
- Двигател: AKK - 2000
Този динамометричния ключ, който че е от 7-ми, гледам е от 28 - 210nM
Доста спорове има по форумите за точността му, но аз се питам от 28 нитона всъщност има ли приложение при повечето автомобило. Миналия ден стягах глава на 20нм, Други болтове на 25...
Тоест за някакви "по-сериозни" затягания трябва да е предвиден ключа или аз се бъркам нещо?
Доста спорове има по форумите за точността му, но аз се питам от 28 нитона всъщност има ли приложение при повечето автомобило. Миналия ден стягах глава на 20нм, Други болтове на 25...
Тоест за някакви "по-сериозни" затягания трябва да е предвиден ключа или аз се бъркам нещо?
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
В бачкането имаме ей такива Гедоре http://www.gedore.de/flash/ebook/ged_2014/en/index.html#/288/
Да ти кажа и там диапазона е такъв от 40 до 200Nm. Точност +/-3% демек настроен за 200 нютона може да затяга и с 194 и с 206Nm . Този диапазон е най-масовия за авто-приложения. Просто така са ги разделили обхватите самите производители на инструменти. Има и микро-варианти които са малко по-скъпи :) http://www.gedore.de/flash/ebook/ged_2014/en/index.html#/293/zoomed
Да ти кажа и там диапазона е такъв от 40 до 200Nm. Точност +/-3% демек настроен за 200 нютона може да затяга и с 194 и с 206Nm . Този диапазон е най-масовия за авто-приложения. Просто така са ги разделили обхватите самите производители на инструменти. Има и микро-варианти които са малко по-скъпи :) http://www.gedore.de/flash/ebook/ged_2014/en/index.html#/293/zoomed
Последна промяна от IvanMan на Нед 03 яну 2016 20:36, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Някой тук каза че Лидлският Гайковерт бил слаб ?! Я пак да си помисли !
Та понеже Гаковерта на село не можа да развие болтовете от летите джанти на Пасата с дебелият маркуч-1см диаметър и си казах вземам го и ще го тествам на профи бутилка. Да разбера кое не става. Речено -сторено- отидох днес при моят Гумаджия Пичага !
Гумаджията ми се оплака че 150 литровият е бил замръзнал и главата на компресора му бутала маслото , но сега работел. Той ползва един гайковерт - уж Италиански за 300 лева- 1200 НМ и един 150 лева 600 Нм. С тях на бусове развивал
Та сложихме Лидлеца и още с ваденето от сака -Майстора възкликна -ей много готино направен бе. Завъртя го на празен ход и звукът му хареса. Действително по арен звук вади от неговите.
Напънахме болтовете на Пасата- верта чукна два пъти и отви с лекота и на предните и на задните думи болтовете дето ги затягам до откат с кръстатия.
Явно си иска 50 литров минимум, мамицата му. Гумаджията вика ще купувам такъв и Аз !
На затягане и моят и неговите оставяха още мегдан за кръстатият ключ !
Аз отидох да оплюя моят пистолет, пък той се оказа равен на ония скъпите и направени по нескопосано. Гумаджията вика - с каква лекота ги отви направо се учуди.
Еми това е. Иска 50 литра.

Та понеже Гаковерта на село не можа да развие болтовете от летите джанти на Пасата с дебелият маркуч-1см диаметър и си казах вземам го и ще го тествам на профи бутилка. Да разбера кое не става. Речено -сторено- отидох днес при моят Гумаджия Пичага !
Гумаджията ми се оплака че 150 литровият е бил замръзнал и главата на компресора му бутала маслото , но сега работел. Той ползва един гайковерт - уж Италиански за 300 лева- 1200 НМ и един 150 лева 600 Нм. С тях на бусове развивал
Та сложихме Лидлеца и още с ваденето от сака -Майстора възкликна -ей много готино направен бе. Завъртя го на празен ход и звукът му хареса. Действително по арен звук вади от неговите.
Напънахме болтовете на Пасата- верта чукна два пъти и отви с лекота и на предните и на задните думи болтовете дето ги затягам до откат с кръстатия.
Явно си иска 50 литров минимум, мамицата му. Гумаджията вика ще купувам такъв и Аз !
На затягане и моят и неговите оставяха още мегдан за кръстатият ключ !
Аз отидох да оплюя моят пистолет, пък той се оказа равен на ония скъпите и направени по нескопосано. Гумаджията вика - с каква лекота ги отви направо се учуди.
Еми това е. Иска 50 литра.
Ударната бормашина на parkside става ли за нещо?
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
dmarkov написа:Този динамометричния ключ, който че е от 7-ми, гледам е от 28 - 210nM
за по сериозните си има други ключове,ние имаме такъв ако искаш мога да ти го снимам и покажа те за за килограми над 30-40-50

-
Re: RE: Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
MITKO_DVD написа:dmarkov написа:Този динамометричния ключ, който че е от 7-ми, гледам е от 28 - 210nM
за по сериозните си има други ключове,ние имаме такъв ако искаш мога да ти го снимам и покажа те за за килограми над 30-40-50
Ставаше въпрос, че най-малките килограми на сработване са големи за повечето затягания, които срещнах наскоро - болтове глава (20нМ), обтяжни ролки(пак около 20 беше), свещи и т.н.
А този започва от 28...
Колега не се излагай, болтовете на главата се стягат с 40, 60 нютона и после 2 пъти по 90 градуса което надминава 120 Нютона. Принципно за малките нютони не е точен за това се взима по малък ключ.Но пък ако си перфекционис и искаш да си го ползваш е чудесен да си стягаш болтовете на Джантите.
П.п Лидълския ми сработва на по малко нютони в сравнение с Тоната ми която може да се каже че е нова на 10 глави е.
П.п Лидълския ми сработва на по малко нютони в сравнение с Тоната ми която може да се каже че е нова на 10 глави е.
Е да, ама подгревните свещи се затягат на 15 - 20 Нютона макс.
-
Re: RE: Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Somi написа:Колега не се излагай, болтовете на главата се стягат с 40, 60 нютона и после 2 пъти по 90 градуса което надминава 120 Нютона. Принципно за малките нютони не е точен за това се взима по малък ключ.Но пък ако си перфекционис и искаш да си го ползваш е чудесен да си стягаш болтовете на Джантите.
Пежо 306, NFZ: На инструкцията към гарнитурата освен редът на затягане пишеше:
20nM
120°
120°
Затова казвам, че при мен нямаше, как да ми свърши работа. Явно трябва по-малък да си взема за такива цели.
Болтове на джанти затягам само по усет - както правят и гумаджийте.
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
black_903 написа:Ударната бормашина на parkside става ли за нещо?
И аз имам същия въпрос ......
- Firestarter
- Автомобил: Голф 3
- Двигател:
Здравейте! От няколко години ползвам стойката за гуми-доволен! Конвектора също е много добър,гаечните ключове и те.Купих си и шестограми,но още не съм ги ползвал.Като колегите преди мен,и аз да питам за ударно-пробивната бормашина? Благодаря!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Firestarter написа:Здравейте! От няколко години ползвам стойката за гуми-доволен!![]()
![]()
![]()
Че как не се е строшила още пластмасовара кръстачка ??? Тя от ЕГН то се трошикъето има изпразване на материал отдолу.
- Firestarter
- Автомобил: Голф 3
- Двигател:
Четири години я ползвам,все още е здрава!
- djindjiplqktora
- Автомобил: Golf 2
- Двигател:
Milenkatara написа:Взех и двете. За чистачки и антифриз. Вършат перфектно работа.
При мен, уреда за мерене на течност за чистачки, показва с 10 градуса повече. Когато меря чиста вода, показва че е -10.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”