Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Мнениеот Milenkatara » Съб 02 яну 2016 14:05

Взех и двете. За чистачки и антифриз. Вършат перфектно работа.

dmarkov
Автомобил: VW Polo 6n2
Двигател: AKK - 2000

Мнениеот dmarkov » Нед 03 яну 2016 16:35

Този динамометричния ключ, който че е от 7-ми, гледам е от 28 - 210nM

Доста спорове има по форумите за точността му, но аз се питам от 28 нитона всъщност има ли приложение при повечето автомобило. Миналия ден стягах глава на 20нм, Други болтове на 25...

Тоест за някакви "по-сериозни" затягания трябва да е предвиден ключа или аз се бъркам нещо?

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Мнениеот designer1 » Нед 03 яну 2016 18:33

В бачкането имаме ей такива Гедоре http://www.gedore.de/flash/ebook/ged_2014/en/index.html#/288/
Да ти кажа и там диапазона е такъв от 40 до 200Nm. Точност +/-3% демек настроен за 200 нютона може да затяга и с 194 и с 206Nm . Този диапазон е най-масовия за авто-приложения. Просто така са ги разделили обхватите самите производители на инструменти. Има и микро-варианти които са малко по-скъпи :) http://www.gedore.de/flash/ebook/ged_2014/en/index.html#/293/zoomed

Последна промяна от IvanMan на Нед 03 яну 2016 20:36, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Вто 05 яну 2016 20:07

Някой тук каза че Лидлският Гайковерт бил слаб ?! Я пак да си помисли ! :Mr Green Fun :mrgreen

Та понеже Гаковерта на село не можа да развие болтовете от летите джанти на Пасата с дебелият маркуч-1см диаметър и си казах вземам го и ще го тествам на профи бутилка. Да разбера кое не става. Речено -сторено- отидох днес при моят Гумаджия Пичага !

Гумаджията ми се оплака че 150 литровият е бил замръзнал и главата на компресора му бутала маслото , но сега работел. Той ползва един гайковерт - уж Италиански за 300 лева- 1200 НМ и един 150 лева 600 Нм. С тях на бусове развивал

Та сложихме Лидлеца и още с ваденето от сака -Майстора възкликна -ей много готино направен бе. Завъртя го на празен ход и звукът му хареса. Действително по арен звук вади от неговите.

Напънахме болтовете на Пасата- верта чукна два пъти и отви с лекота и на предните и на задните думи болтовете дето ги затягам до откат с кръстатия.

Явно си иска 50 литров минимум, мамицата му. Гумаджията вика ще купувам такъв и Аз !

На затягане и моят и неговите оставяха още мегдан за кръстатият ключ !
Аз отидох да оплюя моят пистолет, пък той се оказа равен на ония скъпите и направени по нескопосано. Гумаджията вика - с каква лекота ги отви направо се учуди.
Еми това е. Иска 50 литра.

black_903
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black_903 » Чет 07 яну 2016 13:52

Ударната бормашина на parkside става ли за нещо?

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 07 яну 2016 15:48

dmarkov написа:Този динамометричния ключ, който че е от 7-ми, гледам е от 28 - 210nM

Доста спорове има по форумите за точността му, но аз се питам от 28 нитона всъщност има ли приложение при повечето автомобило. Миналия ден стягах глава на 20нм, Други болтове на 25...

Тоест за някакви "по-сериозни" затягания трябва да е предвиден ключа или аз се бъркам нещо?

за по сериозните си има други ключове,ние имаме такъв ако искаш мога да ти го снимам и покажа те за за килограми над 30-40-50 :Mr Green Fun

dmarkov

Re: RE: Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Мнениеот dmarkov » Чет 07 яну 2016 15:52

MITKO_DVD написа:
dmarkov написа:Този динамометричния ключ, който че е от 7-ми, гледам е от 28 - 210nM

за по сериозните си има други ключове,ние имаме такъв ако искаш мога да ти го снимам и покажа те за за килограми над 30-40-50 :Mr Green Fun

Ставаше въпрос, че най-малките килограми на сработване са големи за повечето затягания, които срещнах наскоро - болтове глава (20нМ), обтяжни ролки(пак около 20 беше), свещи и т.н.
А този започва от 28...

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Чет 07 яну 2016 16:41

Колега не се излагай, болтовете на главата се стягат с 40, 60 нютона и после 2 пъти по 90 градуса което надминава 120 Нютона. Принципно за малките нютони не е точен за това се взима по малък ключ.Но пък ако си перфекционис и искаш да си го ползваш е чудесен да си стягаш болтовете на Джантите.
П.п Лидълския ми сработва на по малко нютони в сравнение с Тоната ми която може да се каже че е нова на 10 глави е.

trv
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trv » Чет 07 яну 2016 17:00

Е да, ама подгревните свещи се затягат на 15 - 20 Нютона макс.

dmarkov

Re: RE: Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Мнениеот dmarkov » Пет 08 яну 2016 11:44

Somi написа:Колега не се излагай, болтовете на главата се стягат с 40, 60 нютона и после 2 пъти по 90 градуса което надминава 120 Нютона. Принципно за малките нютони не е точен за това се взима по малък ключ.Но пък ако си перфекционис и искаш да си го ползваш е чудесен да си стягаш болтовете на Джантите.
П.п Лидълския ми сработва на по малко нютони в сравнение с Тоната ми която може да се каже че е нова на 10 глави е.

Пежо 306, NFZ: На инструкцията към гарнитурата освен редът на затягане пишеше:
20nM
120°
120°

Затова казвам, че при мен нямаше, как да ми свърши работа. Явно трябва по-малък да си взема за такива цели.

Болтове на джанти затягам само по усет - както правят и гумаджийте.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 08 яну 2016 16:38

black_903 написа:Ударната бормашина на parkside става ли за нещо?

И аз имам същия въпрос ......

Потребителски аватар
Firestarter
Автомобил: Голф 3
Двигател:

Мнениеот Firestarter » Нед 10 яну 2016 0:25

Здравейте! От няколко години ползвам стойката за гуми-доволен! Конвектора също е много добър,гаечните ключове и те.Купих си и шестограми,но още не съм ги ползвал.Като колегите преди мен,и аз да питам за ударно-пробивната бормашина? Благодаря!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 10 яну 2016 19:32

Firestarter написа:Здравейте! От няколко години ползвам стойката за гуми-доволен! :mhihi :mhihi :mhihi

Че как не се е строшила още пластмасовара кръстачка ??? Тя от ЕГН то се трошикъето има изпразване на материал отдолу.

Потребителски аватар
Firestarter
Автомобил: Голф 3
Двигател:

Мнениеот Firestarter » Нед 10 яну 2016 20:36

Четири години я ползвам,все още е здрава!

Потребителски аватар
djindjiplqktora
Автомобил: Golf 2
Двигател:

Мнениеот djindjiplqktora » Нед 10 яну 2016 21:40

Milenkatara написа:Взех и двете. За чистачки и антифриз. Вършат перфектно работа.

При мен, уреда за мерене на течност за чистачки, показва с 10 градуса повече. Когато меря чиста вода, показва че е -10.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”