Смяна на летни със зимни гуми
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Смяна на летни със зимни гуми
Bluresponse е модел с понижено съпротовление при търкаляне. По-коректно е да го сложиш в едно изречение с Conti Eco contact 5. И в този ред на мисли Premium contact си е спокойно с 5-10 евро по-добър. 

- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Conti Eco contact 5 е трагедия на мокра настилка спрямо Premium contact и Bluresponse.
Premium contact и Bluresponse имат толкова малка разлика в показателите, че на практика би трябвало да струват едни и същи пари. Или трябва да се плащат 5-10 евро повече, само защото в името на едната гума пише Premium?
Premium contact и Bluresponse имат толкова малка разлика в показателите, че на практика би трябвало да струват едни и същи пари. Или трябва да се плащат 5-10 евро повече, само защото в името на едната гума пише Premium?
myrshavija написа:vucata написа:Или най-яката тъпотия да си ги купиш от Лидъл или Кауфланд и след това да чакаш следващата заплата да идеш на гумаджия да ти ги сложат хахахаха
А най-неприятното е да си глупав и да ти личи, а ти даже да не знаеш.
Също толкова неприятно е да си денонощно заядлив нервак.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
chef_ss написа:Conti Eco contact 5 е трагедия на мокра настилка спрямо Premium contact и Bluresponse.
Честно казано цената не ме вълнува особено. Имал съм прекалено негативен опит с Energy saver, Eco contact 3 и Fulda EcoControl. С фулдите се борих цялото лято на 2014г, колата тресеше като за последно, шума беше адски. Дадох стотици левове за баланси, размествания и екперименти, но нервите бяха много повече. Най-накрая си ги взеха по гаранция и представителя на GY ми предложи Blurespons. Обясних му че вече нямам желание за експерименти и настоях за Conti. По ирония на съдбата следващото возило дойде от Волфсбург с Dunlop... поне е Sport Maxx с индекс W.

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
myrshavija написа:А най-неприятното е да си глупав и да ти личи, а ти даже да не знаеш.
Да и жена ти да не ти пуска и да ти личи е много неприятно

Защо да купувам гуми от Кауфланд или Метро или от което и да е било място, на което се продават хранителни стоки, и след това да нося гумите в гумаджийница и да платя 40-50 лв за монтаж и баланс? При положение, че на повечето гумаджийници монтажа е безплатен при покупка на гуми от тях, а цената спрямо хипермаркетите е некви 2-3 лв....
hooligan_sk написа:...Fulda EcoControl. С фулдите се борих цялото лято на 2014г, колата тресеше като за последно, шума беше адски.
И аз се бях прекарал с EcoControl. Подведох се по една класация, където Фулда беше от водещите, но моделът беше друг. Едни широки канали, постоянно хващат някое камъче и чатка половин час. Продадох ги набързо след 1 сезон и после минах на Унироял. За летни си говорим (вече).
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Колега betaserk,така като чета се питам ти имаш ли 18,години защото злобата , остротата и некомпетентността не надвишават 10 г.
По въпроса за колите понеже не са се променили тази е последната в производство:
http://automedia.investor.bg/a/0-nachal ... ada-vesta/
А по темата с гумите седни малко да прочетеш и за тях.Имат много сериозни гуми за тежки зимни условия ,а не за разлигавени асфалти.В Русия има много пътища, където почти целогодишно има сняг и има разрешение за шофиране с шипове даже.Смятам ,че при сравнително тежки зимни условия с караните от теб гуми не би минал и 10 метра.,но у нашите ширини всяка гума си има достойно приложение макар аз да не бих си купил гуми за кола от където си купувам хляба...
По въпроса за колите понеже не са се променили тази е последната в производство:
http://automedia.investor.bg/a/0-nachal ... ada-vesta/
А по темата с гумите седни малко да прочетеш и за тях.Имат много сериозни гуми за тежки зимни условия ,а не за разлигавени асфалти.В Русия има много пътища, където почти целогодишно има сняг и има разрешение за шофиране с шипове даже.Смятам ,че при сравнително тежки зимни условия с караните от теб гуми не би минал и 10 метра.,но у нашите ширини всяка гума си има достойно приложение макар аз да не бих си купил гуми за кола от където си купувам хляба...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Руските гуми са съобразени с техните условия, там се кара предимно на сняг. Мокър асфалт зимно време трудно се среща. 

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Колега, viksanlg! Вместо да се чудиш кой на колко години е, вземи ти сподели твоите впечатления от зимните гуми, а недей да ръсиш мозък! Мога да ти кажа, че съм карал на сняг дебел половин метър и колата беше залепена и нито един път не поднесе и нито един път не се поколеба да тръгне и то с гуми ДОТ 09 и то на голям баир с горе-долу 30-40 градуса наклон и все едно си карах на сух асфалт с летните. Колкото до руските работи, колкото и да ми показваш не можеш да ме убедиш, че произвеждат нещо качествено, много добре знаем боклуците им. Ти сам го каза, техните гуми са за дебел сняг и лед, които тук ги нямаме и следователно скъпи ми доктор Уотсън не са за тук, където ще ги търкаляш по асвалта и ще звучиш като лада нива. Колегите по назад сами си казаха за големия шум при каране, никой никъде не те е спрял да си ги купиш, купи ги и сподели, а не да ми изказваш шантави мнения тип СПАМ! Аман от русофили, идете в русия и живейте там, купете си и техните боклуци и си вземете жени от техните боклуци, а не само да опявате колко са супер руските боклуци и как пазара се е ориентирал към запада, а е трябвало да се придържаме към руския и сега да ядем картофи на нова година, защото чинка ми е рускиня и навремето казваше как вечеряли само с картофи на нова година и тук там някой пекан плъх. Можем много да спорим по темите за руснаците и гумите, но запомни, че знам 10 пъти повече от теб за тези неща! 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
betaserk написа: Мога да ти кажа, че съм карал на сняг дебел половин метър и колата беше залепена и нито един път не поднесе и нито един път не се поколеба да тръгне и то с гуми ДОТ 09 и то на голям баир с горе-долу 30-40 градуса наклон и все едно си карах на сух асфалт с летните.

- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
betaserk ,ако беше от Варна щях да ти предложа да одидеш ма Христо смирненски 1,караш само право нагоре и те приемат!И по въпроса с храната не е било отдавна времето когато всички са яли включитрелно и германците плъхове по време и след войната!А сега и да слезна малко на нивото ти искам да ти кажа ,че толкова си карал в половин метър сняг с колата ти залепнала на пътя, колкото е бил продължителен съня ти ,което е доказано ,че трае по-малко от 5 сек.и единственото, което знаеш е кога ти се ходи до кенефа и то в трезво състояние ,а за перез другото време не вярвам..,а по въпроса с доказването ,дори когато е очевадно то хората са казали много отдавна за такива като теб ,че глупавият човек е все едно мъртъв,другите покрай него страдат,но той незнае..!На глупак колкото и да му ,пишеш ,говориш и доказваш няма да те разбере...ти сам го написа по-горе ...хахаха
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Да, точно миналата зима имаше много голям сняг, тук Марица често и прелива и дори бяха докарали БТР-и заради закъсали коли и наводнени села и какво ли не и за капак и валеше сняг като на Еверест и колата ми си вървеше без никакви проблеми, а отделни съм карал на голям баир зимно време с навявания и минусови температури. Карах към село Димитровче и Райкова могила, всички от Свиленград знаят какъв ужас е там и какви наклони е, дори може и 45 градуса да е, не съм сигурен! Не бях сам и на двете места, ела и ко-пилотите ми ще ти кажат дали лъжа.
П.П. Админите да не кажат, че аз съм започнал да се заяждам, защото не е така! Казах всичко на базата на личен опит и не съм си измислял нищо за разлика от някой хора. Спирам да пиша, защото колкото ти пиша и отговарям, падам на твоето ниво, а аз не искам да падам чак толко много, че ще се върнем при неандерталците.
П.П. Админите да не кажат, че аз съм започнал да се заяждам, защото не е така! Казах всичко на базата на личен опит и не съм си измислял нищо за разлика от някой хора. Спирам да пиша, защото колкото ти пиша и отговарям, падам на твоето ниво, а аз не искам да падам чак толко много, че ще се върнем при неандерталците.
Последна промяна от betaserk на Нед 17 яну 2016 0:01, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
40 санта и 45 градуса... 

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Изумителен развой на темата... Ся остава някой да пише и за винетките в нея и хептен ша светне!
Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk
Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”