Зарядно за акумулатор.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Зарядно за акумулатор.

Мнениеот samo_pechka » Съб 16 яну 2016 21:00

muns61 написа:На прост език значи да караш, докато пали и после да си купиш нов. Колкото по-малко знаеш, толкова по-спокойно живееш.

:biggrin

Последна промяна от hooligans на Нед 17 яну 2016 0:59, променено общо 1 път.
Причина: Какъв е смисъла от мнението ти?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 17 яну 2016 1:00

В понеделник в Лидл пускат зарядни за акумулатори, определено ще взема едно.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 17 яну 2016 9:16

Няма да сгрешиш - бачкат перфектно!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 17 яну 2016 9:53

Аз имам едно китайско, с траф и платка с елементи което никак не е лошо,но ще си взема и аз едно лидълско :biggrin

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Нед 17 яну 2016 9:58

Още нямам нужната мотивация за такава покупка, досегашния ми богат опит с мъкнене на акумулатори и зареждане по терасите, е показал, че зареждането на акумулатора със зарядно е първа стъпка към смяна на акумулатор :)

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Нед 17 яну 2016 11:06

Не е точно така колега, понякога колата остава в престой дълго време и акумулатора се разрежда от консумацията на празен ход на колата (аларма, касетофон и други). Понякога се натоварва от допълнителни дейности (лаптоп на инвертор) или пък се кара на къси разстояния. Не е задължително да е виновен акумулатора инеговия вътрешен саморазряд. зарядно за акумуалтор трябва да има всеки уважаващ себе си водач на мпс. Имах лидълско и бях много доволен, но по нова година в Младост сити някой си го хареса от колата, сега ще си купя друго пак същото щом са ги пуснали.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 17 яну 2016 12:27

Прав е колегата.
Аз примерно често не карам колата по 3-4 дни, после само 10-на км градско, макс 200 км в уикенда и то през 2 седмици.
Резултатът е, че въпреки 120-те А алтернатор акумулаторът (80Ah Banner, на 1 година, бензинов кош) не успява да се зареди.
Все пак съм с неенергоефективни халогенни фарове, дърпат доста ток.
На 2-3 седмици дозареждам с лидл-ско зарядно за 4-6 часа (то има показания до каква степен е зареден акумулаторът) и така.

Liminat
Двигател:

Мнениеот Liminat » Нед 17 яну 2016 13:28

Напълно възможно е да сте прави, от 4 години имам наблюдения върху моряшка кола, поне 6 месеца годишно стои и само я припалвам през 2-3 седмици, когато се сетя. Няма замисляне, нито лете, нито зиме, 1,9 JTD. За мен това е изправен акумулатор, предполагам, че производителя е предвидил, при палене да поема всички консуматори и да успява да дозареди /в нормални граници/ консумираната при престой енергия, поне въпросната кола го прави.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 17 яну 2016 16:01

Liminat написа:Напълно възможно е да сте прави, от 4 години имам наблюдения върху моряшка кола, поне 6 месеца годишно стои и само я припалвам през 2-3 седмици, когато се сетя.

В гараж сигурно. Няма подробности след припалване колко време работи - а това е много важно .
лед припалване трябва поне 10 мин работа на ПХ за да се възстанови изразходваната енергия.Само от алармата има поне 30 мА консумация, радио и то там. Ксто енов акумулатот=ра може да устиска , но спадне ли му веднъж напрежението под нормата го отпиши .
Това JTD на Алфа ли е или на Фиат ? На Комбо то слагат 1,3JTD

Liminat
Двигател:

Мнениеот Liminat » Нед 17 яну 2016 21:45

Алфа 147 1.9 JTD. Навън си е стояла винаги, на двете седмици го речи, я припаля, отида да я измия на 2 км и я връщам обратно, понякога измина 100 км да падне ръждата от спирачните дискове, но това е 4 години, през които поне 6 пъти по 4 месеца. Акумулатора бош, S4, исках да го видя колко амперчаса е тия дни, но ремъка му минава точно така, че да пречи и не ми се развиваше, беше си с колата, когато я купувах.
ПП Притичах и купих и аз едно, никога не е излишно в дома на автомобилиста :)
Нямам нищо против никога да не се налага да го ползвам. Колега с октавия, като го видя, казва много добра покупка, няма как да ти презареди акумулатора, и за 3 дни да го оставиш, зарежда, разрежда, без да причини вреда. Той пък беше тръгнал за чанта за багажник.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”