Смяна на летни със зимни гуми

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на летни със зимни гуми

Мнениеот $100 » Пет 15 яну 2016 0:58

gugun4u написа:Е за това тая държава няма да се оправи, докато има още хора да твърдят, че да имаш нещо хубаво, което да върши работата, за която е предвидено е комплексарщина.

Абе намира се комплексарщина и то доста. Например да си купиш скъпи гуми на границата на възможностите и после да не ги монтираш докато не завали сняг, че да не вземат да се изтъркат напразно. При това като те питат защо си взе Dunlop, а не GoodYear примерно да казваш, че държиш на сигурността.

Последна промяна от $100 на Пет 15 яну 2016 1:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 15 яну 2016 1:01

Или най-яката тъпотия да си ги купиш от Лидъл или Кауфланд и след това да чакаш следващата заплата да идеш на гумаджия да ти ги сложат хахахаха

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Пет 15 яну 2016 9:22

Хахаха бедняци :icon_lol

Някой хора не живеят само за колите си и всеки се простира според възможностите си. Аз нищо срамно не виждам в гумите от Кауфланд. Вземал съм си за старата кола, бяха си съвсем пресни и се балансираха добре. Гуми 2ра ръка бих си взел само от познат, да знам че си е продал колата и за новата не му вършат работа, но да имат още живот в тях.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 15 яну 2016 9:32

vucata написа:Или най-яката тъпотия да си ги купиш от Лидъл или Кауфланд и след това да чакаш следващата заплата да идеш на гумаджия да ти ги сложат хахахаха

А най-неприятното е да си глупав и да ти личи, а ти даже да не знаеш.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Пет 15 яну 2016 10:02

Mario951 написа:Някой хора не живеят само за колите си и всеки се простира според възможностите си. Аз нищо срамно не виждам в гумите от Кауфланд. Вземал съм си за старата кола, бяха си съвсем пресни и се балансираха добре. Гуми 2ра ръка бих си взел само от познат, да знам че си е продал колата и за новата не му вършат работа, но да имат още живот в тях.

Разбира се, че няма нищо срамно и че всеки прави преценка според възможностите си, но е смешно да се обяснява на някой, който си е взел гуми от топ моделите, че е балък, защото е дал 150 лв. за такава гума, вместо 70 за бюджетна, която даже била "по-добра".
Преди години през зимата карах с Debica(това можех да си позволя) и проблеми не съм имал, защото им знаех възможностите и карах според тях. След няколко години вече можех да си позволя Good Year и те като възможности са много по-добри и от тогава карам само с такива карал съм с Ultra Grip 7, 8 и 9.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 15 яну 2016 10:20

Срамно няма, но е смешно разни пичове с два скъсани лева в джоба които са виждали нова гума само на витрината в магазина, да ти обесняват колко хубав бил Континентала и колко големи боклуци били всички останали, еле пък руските ....

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Пет 15 яну 2016 10:38

Континентала наистина е много хубава гума, да не кажа отлична.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 15 яну 2016 10:49

Преди години през зимата карах с Debica(това можех да си позволя) и проблеми не съм имал, защото им знаех възможностите и карах според тях. След няколко години вече можех да си позволя Good Year и те като възможности са много по-добри и от тогава карам само с такива карал съм с Ultra Grip 7, 8 и 9.

Ето тук е заровено кучето. И аз искам зимен континентал, ма не мога да си го позволя. Писна ми да чета тук как колегите си мерят "гумите", съответно "пачките". Хора, разберете, не всеки може да си купи "премиум гуми". Нали сте над 18 години, имате лични карти и глави на раменете. Всеки да кара с гуми според джоба. Най-важното е да знаеш възможностите на това, с което си обул колата си и овреме да си правиш сметката как шофираш. Аз слагам зимните ноември, махам ги април. Боли ме г**а за разни тестове и сравнения. И винаги купувам нови гуми според това, което имам в джоба. Ай със здраве.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 15 яну 2016 13:48

Да ДОТ 09 взех гуми и съм много доволен, много по добри са от разни руски боклуци. За твое сведение имам много повече от 2 лв, но не съм глупав да си дам всички пари за нещо което не използвам толкова много, на година минавам 3500 км и не лъжа и да крия и да се правя на вижте ме, минавам по 10000 км за една седмица. Казвам си както си е, не съм тука да си меря пиш....а и да видите колко съм богат и така нататък, казвам го от личен опит. Карам коли от 1999 година и съм сменил 3 коли до сега като старата я карах 12 години, беше си супер, но с времето остаря, започна да я спохожда ръждата и то много, започна да се разваля на 5 мин и си купих друга! Карал съм с Pirelli всесезонни, BFGoodrich G force всесезонни и съм знаел и усещал възможностите на колата и не съм имал нито един удар или нещо подобно, но не държаха особено добре, карах със страх и на тръни. Жена ми е със зимни маркови и се държат много добре също. Аз лятото карам с летни Hankook и съм супер доволен/не са нови/ Карах със зимни Hankook Flat run и въпреки че пак бяха ДОТ 09 колата беше като залепена с тях, но ги продадох, защото разхода ми скочи от тежината им, сега си купих пак ДОТ 09 Michelin Alpin A3 също много съм доволен от гумите въпреки, че са старички. Ладата ми беше с някакви руски през 1999 когато купих първата си кола и тази кола беше като риба, не можеше въобще да влезе в пътя с тези гуми. Та така, до сега съм карал само с маркови гуми и съм нямал проблеми. И на жена ми и на брат ми гумите са маркови и всички сме много доволни. Доста богат съм за твое сведение, но не се перча да го показвам, не съм от този тип селски безмозъчни хора! И вместо да ръсиш глупости, защо не кажеш твоя опит с гумите господин гума :D

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 15 яну 2016 14:26

Значи Ладата ти е била с някакви руски гуми през 99-та от които не си бил доволен, и от там следва че през 2016-та руските гуми са калпави :smile

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 15 яну 2016 14:37

Ми то през 99-та руските гуми бяха само едни - тези, с които колата излиза от завода.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 15 яну 2016 14:46

О да, аз забравих, че от 99 до сега русия се е променила и сега няма нищо общо с тогава, сегашните лади се качваш и вървят като западните коли и не духа през дръжките им като се возиш, неее :mrgreen Това последното съм го видял със собствените си очи! Че то моделите им за 50 години не се промениха с 1%, а ти очакваш от 1999 до 2015 г да има грандиозни промени, сигурно дори машината е същата която ги е произвеждала през далечната 99 година. Ти явно си русофил, няма смисъл да споря с теб, не сме от един и същ клуб. Така да обобщим, който иска да изпробва руските гуми дали са хубави да заповяда. Той по тая логика, купи си руски климатик, руска кола, руска пералня... Да ама налягаш на западните марки, не си изпробвал руски или китайски стоки, но знаеш че са боклуци. И други колега казаха, че не са хубави, че шумят! Който иска да си купи, аз няма! Смееш се на другите, а ти самия се опитваш да ни обедиш колко са ок руските, а чуждите маркови са боклуци и всички да си купуваме руски, не благодаря! Няма да отговарям повече, че ми омръзна. Аз моите зимни ги смених на 21.11 и ще сложа летните април месец някъде, може и по рано, зависи от времето.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пет 15 яну 2016 15:24

От кога BFGoodrich и Hankook станаха маркови гуми?

Аз гумите ги разделям на три вида:
1) премиум/маркови гуми - винаги са в топ 3 при 80-90% на книжни/онлайн класации.
Това за мен са GY, Michelin, Bridgestone, Pirelli и Conti - големи холдинги . Тези гуми са хубави, но ценово надценени, т.е. съотношението цена-качество е много ниско.
2) средна среда - в класациите се намират веднага след "премиум" марките, като за това "негативно" класиране са "виновни" оценките от субективните фактори (напр. усещане на шофьора по време на тест), но при някои показатели имат еднакви (дори понякога и по-добри) оценки от "премиум" марките.
Това за мен са Dunlop, Fulda, BFGoodrich, Kleber, Firestone, Uniroyal, Semperit, Nokian, Vredestein, Hankook, Yokohama, Kumho, Nexen и Toyo - подредбата е на случаен принцип. В тази група съотношението цена-качество е най-добро. Аз купувам гуми от тази група.
3) евтини гуми - с изключение на 1-2 гуми винаги се намират в дъното на класациите и са много "оплювани". Въпреки това понякога има доста добри попадения, които не отстъпват с много на горните две групи. Тези гуми (почти винаги) са евтини. Дали заради вложените материали или ниската цена на труда ... не мога да кажа.

Колите в моето семейство са със слените гуми към момента:
летни - Michelin (с тях е закупена колата) и Dunlop
зимни - Nokian и Nexen (с тях е закупена колата)

Служебните коли и тези под наем, които използвам, са винаги с маркови гуми. С моя стил на каране аз не усещам абсолютно никаква разлика в поведението на автомобилите. Като доста често се налага да паркирам служебна/под наем кола на фирмения паркинг и по същия път в обратна посока да си тръгна с моята.

От моя досегашен опит с гумите бих казал, че никога повече не бих купил BFGoodrich (удължен спирачен път), Yokohama (аквапланинг) и Toyo (стабилност в завой), защото за същата цена има по-добри.

Изображение

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Пет 15 яну 2016 16:28

chef_ss написа:Аз гумите ги разделям на три вида:...

В общи линии си прав. Обаче Conti Premium Contact 5 са на доста прилични цени и за 5-10 евра повече на гума не си заслужава да пробвам други.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пет 15 яну 2016 16:56

Не ми се влиза в излишни спорове, но Conti Premium Contact 5 не са с 5-10 евро по-добри от Dunlop Sport BluResponse.

Защо за едно и също качество да плащам повече?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”