Кой акумулатор е по-добър за дизел
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Кой акумулатор е по-добър за дизел
От 72Ah до какъвто се събере.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
И да е със колкото може по-голям стартов ток.
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Колата ми е бензинова и от 2009 г. карам с Varta, зареждан един път точно преди година. По спомен тогава /2009г./ струваще около 160 лева 62Ah. Като сдаде багажа пак такъв ще взема.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Харесъл съм една Varta Silver Dynamic AGM 80AH, някой ползвал ли е да изкаже мнение? Дали ще се побере в тавата 31.5см дължина?
Колега аз съм със същата Варта, но мисля че беше 84АH и 810А стартов ток. Закупих го есента на 2014г. и досега никакви проблеми с 2г гаранция. Цената тогава му беше малко под 200лв, но си заслужава. Случва се да не паля колата по няколко дни а въртенето е като на нов. Аз съм доволен от Вартата!
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Мерси за отговора колега, но този с който си не е АГМ.
Аз точно за АГМ питам.
Аз точно за АГМ питам.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Колеги за вентото на бащата поръчах бош 70ah/640 пусков ток мисля тея дни и за мен да взема един гледах имаме иначе ханкук ама боша ми звучи по-добре,а и и двата са с еднакъв пусков. Интересувам се някои има ли наблюдения над техните акумулатори и каква е разликата между S3 и S4 серията им?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Как се купува акумулатор : гледаш примерно 70Ач. . Носиш със себе си един кантар . Почваш да ги мериш един по един харесаните 70Ач акумулатори. Купуваш най-тежкия от тях . Това не е шега . Колегата Мунс го сподели и аз съм напълно съгласен с мнението му.
Малко офф: Наскоро си търсих алумулатор . Търсих си тип АГМ , така се случи, че в него момент нямаха наличен точно който си търсех (Варта тип АГМ 80Ач) и се спрях на друг . Продавачът ( младо момче , евала му за търпението ) понеже доста се маех и чудех какъв точно да си купя, ми предложи пак АГМ тип , друга марка, малко по-слаб като капацитет ( 10Ач надолу , беше КРАФТ 70Ач АГМ тип ) , на косъм бях да го взема . Направи ми впечатление, че беше доста тежък, сравнен дори с Варта SILVER DYNAMIC 85Ah 800A който накрая си купих, онзи беше по-тежък а е с 15Ач по-малък капацитет . За съжаление беше малко особена планката на кутията при мен и точно този Крафт акумулатор не пасна ( по-точно нямаше как да го закрепя стабилно, а в него момент да търся и друга планка по морги, нямах времето ) . Щях да го взема иначе . Цената добра , беше към 175лв+-3лв ( за КРАФТ 70Ач АГМ)
Малко офф: Наскоро си търсих алумулатор . Търсих си тип АГМ , така се случи, че в него момент нямаха наличен точно който си търсех (Варта тип АГМ 80Ач) и се спрях на друг . Продавачът ( младо момче , евала му за търпението ) понеже доста се маех и чудех какъв точно да си купя, ми предложи пак АГМ тип , друга марка, малко по-слаб като капацитет ( 10Ач надолу , беше КРАФТ 70Ач АГМ тип ) , на косъм бях да го взема . Направи ми впечатление, че беше доста тежък, сравнен дори с Варта SILVER DYNAMIC 85Ah 800A който накрая си купих, онзи беше по-тежък а е с 15Ач по-малък капацитет . За съжаление беше малко особена планката на кутията при мен и точно този Крафт акумулатор не пасна ( по-точно нямаше как да го закрепя стабилно, а в него момент да търся и друга планка по морги, нямах времето ) . Щях да го взема иначе . Цената добра , беше към 175лв+-3лв ( за КРАФТ 70Ач АГМ)
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
В много онлайн магазини си пише даже кой акумулатор колко тежи. Така че мъкненето на кантара не е задължително ;)
За мен Варта са най добри.Карал съм само служебни коли с такива безотказни по 4-5 години,на яко каране.На личната съм с бош силвар S5 63ам.няма,няма зимата този акумулатор.Ако бях баровец бих си копувал само Варта.Иначе бащата навремето караше с искра,....не сме имал ядове.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ако ти кажа, че Bosch Silver и Varta Silver са един и същ акумулаотр с различен етикет сигурно ще си шокиран 

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Да питам тук, че да не отварям тема. Преди 2 месеца си взех акумулатор Vega 74 амперчаса, 680 стартов ток. Карам го на рено сценик дизел. Струваше ми се че върти малко мудно стартера и днес реших да го проверя в сервиз за акумулатори и човека ми каза че стартовия му ток е 520 ампера. Стартера е профилактиран основно преди да купя акумулатора, няма утечка, алтернатора зарежда нормално, няма пад на напрежение . Питането ми е критично ли е това падане на стартовия ток и дали не съм уцелил куц акумулатор
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
От въпросните VEGA които се продават и от "ИМАХИЖУ" в кв. Орландовци съм страшно недоволен доста тегаво палене с времето и 2 акумулатора които бяхме купували за 2 семеини автомобила заминаха месец, два след изтичане на гаранцията им.
Мен ако питаш директно ходи за рекламация само виж дали си си заверил гаранционната да не се заядат.
Мен ако питаш директно ходи за рекламация само виж дали си си заверил гаранционната да не се заядат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Втория по големина производител на акумулатори в Европа е в..... България.....
А пък вие купувайте турски,полски, корейски и незнам си още какви странни производства.....евала. После що акумулатора изкара 2-3 години......
А пък вие купувайте турски,полски, корейски и незнам си още какви странни производства.....евала. После що акумулатора изкара 2-3 години......
Върни се в “Дизелови агрегати”