Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Някой, ако може да обясни по-подробно как се сменя хидравлично масло на Б5? Един колега си закара А4-ката за смяна на масло, след това майстора забравил да сложи добре маркуча и стана една.....
samo_pechka написа:kossis написа:От там направих връзката каква грес слагат на подобни резби.
Колегата Само Печка малко обича да отрича всичко особено ако аз го препоръчвам. Но без лоши чувства , просто ми прави впечатление това
И къде е навита ламбдата :) В алуминий ли ? Грес , каквато и да е ( дори и тези дето не са агресивни към алу.сплави ) няма работа по алум.тиква на кола. Причини защо не : доста . Като искаш да слагаш нещо графитено по резбите на свещите, сложи само сух графит. Така няма ( да има ) проблем.
И нищо лично, споделям мое виждане на нещата .
Незнаех че алумина реагира и с грес

На амумина му се преписват доста недостатъци, къде правилно, къде не . Ама точно със смазки ?!
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Колеги, защо като светна задните фарове за мъгла/допълнителния габарит/ не знам как се води, като дръпна два пъти копчето за светлините и левия габарит светва, а десния не, така трябва да е или десния ми прави мизерии. Отворих го, местих лампи, но резултат никакъв, не обърнах внимание дали всички крачета са си там, защото на тези на който не им святка втората жичка май нямаха доколкото си спомням. 

Така е !
Само левият свети на повечето коли. Това ти е фар за мъгла-да те виждат отдалече, а не да осветяваш пътя и да заслепяваш. Защото на Брат ми старата Б4 беше от малкото коли с два габарита за мъгла и като ги пуснеше става страшно за тези отзад.
На куатрото му- А4-ката сега пак е един. Но е интересното че и десният е захранен и като се сложи крушка на конзолата -свети. Проблема е че отвора във габарита е квадратен и балона на лампата не влиза. Та се отказахме да добавяме и десен за мъгла.
Конструкторите са преценили че е излишен десен за мъгла и с право. Предните фарове за мъгла на нашите Пасати не дразнят отсрещните шофьори, но тези отзад определено дразнят-особено когато са два.
Само левият свети на повечето коли. Това ти е фар за мъгла-да те виждат отдалече, а не да осветяваш пътя и да заслепяваш. Защото на Брат ми старата Б4 беше от малкото коли с два габарита за мъгла и като ги пуснеше става страшно за тези отзад.

На куатрото му- А4-ката сега пак е един. Но е интересното че и десният е захранен и като се сложи крушка на конзолата -свети. Проблема е че отвора във габарита е квадратен и балона на лампата не влиза. Та се отказахме да добавяме и десен за мъгла.
Конструкторите са преценили че е излишен десен за мъгла и с право. Предните фарове за мъгла на нашите Пасати не дразнят отсрещните шофьори, но тези отзад определено дразнят-особено когато са два.
- betaserk
- Контакти:
Благодаря, колега!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
kossis написа:Така е !
Конструкторите са преценили че е излишен десен за мъгла и с право.
за икономии чувал ли си? На Б5 седан съм направил да светят и 2 задни за мъгла.
Защо на други модели светят и 2 та задни за мъгла?
Направо тия 21 вата повече вкарват ел инсталацията в преразход.
Що са ги направили и двата- ами различни конструкторски решения. В крайна смета е излишно и дразни повече и са решили че е достатъчно да свети само единият.
Колко други недомислия са правени и по други модули в колите и в последствие са коригирани при по новите модели един Господ знае само.
Що са ги направили и двата- ами различни конструкторски решения. В крайна смета е излишно и дразни повече и са решили че е достатъчно да свети само единият.
Колко други недомислия са правени и по други модули в колите и в последствие са коригирани при по новите модели един Господ знае само.
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Май зависи от законодателството в съответната държава, за където е бил предвиден автомобила.
Моята е италианка и заводски си има пуснати кабели и до отдясно. Но мисля, че в България трябва да свети САМО отляво... Някой запознат трябва да хвърли малко светлина.
Моята е италианка и заводски си има пуснати кабели и до отдясно. Но мисля, че в България трябва да свети САМО отляво... Някой запознат трябва да хвърли малко светлина.
Е и на брато Куатрото е с захранена дясна конзола, но отвора към габарита не позволява да влезе крушката.
- betaserk
- Контакти:
На миналата ми кола/Fiat Tipo/ светеха и двата и отзад цялата улица ставаше червена
Предполагам, че само левия свети, защото е от ляво на средата на пътя и да се вижда от другите, обаче се чудя дали някой няма да помисли, че е мотор отдалече и в мъгла 

-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Аз само да се похваля. че най после се отървах от досадното натискане на лоста, за да включиш задна. Сега все едно включваш шеста скорост, като от пета не можеш директно на задна (има защита). За целта смених механизма с такъв от Б5.5. Причината беше, че и самият механизъм беше износен и спря да включва задна скорост. Снимки довечера след работа. Ето ги снимките, виждат се разликите в ябълковидната втулка. Механизма пасва едно към едно като разликата е само в захващането на топката. Едната е на резба а другата е със скоба. А, и ако кутията ви е с 5 скорости трябва да купите механизъм от кола с 5 скорости, защото имат разлика :)
Последна промяна от penko_pulev на Чет 14 яну 2016 12:42, променено общо 2 пъти.
betaserk написа:На миналата ми кола/Fiat Tipo/ светеха и двата и отзад цялата улица ставаше червенаПредполагам, че само левия свети, защото е от ляво на средата на пътя и да се вижда от другите, обаче се чудя дали някой няма да помисли, че е мотор отдалече и в мъгла
Абе за мотор е добре, ама ако светят и двата задни и те помислят за летяща чиния.

Споко - идеята е че от по далечно разстояние при по плътна мъгла ще бъдеш видян изобщо. Я си представи видимост от 2-3 метра и имаш само обикновен габарит от 5 вата. А този за мъгла ще бъде видян по рано от отзадният и при разстояние от 3 метра примерно е без особено значение дали си мотор или летяща чиния. А и видят ли по силният от по рано, другият по слаб неизбежно бива видян по интуиция и усет. Мозъка се настройва вече да търси обекта - бил той по голям или по малък.
Колеги, някой пазарувал ли е от този сайт? Имат интересно ниски цени за някои части. Интересно ми е дали частите са оригинални.
http://www.mister-auto.bg/
Впечатление ми направи цената на комплекта съединител.....
http://www.mister-auto.bg/bg/komplekt-s ... 37!00.html
http://www.mister-auto.bg/
Впечатление ми направи цената на комплекта съединител.....
http://www.mister-auto.bg/bg/komplekt-s ... 37!00.html
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Цената ще да без маховика.
samo_pechka написа:Цената ще да без маховика.
Да така е....